rindu

kawan A :
"betul awak, dulu masa kite baru2 kawen, kene pjj dengan hubby, ari2 kite nanges je..."

kawan B :
"aku dulu bila kene gi keje 5 aritu, aku angkut skali baju hubby aku selai, buat cium bile rindu.."


siapa yang nak duk jauh2 bila dah sah kahwin kan...
dah sah tido berdua, sebelah suami yang macho katanye , berperut 'taff' skit tu, ;p aku tak kisah, tapi tiba2 kene tido sorang2...
da elok2 solat ada yang imamkan, lepas solat boleh salam, cium tangan suami, tibe2 kene solat sorang2...
huhu tapi apa boleh buat demi tugas dan tanggungjawab
dalam jangka masa ni, bertahan dan bersabarlah wahai hati2 kami...


Katakanlah ya Muhammad!
"Jika kamu mengasihi Allah, maka hendaklah kamu mengikuti aku, nescaya Allah mengasihi kamu dan mengampuni dosa kamu. Dan Allah Maha Pengampun lagi Penyayang."
Surah Ali Imran 3 : Ayat 31
(amalkan selalu doa ni..)

layan lagu Rindu - Hijjaz

p/s : Tuhan saja yang Maha memahami...=( Ya Allah permudahkanlah segala urusan kami. ♥ ♥ ♥


rajinnye ;)

♥ ♥ ♥
♥ ♥ ♥

seminggu sebagai suami isteri

seminggu lepas kenduri dah selesai majlis, mama bagi pendapat buat sikit kenduri, kalau ikut cakap2 orang tua, macam kenduri penutup la, tanda kita bersyukur majlis da selesai dengan selamat...so ikut adat jawa, selalunya diorang akan buat bubur hitam putih. gambar bubur tu x sempat nak click2, sebab x buat sendiri pun, tempah kat jiran...
gambar lebih kurang macam kat bawah ni

[gambar ceduk dari blog fromintankitchen.blogspot.com]

jadinye, kita ikut la yang mana baik, orang kata cakap orang tua ni kalau ikut pun tak da ruginya, kalau x nak percaya adat2 tu, kita buat atas niat bersedekah kan..

so buat la sikit bubur hitam putih tu, then hantar ke tabika mama, sedekah pada anak-anak tabika..

p/s : moga saya dan hubby diberi kebaikan di dunia dan akhirat, amin...

cold in here

Alhamdulillah safely arrived at our nest of love around 2.10 pm, Saturday...

nice accommodation we get in here,
an apartment that have 1 bedroom, 2 toilets, 1 kitchen, a balcony, memang satisfied...cuma sejadah and hanger tak provide la, alahai...


the balcony...memang santai, had our tea time and supper kat sini, memang heaven...

giggling time sambil menonton tv...[dalam bilik ade lg 1 tv-tapi kalau nak tgk tv je bek duk umah kan..haha]


the kitchen, believe me, this is hubby fav place, rajin sangat buat air...[heaven for me ♥]

breakfast of honeymoon


The 1st place that we checked in during our honeymooning session was the Cameron Bharat Tea Plantation, hehehe had our breakfast there, masa dalam kereta my hubby said "sejuk2 ni kalau minum hot chocolate bestnyeeee.." so tanpa berfikir panjang terus order chocolate tea, and ikan bilis puff...

before this kami da penah try nasi lemak kat situ, memang sedap tapi lepas makan mesti rasa nak 'cek in' jadi tukar selera kali ni amik ikan bilis puff...

haaa..there's our breakfast menu..

hot chocolate tea tu memang undeniable delicious...yummy, rase nak minum hari-hari...
tapi so sad to say, ikan bilis puff tak sedap wooo, jangan beli...=(


guestbook for wedding

teringin nak ada guestbook ni da lama, nanti di kala bosan ke, time anniversary ke, bley bace mengimbau kenangan silam kan, hehehe bunyi macam gedik je, kui3

so nekad punye pasal, gi la bli paper kaler2, then buat cover depan tu, antar kedai untuk di jadikan buku...
buku da siap, mula la pikir nak letak accessories ape kat area buku tu nanti, so duk google, curik skit idea martha stewart untuk buat display flags ni..hehehehe


accessories, guestbook, pen, mug sume da settle so tinggal nak di letakkan kat dewan je...

kira deco kat meja tu macam ni la, gambar kat bawah ni masa setting malam before majlis, during majlis meja guestbook tu da berpindah ke luar, so x sempat nak tengok diorang deco cemane...hehehehe


room deco ver 2

before this : this article
i wrote about the deco i want for my room and types of perabot yang i minat..
Al maklum la, perabot bilik tu pun tak pernah bertukar since mama kahwin, hahaha so that means da over 20 years pun usia perabot2 tu, so da alang2 nak deco bilik tu, tukar la perabotnye sekalikan...

so inilah hasilnya...
tadaa!!!!!!!!!!!!





room color : lite purple
furniture : white furniture

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

officially married

Alhamdulillah..thanks to our creator, Allah swt..
Now I'm officially a wife to my hubby, hoping that this blessed relation will last forever, ameen...


photo courtesy : along..=)

07/09/2011



bermula dari tarikh kat atas tu,
jangan terkejut kalau nampak encik kite kat area2 usm,
mengusung buku, lappy bagai,
da mula busy dengan class,
kene tanya die selalu da makan ke belum,
mulalah hidup si encik sebagai seorang student semula..
all the best to u sayang ♥

b'day is over fe this year!!!



from 12.00 am 6.9.2011 until 1.18 am 7/9/2011
i received 101+- b'day wishes from my fb frens..
♥ all my friends..
thanks for all of ur wishes!!!!!!
thanks for all the doa...
ameenn...

p/s : not to forget for the wishes that i received from sms, thanks juge =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme