something to ponder

Human nowadays are lack or ethical value....oooppppssss is that statement are too much...think again...hahaha what a lame intro for this entry...ok la

case 1
In one residence area and majority of people living there are well educated, Mr A find out that his parking area being taken by someone else. He suddenly macam org gila tekan hon kuat2...and it's already 10.00 pm!!!!cube anda pembaca yang bijaksana bayangkan...penghuni2 lain mesti la terkejut...yang tengah mimpi sampai ke langit ke-7 mesti sedut balik air liur sebab tido dah terganggu...yang single mingle duk kat umah sorang tgh tgk tv..mesti terus bukak tingkap nak tgk sape yg memekak kat bawah tu...memang la tu parking ko, tapi beradab la skit...pegi tanya ke setiap pintu umah ke(kalau x cerdik mungkin ini tindakannya)...kalau cerdik dan berhemah ---> tulis notes then stick on that car tell the owner yang parking tu ko punye...malam ni parking la kat tempat lain dulu...jangan la tgh2 malam pegi hon macam ko tu kene sawan...ape punye orang la..bende senang pun x leh nak pk...

case 2
one lecturer smsed her students :
"Salam, datang ambil quiz pukul 2 nnt dah lama saya tunggu awk ckp nak dtg ambil quiz tak datang2 pun"

the her student replied:
"Cik saya banyak keje la hari ni, saya datang esok la"

gulpp : (0_O) ~ lecturernye terkedu... sape yang belajar and sape yang bekerja sekarang ni?pelik2.. she replied : "ok quiz u 0"

baru la that students datang...


pelikkan kan...sangat pelik...adakah ini hasil ketamadunan manusia...adakah ini hasil kemajuan peradaban manusia..adakah manusia harus bersikap sedemikian bila akalnya boleh menyelesaikan masalah kimia, biologi, mathematics dan sebagainya, tetapi sangat rendah tahap pengetahuan tentang cara bergaul, tentang cara bertutur...
pikirkan....

majlis kahwin

tgh syok2 tido tetibe terdengar bunyik handphone...hmm...pejam mata balik...bior 30 minit baru teringat nak bace sape yg sms aku nih...

noryan : norshad bagi aku add umah ko...

norshad : no. 6...bla2 (aku pun memberi alamat umah aku). aku menunggu kad kawen ko...=) (~dah tau dah x kan org mintak alamat aku nak antar kad beday pulakkan...dah tua2 ni x dapat dah kad2 macam tu selain dr kad kawen memember...)

noryan : ko ade no rieyn n noni x?

norshad : huhu sorry weh dua2 aku x de...

noryan : nnt ko tolong jemput kwn2 kat friendster ke ek, aku x dapat nak bukak account aku..lupe password...

norshad : ok nnt aku inform kat diorang, ko nak ajak bdk class kite je, or sape2 yg kenal? tarikh 6 jun kan? tempat kat mane?

noryan : tempat kat dewan mutiara sek teknik abd rahman, png...

norshad : ok nnt aku inform...

tu la citernye messages yg aku dapat petang ahad semalam...nak nikah dah teman sekatil aku mase kat bp dulu...oooppsss, nnt kate mara suruh share katil pulak..katil sorang satu tapi bile aku takut nak tido malam...rase mcm x lena je tido aku kejutkan noryan, nak combine katil =p hehehe ngade2 betul...nasib baik noryan senang terjaga...die pun combine la katil...hehehe sian noryan...

banyak gile kenangan ngan noryan kat bp...banyak sangat nak cite..nnt aku ade mood nak menulis nnt aku tulis balik satu2..skrg rase mcm sengal 1 badan(nasib baik badan ade 1 je) sebab penat menggalas beg 50liter ke tingkat 4 umah aku ni x abis lagi..rase ngantuk gile...nak tunggu isya' lepas tu rase nye..good bye n gud nite la hari isnin...esok nak jumpe ari slase pulak..

ok untuk rakan2 yang mengenali yaney (Nor Faridatul Arziyaney Aidros). Saya menyampaikan pesan beliau untuk menjemput rakan2 semua ke majlis perkahwinannya, 6 jun 2009 di dewan mutiara sekolah teknik abd rahman, penang...

p/s - gelaran norshad n noryan adalah singkatan nama semasa kami inginkan nama panggilan kami ada maksud..so nak ade maksud letak la nor kat depan...hahaha so x la panggil bodo je tanpa de maksud kan...=p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme