sizzling + baju






don't wanna talk much on this, penat sudah lorr cakap banyak2..
hopefully our baju is going to be okay, ameen..

budaya kite wajah kite tau!!

kisah 1 : entry terbaru dari nani rostam


kisah 2 : kes gaduh budak2 perempuan

dari dua kes tu kite bley tengokkan, selambe je, bahasa2 kasar macam gi*a, b*doh, dll diorang ni guna...huhu, kalau keluar perkataan tu dari mulut students memang depan2 tu jugak kena dengan sy, tak kisah la sy kenal ke tak..

penah budak tu dalam kelas nak pinjam pemadam kawan die, "weh, meh rubber sat b*doh"..terus sy cakap "kawan awk yang b*doh tu la yg awk pinjam pemadam die, tak malu betul"

kes kat cafe, "weh b*doh la ko ni", sy tak kenal pun budak tu terus sy tegur, "ape panggil kawan awk b*doh, kalau di b*doh awk tu berkawan dengan orang b*doh, same la awk dengan die"

kadang-kadang orang kata, "alah dia memang macam tu, mulut jahat tapi hati baik" tapi kalau da cakap pun bahasa2 kesat/kasar je, mana nak datang hati yang baik..betul tak???

p/s : mak saya kata, ye la kadang2 kata orang2 tua ni ade jugak betul nye, "muka tak lawa tu, ade la sumthing yang tak kena" maksudnye kalau orang2 tua tengok muka macam takde 'nur' je muka tu mesti something wrong la org tu..kui3..sy tengok muka m*n k*j**g tu pun semacam je, astagfirullahalazim...

'concern'


bila dilihat pada tajuk, concern dalam erti umumnya lebih kepada mengambil tahu...tapi bila dah di letakkan ' ' mesti akan jadi yang sebaliknya atau pun terlebih2 kan..hehehe geli hati betul, kadang2 kita tak rasa pun kita ni akan jadi bahan bualan orang2, tapi bila ada yang menyampaikan, dapat la kite tahu hal2 yang disampaikan tu kan...


adehhh,macam2 betul manusia ni..semalam je dua kali benda ni jadi pada diri sendiri, kat bawah ni kes2 yang da penah jadi selama bekerja...


... = me


kes 1 : di rumah teman >
A : akak, kak .... tu betul ke die nak kawen taun ni?
B : hmmm..ntah la kalau nak tau kene tanye tuan punye badan...
A : Owh..bf dia orang mane eh?keje ape?
B : ehehe..kitorang memang 1 bilik opis, tapi x de pulak nak sembang2 hal2 macam tu...

kes 2 : di opis teman >
C : .... nak kawen eh taun ni?
D : mane ko dapat cite ni?
C : ala tau la, banyak radio2 karat yang memberi maklumat
D : ko kalau nak tau, gi tanye tuan punye badan tu, nnt kalau akak salah cakap susah..

kes 3 : di opis teman >
E : .... tu die tak de sape2 lagi ke?
F : maksudnye?
E : ye la, takkan la die tak de bf...
F : owh, ade je...
E : sape?
F : alah ko bukan kenal pun..hihihi...

kes 4 : pop-up message dari fb >
G : weh, ko ni sorok bf eh, yang mane satu?jenuh da aku stalked fb ko, x jumpe pun..
H : ahaha..xde orang len ke ko nak stalk..aku bukan artis pun...
G : aku kene la amik tau hal2 isu2 semasa ni...;p
H : ahaha sampai masa aku jemput nnt, ko tengok la puas2..ahaha

ahahah begitulah 4 kes yang da penah jadi, adoiiii, nasib la informer ramai..kui3, informer-informer pun bley tahan pandai simpan rahsia, gud job..=)

niat tulis entry ni, cuma nak bgtau dalam masyarakat kite ni memang banyak sangat gossip, tapi jangan la jadi pengorek cerita, lepas tu heboh merata, ahaha, da macam citer anak mami plak..sampai masa kalau orang tu nak, die bgtau la, tak payah la nak 'concern' sangat ambik tau...

yippiieee..now i'm wearing it!!

taaadaaaaaa!!!



hehehe..bila kita pakai kasut baru, rase semangat nak pi class...~sama perasaan macam hari 1st pakai kasut skolah baru..♥

man wearing scarf..owh so hottt!!!


jatuh cinta tak anda bila tengok si mamat beckham ni pakai macam ni...
hitam-hitam si tampuk manggis, si usher ni pun nampak macho pakai cenggini..aww
hmm..mamat ni memang x yah cakap la, cayaq...
ex-bf ku mr timberlake ni pun x nak terlepas menggayakan fesyen ni..pun hensem kan..:)
mr jakey lagi la, memang si prince of persia..i loikee!!!
eh3..budak kecik bieber ni pun x nak ketinggalan...

so why not my sergeant pun try kan..hensemmmnyee, jangan lupe pakai tau...♥

special condolences


New shoes!


Yeayy!i bought a new shoes last nite..hehe niat di hati nak tgk muvi je,tp smlm ada sale rupenye,jumpe pulak kasut yg buat ku jatuh cinta kali pertama,harga after sale pun masih mampu milik,so why not kan..?hehe da lama cari kasut keje yg baru,sbb kasut yg sekarang ni heels nya tinggi dan sy rasa x selesa nak jalan tawaf setiap department dgn keadaan mcm tu..=)

p/s:nur kasih x best!!jalan cerita b'terabur..huhu tp i like this dialog :"rezki sy bukan dari encik,tp Allah yg beri"..

makanan exotic


Fuhh!!marvellous..oohh la la laa..dulu masa mula2 kakak housemate ni buat lauk mcm ni,dalam hati da t'detik,boleh ke aku makan ni..?ahaha ye la sayur2 direbus,ikan bakar,pas tu cicah budu..perghh!bile da rase,sedap woo!makan b'tambah2..

I'm melting like ABC


"cik,nanti da mandi,siap2 tau,kite g makan,he3" ~encik 
kadang2 ayat tu biase je,tp kesannye b'beza bg setiap org..kesannye bg sy,sy cair..;p

a relation with u ex(s) [after break-up], can it be????

selalunya orang agak kekok nak berhubung dengan para-para ex-bf / ex-gf mereka kan????
sebenarnya ada 2 perkara yang tuan/puan punya badan kena ambil kira kalau nak berhubung dengan bekas2 kekasih ni :

perkara pertama : [x] yang masih ada hati pada kita
kita dah tak da hati pada dia, tapiiiiii..........
dia masih ada hati pada kita..jalan yang terbaik adalah kita yang kena take actions..

- dia bagi sms jangan balas
- die bagi message kat email, jangan reply
- die tulis comment kat fb jangan reply,
- die like apa2 kat fb ignore je..

tu adalah jalan yang terbaik sebenarnya untuk kedua2 belah pihak, kalau kita layan, means dia akan ingat dia masih ada harapan untuk bersama kita..walaupun kita rasa kita akan sakitkan hati dia as kawan sebab tak reply apa2 yang dia hantar, tapi itulah yang terbaik sebenarnya, biarkan dia mula hidup baru, believe me..

soalan : macam mana nak tau die still ada hati kat kite???
jawapan :
dia sms/call/tulis comment, then bila kita reply, die akan reply balik, benda tu berlarutan, dia akan keep on sms dan tanya macam2, macamlah die tu bf/gf kite lagi, so better watch out..dalam hal ni tak perlu nak tengking2/marah2 die supaya jangan hubungi kite lagi, tapi memadai kite biarkan je, ignore...tu yang terbaik..bukan apa kan, bila kita dah ada commitment lain, lepas tu kite cari nahas melayan dia, syaitan banyak yang nak menghasut, itulah yang selalu jadi perkara-perkara yang kita pun tak ingin jadi, nauzubillahiminzalik...


perkara kedua : [x] yang dah tak da hati dengan kita
selalunya x-bf/x-gf yang dah takde hati kat kita ni, die pun dah ade pasangan baru, tak pun die tu memang tak nak kawen ke ntah jenis ape kan, kui3..so bagus lah kan..jadi kita berkawan je la dengan dia macam biasa, yang jenis ni senang, paham ketentuan dan takdir..=)


so tu je lah serba sedikit perkongsian pengalaman hidup dari diri sendiri, kawan2, dan sumber bacaan
...♥

POTC vs NKTM

hohoho...Pirates Of The Carribean vs Nur Kasih The Movie..

mane satu nak tonton ni????

my colleagues, ramai yang nak tonton NKTM..hehehe as for me baik gi tonton POTC, sebab da follow cite ni since yang 1st dulu, so sayang kalau x merasa tonton kat movie untuk sequel yang kali ni..NKTM tak lama lagi ade la tu kuar kat tv, time raya nnt ke..hehehe

tapi apa pun, I'm not that type yang kaki wayang, so kalau nak gi tonton tu pun tunggu dah lama2 skit nnt, time agak2 yang tinggal dalam wayang tu 10 orang je ke..hehehe baru syok tengok, tak la crowded sangat kan..


VS


Al-Fatihah~

Al-Fatihah kepada blogger telordibasuh yang telah meninggal dunia...



lately i'm so bored staying in my office..so rajin la berblogjogging ni, rajin baca blog telordibasuh sebab banyak unsur2 humor..but now he's gone, Al-fatihah tu arwah..=(

p/s : kita tak tau bila tiba masa kita, sebab tu saya selalu ingat pesan arwah bapa masa sy kecik2 dulu, "bila orang ada buat salah dengan kita, kita kene maafkan..kalau tak maafkan nanti bila kita nak masuk syurga kita juga yang susah, kene tunggu dia datang minta maaf dengan kita.." huhu..

why can't I log out?

huhu today i experienced this problem on this Blogger,
once I click on 'Sign Out',then automatically my Dashboard appear..huhu
apa perlu ku lakukan..???
sign out ni sangat penting, supaya account kita tak mudah di hack..
tapi masalahnya sekarang ni dah tak boleh sign out..adddoiiiiii!!!




bila kita click on report issue, keluar pulak forum kat atas tu..adoiii x membantu, tapi rupenye ramai yang hadapi masalah sama,macam mana sy nak cari solution untuk masalah sy ni???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme