multi multi media..

hallu...
ehehehe...just wanna say that i'm lega sangat2 cos da selamat present, and everything went smooth..alhamdulillah all this effort and time dari ahli pasukan harapnya berbaloi2..amin...♥ ♥


♥ terima kasih dari kami ♥

crispy prawn spring rolls

ahaaa....
nak buat ape ye cuti2 ni..=)
tetibe teringat ada lagi kulit popia dlm fridge tu..so terasa macam nak buat popia plak..
hehehe baru2 je blaja buat popia, k.zi kawan seopis yang ajar..ehehehe maceh sbb ajarkan shad..=)
so here's the recipe:

spring roll ala shad

bahan A:
kulit popia
puti telur (untuk melekatkan popia semasa proses pembungkusan)

bahan B:
(disagat bahan2 berikut)
sengkuang
carrot
kacang panjang
udang(dipotong kecil2)(dulu penah buat guna ayam, tapi tak sedap sangat)

ok bahan B diatas ni lepas da siap disediakan dimasak kesemuanya dan ditambah la perasa apa yang patut, garam secukup rasa, serbuk lada, kiub ayam kalau nak masukkan pun boley..

then bila bahan da cukup masak,
sesi pembungkusan popia pun bermula sampai la siap kesemuanya dibungkus..


begini rupanya spring roll akak popia yg da siap dibungkus..=)


proses menggoreng


tadaa...here's my crispy prawn spring rolls


sos, mama yang prepare..=)


jemput2 rasa..=)

ipoh best

ipoh best sebab :

*family terchenta ada disana..=)


orang kata, biar rumah tu kecik, asalkan kita bahagia hidup di dalamnya..=)

*kesayangan pun dari sana..V(^_^)V


kesayangan~

*bantal, guling kesayangan ada di sana..

gambar sekadar hiasan..=P

ehehee tak dapat nak pk banyak why did i love ipoh so much but i knew those 3 things da cukup sangat2 membuatkan saya jatuh cinta dengan I.P.O.H bandarayaku..cheeeewwaaaaahhh!!!!

ok nak pegi dapatkan bantal dan guling untuk beradu..ngeeee..nite2 dear blog..daa~

untuk kesayangan..

jika kamu bersedih..
saya akan cuba menggembirakan kamu..

jika kamu menangis..
tangan saya akan sapu air matamu..

jika kamu gembira..
saya tersenyum melihat tingkahmu..

jika kamu takut..
saya akan menemani kamu..

jika kamu berani..
saya akan bersama-sama kamu..

kamu boleh percayakan saya..
kerna saya sayang kamu..

penang!!

sebelum naik sheikh menulis rasenye nak doa dulu...
Ya Allah moga persahabatan kami akan kekal baik hingga ke akhir hayat kami..aminn...=)
hehehe sbb da lama x jumpe kawan ku berdua ni, dann.........ceh saje nak suspen, da kenal since matriks tahun 2002, jumpe kadang2 kot after matriks ade la 3 - 4 kali..then da lama x jumpe so plan nak pi penang, daannnn...ish2 dan lagi, babab nnt..ok2 masa kat penang still bley sembang2, ade je cite nak story, x kekok pun..sangat sukee keadaan macam tu, boleh rapat even though da lama x jumpe...=)

plan nak jumpe ni da lama tapi baru tercapai hajat bile sume tegarkan hati, lari kejap dari hidup biase yang penuh pancaroboh...silap pancaroba...huhuhu
then kitorang decided pi penang sbb zila sambung skola kat penang, tak abes2 skola nye, highest level kot, amin2..cepat2 abes k...kitorang pi dari 250610 sampai la 270610...alkisahhhhnye..harap dapat jumpe kesayangans yang berdua ni lagi..sob sob sob...


nila tempat kami berteduh selama 3 hari..keluar je terus pijak pasir pantai...owhhhh...


kami pi TOY MUSEUM,excited!!!largest toy museum okay..jangan main2..



after TOY MUSEUM kami singgah MIAMI beach, ahaaa..glamer mak, MIAMI gitu..
bli stok makanan sat..


canteekkk kan laut time senja...huhu Subhannallah


kami tak lupa pi lawat uncle Francis Light sat..=)


cantekkk kan laut...owwhhh tenang...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme