Brain Test

Boleh try Brain Test di sini 

my result :

Qasar Saba Station18, Ipoh

Ya habibi ya maulana..hari ni nak review sikit pasal new restoran di Ipoh ni iaitu Qasar Saba terletak di Station 18.
Memang pesat membangun area ni..dulu aku pegi sekolah lalu jalan ni..suram je semak samun je..sekarang dah pesat membangun..rumah area ni phn boleh cecah setengah juta..
So sebenarnye mak den yang insist nak try restoran ni..sebabnya kalau ok, die nak ajak geng marhaban dia buat makan-makan kat sini..Jadinya kami ni peneman je merangkap pemakan la..hehehe
Pandangan aku, ok la makan kat sini tapi biasa la aku memang bukan peminat makanan arab, sebab banyak sangat portionnye, mesti payah nak abiskan..pandangan peribadi aku sedap lagi food yang dekat Malik* S*ba di area greentown tu..ooppsss
Kalau nak jenguk fb restoran ni aku ada letak screenshot fb page diorang, leh la tengok-tengok..sebab kalau search tak banyak sangat review pasal restoran ni may be sebab baru lagi..

thelifestoryteller were posted via Blogaway

14 months old already

Happy 14 months old my dear daughter..
Kejap je rase big girl dah Alisya mummy ni..
Milestonenya dah pandai sebut and faham few words..
Nak, tak nak (nanak), daddy, embah, duduk (dodok), nah, susu (cu), mummy (mi)..haha yang kelakarnye dialog dengan Alisya semalam,
Mummy : Alisya nak makan lagi tak?
Alisya : nanak (sambil geleng kepala)
Mummy : dah kenyang?
Alisya : (geleng kepala)
Haha semua pun dia geleng kepala, belum dapat beza angguk dengan geleng..

thelifestoryteller were posted via Blogaway

Aiskrim goreng

Nampak orang buat ditambah-tambah lagi dengan iklan kat tv yang makin mengujakan tu..
Aku pun akhirnya terjebak mencuba resepi ni, lagipun sebab senang & bahan pun tak rumit nak cari..
Rasanya macam mana?Alah rasa macam makan aiskrim dengan roti yg rangup hehehe

thelifestoryteller were posted via Blogaway

so sad..but so true..



menitik air mata baca poem ni..huhuhu..

Applelicious

Cik abam suami kite sekarang dah men epal aje kate ko...!!!tengok la tu abeh sume die tuko dari samseng ke epal..ape nak kata duit dia, minat dia hat tu biaq pi la..haha asalkan cik puan isteri ni dapat bahagiannya jugakkan..haha
p/s: Tergugat gak kredibiliti ni bila ada students pakai mekbook, aku baru pakai acercite..hahaha tapi sabo je la acercite p3 kesayangan tu pun tak kalah la depan student...student lalu mesti nak jeling-jeling cuit-cuit sikit, p3 tu hehe, x abis explore lagi pun menda alah tu, pakai la puas-puas dulu..

thelifestoryteller were posted via Blogaway

My first ever choc moist cake

Alhamdulillah menjadi..sedap hehehe resepi boleh ambil di sini mylovelyfamily-ana.blogspot.com, tak reti pulak aku nak link guna blogaway ni..so korang kene cari la dalam archive blog tu eh, thanks to tuan punya blog kerana sudi berkongsi resepi.. :)

thelifestoryteller were posted via Blogaway

ears piercing for Alisya

Terjenguk blog Dr Halina tadi, pasal die piercekan telinga anak die yang kedua, Tasya. 
Kalau ikutkan Alisya and Tasya lebih kurang sama besar je, cuma beza Alisya lahir dalam Dec 2013, Tasya lahir Jan 2014, beza sebulan je diorang ni..hehehe 
Bila dah tengok blog tu aku mula berangan kalau Alisya yang kene pierce, hahaha Mesti nangis jugak lah anak aku ni kalau kena tindik, kui3..

Teringat zaman aku di tindik dulu, tapi aku bertindik pun dah lambat, dah besar umur 5 tahun kot, aku nangis lepas kena tindik, hehehe

Tapi for Alisya tak sesuai kot, biar la die tak berbarang kemas, agak bahaya sebab die kan duk kat taska, so tak berani nak bagi die pakai any barang kemas. 

Aku pun masa kecik mak aku cite pernah kene ragut kat shopping complex, masa tu pegi shopping, ade orang ragur rantai yang aku pakai, mak aku kata masa tu umur aku 2-3 tahun..huhuhu tapi aku pun tak ingat..

Takpe la nak, nanti dah besar sikit mummy daddy belikan Alisya barang kemas ye.. :)

choc moist cake

Sekarang ni di mana saja kedai makan, mesti ada terselit di tepi kaunter or di mana-mana sahaja ruangan dalam kedai, selonggokan choc moist cake untuk dijual, jenama yang paling femes adalah dari Anis Choc Melt Cake, ada juga yang dari homemade. Harga pun boleh tahan, bekas kecik pun RM 5.50, kalau yang homemade tu boleh dapat RM2.50 (padahal sama je rasa & kesedapan tu). 


Puan yang menulis ni memang hantu kek. Tahap hantu tu sampai dah jadi berkira, kalau makan kek mesti nak yang menepati selera anak tekak, kalau tak sedap memang tak makan. Seminggu sekali mesti nak beli 1 bekas kecik choc moist cake (sebab dah nampak, memang memanggil-manggil je cake ni untuk dibeli) Tak hairanlah masa pregnant dulu, teringin sangat makan kek, sanggup drive jauh semata-mata nak dapat kek SR.

masa birthday pertama Alisya tempoh hari pun siap tempah Choc Moist Cake, 
minat punye pasal..:D

So back to the topic, minggu ni terdatang ilham nak buat choc moist cake (tak pernah buat lagi ni), hohoho. Atas rasa gemar yang teramat, maka petang-petang ni dok meng"google" la resepi choc moist cake tu, hehehehe (eksaited je lebih, sekali tak buat pun). Padahal masa kelas Kemahiran Hidup masa Form 3 dulu ade je belajar buat choc moist cake ni..hahaha tapi lupe dah..

Hopefully menjadilah choc moist cakenye ye..hahahaa 
fuhhhh semangat datanglah...
Kalau ade post baru tu pasal cake tu nanti ade lah, kalau tak de diam-diam sudah.. :P

wordless wednesday 12022014


first zoo experience

yeayy!!!! 
I'm so excited, mummy & daddy said they want to bring me to the zoo..!!!!
yihaaaa!!!!

The arrival of Sivaji  the boss Alisya at the zoo..hihi

Mummy is my assistant for today..
Nasib mak long bagi beg pink besar..
Dalam tu ada semua my belonging, susu, baju, pampers, makanan..hehehehe

After paying for the ticket, mummy said we will ride a tram..
so I have to queued up..
ramainye orang...

On the tram, I'm busy pointing to the animals..I saw giraffes, elephants, chimpanzee etc.. 

Ok turun dari tram, daddy said rehat kejap..but I want to have a walk...I saw a baby is crying..hahaha (Alisya memang pantang kalau nampak baby/budak nangis, mesti nak tengok je)

 Ok la lets get some rest..penat sudah...

Lepas ke zoo, kami pergi makan..

Ok la that's all for today..
next time Alisya tulis lagi ye.. :)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme