choc moist cake

Sekarang ni di mana saja kedai makan, mesti ada terselit di tepi kaunter or di mana-mana sahaja ruangan dalam kedai, selonggokan choc moist cake untuk dijual, jenama yang paling femes adalah dari Anis Choc Melt Cake, ada juga yang dari homemade. Harga pun boleh tahan, bekas kecik pun RM 5.50, kalau yang homemade tu boleh dapat RM2.50 (padahal sama je rasa & kesedapan tu). 


Puan yang menulis ni memang hantu kek. Tahap hantu tu sampai dah jadi berkira, kalau makan kek mesti nak yang menepati selera anak tekak, kalau tak sedap memang tak makan. Seminggu sekali mesti nak beli 1 bekas kecik choc moist cake (sebab dah nampak, memang memanggil-manggil je cake ni untuk dibeli) Tak hairanlah masa pregnant dulu, teringin sangat makan kek, sanggup drive jauh semata-mata nak dapat kek SR.

masa birthday pertama Alisya tempoh hari pun siap tempah Choc Moist Cake, 
minat punye pasal..:D

So back to the topic, minggu ni terdatang ilham nak buat choc moist cake (tak pernah buat lagi ni), hohoho. Atas rasa gemar yang teramat, maka petang-petang ni dok meng"google" la resepi choc moist cake tu, hehehehe (eksaited je lebih, sekali tak buat pun). Padahal masa kelas Kemahiran Hidup masa Form 3 dulu ade je belajar buat choc moist cake ni..hahaha tapi lupe dah..

Hopefully menjadilah choc moist cakenye ye..hahahaa 
fuhhhh semangat datanglah...
Kalau ade post baru tu pasal cake tu nanti ade lah, kalau tak de diam-diam sudah.. :P

0 Response to "choc moist cake"

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme