a relation with u ex(s) [after break-up], can it be????

selalunya orang agak kekok nak berhubung dengan para-para ex-bf / ex-gf mereka kan????
sebenarnya ada 2 perkara yang tuan/puan punya badan kena ambil kira kalau nak berhubung dengan bekas2 kekasih ni :

perkara pertama : [x] yang masih ada hati pada kita
kita dah tak da hati pada dia, tapiiiiii..........
dia masih ada hati pada kita..jalan yang terbaik adalah kita yang kena take actions..

- dia bagi sms jangan balas
- die bagi message kat email, jangan reply
- die tulis comment kat fb jangan reply,
- die like apa2 kat fb ignore je..

tu adalah jalan yang terbaik sebenarnya untuk kedua2 belah pihak, kalau kita layan, means dia akan ingat dia masih ada harapan untuk bersama kita..walaupun kita rasa kita akan sakitkan hati dia as kawan sebab tak reply apa2 yang dia hantar, tapi itulah yang terbaik sebenarnya, biarkan dia mula hidup baru, believe me..

soalan : macam mana nak tau die still ada hati kat kite???
jawapan :
dia sms/call/tulis comment, then bila kita reply, die akan reply balik, benda tu berlarutan, dia akan keep on sms dan tanya macam2, macamlah die tu bf/gf kite lagi, so better watch out..dalam hal ni tak perlu nak tengking2/marah2 die supaya jangan hubungi kite lagi, tapi memadai kite biarkan je, ignore...tu yang terbaik..bukan apa kan, bila kita dah ada commitment lain, lepas tu kite cari nahas melayan dia, syaitan banyak yang nak menghasut, itulah yang selalu jadi perkara-perkara yang kita pun tak ingin jadi, nauzubillahiminzalik...


perkara kedua : [x] yang dah tak da hati dengan kita
selalunya x-bf/x-gf yang dah takde hati kat kita ni, die pun dah ade pasangan baru, tak pun die tu memang tak nak kawen ke ntah jenis ape kan, kui3..so bagus lah kan..jadi kita berkawan je la dengan dia macam biasa, yang jenis ni senang, paham ketentuan dan takdir..=)


so tu je lah serba sedikit perkongsian pengalaman hidup dari diri sendiri, kawan2, dan sumber bacaan
...♥

0 Response to "a relation with u ex(s) [after break-up], can it be????"

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme