6 months old Alisya


Ahad lepas Alisya dah cukup umur 6 bulan..kejap je rasenye dah 6 bulan dipinjamkan oleh Yang Atas rasa bahagia ada anak ni..Kalau awal-awal dulu mummy kelam kabut sampai demam nak adapt dengan keadaan baru ada anak..balik kerja nak melayan anak, nak urus diri sendiri, nak travel bawak anak, pagi-pagi nak siap anak sebelum pegi kerja, berjaga malam kalau anak demam..

Tapi Alhamdulillah sekarang In Sha Allah mummy dah makin biasa dengan keadaan kelam kabut ni, kadang-kadang kalau Alisya tak bangun malam, mummy pulak yang risau, kenapa anak aku tak mintak susu ni lama dah die tido, haha..

Alisya pun dah seakan-akan faham rutin kehidupan dia, weekdays adalah hari dia akan ke Taska jadi die pun nampak la gaya malas-malas die tu hehehe, nak kena pujuk-pujuk suruh bangun, tapi die tak nangis pun..Petang mummy amik kat Taska, suke la die tersengih-sengih, sampai rumah nak ajak main, suke la orang gomol-gomol die, gelak mengekek..hehehe 
Hari Jumaat adalah travelling day, hehehe tu yang makin mencabar sekarang ni, die dah mula kurang tido sepanjang perjalanan balik, so bila duduk lama dalam car seat tu die boring la, die nak orang entertain die, mummy kena bagi la die toys, make sure stok susu die ade, on kan tab, video cartoons (Barney & Friends / Pocoyo) asalkan die diam, so far Alhamdulillah selamat sampai rumah..sampai je Ipoh lagi la sengih lebar tengok muka daddy..

Happy 6 months old my dear princess, mummy ♥ u so much..

11032013 - 11062013

dah 3 bulan Alisya duk kat taska =) 


Alhamdulillah walaupun sepanjang masa tu selsemanya on off, demam 2 kali menyapa, diaper rash menyerang, tapi anak mummy selamat membesar walaupun berat badannya tak naik dengan gembira, tapi Alisya makin bijak dan makin aktif membesar..
Penat jugak mummy nak melayan perangai manja dia tu kadang-kadang..
Tambah-tambah kalau penat lepas balik keje tu dia nak bernempel je kat kite, nak kite layan dia, tapi sabar je la, bila dia tido, mummy pulak sibuk nak kacau cium-cium dia..

wordless wednesday 12032013


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme