yummy background!!!yeayy

i've created my own background for this luvly yummy blog...yeay...!!!!!cantik kan...hihihi (masuk lif tekan sendiri...~adapted from peribahasa masuk bakul angkat sendiri..)

nasi mengambang keh keh

ok...actually this pic taken mase bile ek..lama dah but this year la..may be jan rasenye...anak cucu cicit Hajah Salami buat kenduri nasi ambang...so kami dah hias ade 4 pics je yg dapat amik...so pilih2 mane nasi ambang yang paling mengambang...!!!!yeahh!!! nasi ambang 1 : ayam di tengah dikelilingi timun ...agak sesuai utk yg suka makan timun lebih...

nasi ambang 2 : sama macam nasi ambang 1 cuma ade add on ikan sekor...hikhik
nasi ambang 3: eh macam exactly nasi ambang 1...ntah la..



nasi ambang 4 : paling terangkat sebab banyak telur!!!yeay suke2!!!!

*p/s - nasi ambang makanan orang jawa...penyediaan yang mudah tapi jangan suruh saya sediakan...=p

take 5 dan sedut asap


ok class kite break 5 minutes...




lebih dari 5 orang bdk laki kuar dr class aku...sumenye aku dapat agak..ape lagi ke toilet...nak sedut asap..sambil tu aku pun sembang2 dgn yg lain yg tgl dalam class tu...balik je diorang dari toilet, bau diorang mmg toksah nak cite la..bau rokok kan....aku pun ckp...ok yang baru lepas ke toilet selain dari urusan penyahtinjaan, basuh muka etc...sila minum air dulu sebelum b'ckp dgn saya..sebenarnye, aku x larat nak bau mulut diorang..bau rokok...




aku pun tanya diorang...




saya : rokok sekotak brape ringgit?


students 1 : sebatang rokok 50 sen cik...


students 2 : sekotak 5-6 ringgit utk yg 20 batang...


saya : uish, abis tu skotak boley abis brape ari?


students : 1 hari leh abis....




huhuhu...sedih aku dgrnye...mmg bdk2 ni x leh lepa dgn rokok ni...aku pun bagi la nasihat...




saya : u all cuba la brenti...pk la jangka masa panjang...sok u all mesti nak kawen..da


kawen mesti nak ade anak...x kan u all nak anak u all x sihat...


students : ~gelak *shy2 cat




yang p'puan senyum sinis perli bdk2 yg smoking tu...




students : cik, bf cik smoking x?


saya : insyaallah saya cari yg x hisap rokok...




diorang senyum je...


tetibe sorang students bangun..."cik saya x hisap rokok"...pas tu lagi sorang plak bangun..."cik saya pun x hisap rokok..." hehehe klakar la students aku ni..macam2 perangai...




untuk yg lain..jangan la smoking...banyak yang -ve dari +ve smoking tu...rasenye x de +ve nye pun...






something to ponder...tembikai dan tesco di tengah-tengah keresahan

eventhough wireless signal strength sangat la weak..tapi hati ni betul2 nak tulis pasal bende ni, tadi mmg gile busy kat office smpi x sempat nak jenguk blog kesayangan...mucuk2..

cerita nya bermula...ceh konon..=)
bile sampai kat parking area di tesco Station 18 bende yg mule2 jadi perhatian kami ialah sorang pak cik yang ke hulu ke hilir membawa 2 bijik tembikai dalam plastic tesco..Mama mula bersuara "Kenape la orang ni ke sane sini ni ape yg die carinye?" hehehe mama mmg cam tu pantang nampak bende pelik mesti nak bersuara..lepas tu dah berjaya dapat parking pun nmpk lagi pak cik tu, nampak muka die x tentu arah..lepas tu masa nak masuk ke pintu tesco tu kitorang pun dgr la 2 3 bijik butir topik yg pak cik tu cakap pada sorang uncle cina ni..(apsal ek kalau mlayu pak cik, kalau lain bangsa uncle..keh keh abaikan =P)..rupenye motor die hilang...huhu
aku yang mule2 tadi buat muka pelik dgn pak cik dah ubah memek muka aku tu, skrg baru la aku paham kenape die nampak macam resah je..kalau aku pun mau menangis meraung..nak tolong tapi x tau nak wat cam ne..tapi dalam hati aku ni, macam bende yg aku pk..
kenape la orang sanggup nak amik barang yg bukan hak die..x kisah la kalau pakcik tu ade beratus bijik motor pun...tapi org lain mane leh suke2 hati nak amik hak org lain!!!ini x adil!!!uits2 sabor2..ye la org yg nak mencuri tu pun pk la...mase amik tu mmg la rase berjaya gile sebab dah berjaya mencuri tanpa pengetahuan org..tapi tenang ke hidup...lepas ni motor tu mesti kene renew road tax..x kan nak gi curi lagi nak re new road tax plak..ooo aku lupe plak..nak antar ke kedai besi buruk ek..cerai2 kan..ishh...korang ni..pk la ntah2 pak cik tu, itu la satu2nye motor kesayangan die..bertahun2 kumpul duit die nak bli motor tu..
rasenye dunia skrg ni mmg sume tempat x leh nak rasa selamat, x leh nak rasa percaya kat orang...ape nak jadi la...haihhhh..mengeluh panjang nampak...=p ok la..same2 kite pk...jangan lu pk sendiri...sama2 pk ok...sume org ade otak ade akal...pk mane yg baik..mane yg buruk...eceh...

jangan salahkan calculator jika kamu x pandai mengira

jangan salahkan orang lain kalau kamu tak sempat jawab exam (sebab 1+1 pun kamu nak tekan calculator)

jangan salahkan calculator jika kamu dapat jawapan x sama dengan org lain

jangan salahkan saya jika saya marah kamu sebab x tau 3+7 berapa

jangan salahkan kawan kamu jika kamu yakin 1 kuasa 0 ialah ialah 0

jangan salahkan buku jika kamu tidak buat latihan

jangan salahkan lecturer bila kamu fail exam

jangan salahkan cuaca bila kamu x datang class

~kalau kamu malas x da orang yang boleh tolong
~kalau kamu x berubah lama2 org menyampah dengan kamu
~x jadi masalah kalau kamu x pandai maths, tapi jangan jadi b*do* sombong


orang pandai x kan terus jadi pandai,
dan orang bod*h x kan terus jadi bod*h..

nukilan perempuan yang meja officenya seserabut kepale otaknya kini..

walau malam itu gelap,
tapi ia menenangkan

walau siang itu panas,
tapi ia memberi cahaya

walau ombak itu ganas,
tapi ia menemani pantai

walau jatuh itu sakit,
tapi ia menyedarkan

walau rindu itu perit,
tapi ia sukar dilupakan

walau cinta itu rumit,
tapi ia membahagiakan

~moral of this entry..trime la sume keadaan dgn kebaikan yang ada padanya...paham ke?maksudnye..tetap terima setiap perkara walaupun buruk,sebab setiap bende ade penyebab nya..wah wah wah..

i dedicate this page especially for all my precious things!!!!

things that i luv so much...bukan bermaksud i'm materialistic tapi bende2 ni dah banyak berjasa..so why not creating a special entry just to show that i luv them so much, eventhough mereka x pandai membaca tapi tetap nak create jugak entry untuk mereka..muackkssss!!!

1. my travelmate 290

bought by mama for me in 2004..sebab masuk uitm, amik course IT, so need to use
it..rasenye kalau x amik IT x beli kot, if not because of IT course maybe saya ialah seorang
yang buta IT, buta computer dan yang seangkatan dengannya..huhu semasa entry ini ditulis...die sedang dimasukkan ke wad untuk direpair..huhu sedih...


2. my motorola C168



bought this from aiman...hehehe sebab aiman nak handphone camera kan...so bagi la kakak die ni handset ni...tapi banyak jasa ooo...senang menaip di kala anda sedang memandu...


3. my atomlife


beli sebab teringin..tengok org pakai pda so nak pakai jugak..but don't make a full used of this
thing...tapi tetap berguna kalau nak dgr lagu di mana sahaja anda berada...ha one more thing boleh simpan record all ur expenses..so that leh la wat personal belanjawan..ceh...this pic taken from other website, the real pic xde la sbb x de camera nak amikkan gmbrnye..

4. my pride and joy




banyak peristiwa pahit before dapat this thing..bergaduh ngan salesperson nye..ok lupekan salesperson rongak tu, die dah x de kene mengena ngan hidup aku skrg.. tapi bende ni banyak berjasa membawa ku pergi dan pulang ke tempat kerja..kemana sahaja aku ingin pergi..eceh wahh...


5. my green hero



kereta yang banyak sangat berjasa, banyak sangat berjasa ulang sampai 2 kali sbb terlalu berjasa ok...sejak dari zaman blaja, zaman mencari kerja..sehingga zaman kini, dia masih berjasa..=) xde full pic, nak tunjuk..


6. my 21' samsung


tv yang menemani di kala sendirian di bilik...menceriakan hari mu di kala kebosanan...=P ayat posyos...

7. cawan dan sudu untuk aneka jenis minuman (macam ayat kedai makan)



cawan coklat yang banyak berjasa di guna pakai sejak dari zaman belajar sampai kini...

8. my very latest luvly thing.. my cutest mini 9




x sempat nak explore banyak tentang bende ni but i still luv u baby...muah27x...teringat mase beli this thinng, just go to the kedai then cakap..saya nak yang ni..then muke p'puan tu terpinga2 biar betul bdk ni..mesti die igt aku ni buta IT dan alatannya kan...weh orang dah buat survey la before nak beli bende ni..so bukankah menjimatkan masa pembelian, jangan la igt org x tau ape2...=p

10. red marker case



perlu bawa jika anda ingin ke kelas mengajar mathematics..or jika x bawa students akan bende ni akan terlinats dalam pale otak diorang ($@#%#$%$%^$ yang lecturer ni bebel kat depan) , sbb ajar maths bukan theory kan, so kene tulis...ok..if ade more convenience and more technology devices ok la kan..kalau mcm sini still gune conventional thing, whiteboard and duster..so terpaksa la usung bende ni...

11. cosmetic case.

case kecik ni dah nak bodol da pun(in javanese language bodol maksudnye..lebih kurang macam dah nak lunyai la)...tapi buat simpan bende2 basic ni tetap di bawa ke mana2...

12. hiking backpack





tapi jangan tertipu, hobby aku langsung mendaki, atau meredah hutan belantara, beg2 ni sume di gunakan untuk mengangkut baju2 kotor dan bersih bile balik ke ipoh everyweek...=) memudahkan anda mendaki quarters yang tinggi tanpa lif, semput aku #$@%$%$

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme