mgtt test result


Last month i've done the MGTT test aka ujian minum air gula..and here is the result :

Ngeh3..Alhamdulillah, everything is normal..tapi yang rase tak best katanye nanti bila dah masuk 8months kene repeat test,memang procedure biasa katanye,huk3..ape la suke beno nak buat ujian ni,cucuk amik darah tu yang tak berkenan teman..tapi ye la,ramai rakyat malaysia ni dah berpenyakit, keje duk kat opis je kan pas tu cukup time makan, memang tak sihat,may be itu adalah precaution dari kementerian kesihatan,so ikut je la procedure diorang..
Published with Blogger-droid v2.0.9

happy 1st anniversary to us



Alhamdulillah and syukur for this blissful marriage..
 ♥ u hubby..

happy convo my dear

Congratulations & happy convocation to my dear hubby..
Your dear wifey ni sekadar sebagai supporter setia pada hari tersebut, tinggal tak bawak pom-pom je hahaha..
I'm proud of u sayang..tinggal lagi 1 tangga je, doaku semoga suamiku dapat menjejak tangga tersebut dan berjaya, amin..

bz bee weekend

What a busy weekend we had last week..hoho 
rasa macam tak cukup nafas, especially hubby la kot..kita ni duk sebelah je, die yang penat drive ke sana sini...Tapi walaupun duk je, terasa penat gak, sampaikan tido tersengguk-sengguk dalam kete..kui3, maklumlah mak buyung katakan, daya tahan badan tak sekuat masa slim melim dulu, eceh..;p

Jom kita recap ape la yang dibusykan sangat dua orang laki bini ni weekend yang lepas..

15 sept 2012 pagi : 
Bergegas ke Penang sebab nak pegi amik jubah konvo hubby, yeayyy Alhamdulillah hubby dah berjaya menamatkan pengajian Masterji nya..hehehe excited pulak tengok orang pakai jubah konvo, terasa nak pakai lagi sekali, tapi nanti la Insyaallah kalau ade kekuatan nak sambung belajar balik, kui3..
I just wish 1 day I could see my hubby pakai doctoral tam plak..hehehe diri sendiri ntah bile, tak pe la bagi support kat hubby..:)  

15 sept 2012 malam :
 Attending hubby's reunion dengan secondary schoolmates die..Die pulak tu yang organize, so kami kene sampai awal la kan di tempat kejadian, nak set up ape yang patut, kita ikut ni je, meneman je, hehehe Die la yang tak kenyang makan, ke sana ke sini, kita duduk makan je..Makanan banyak pulak tu, and sedap, memang dapat merasa la semua yang dihidang..Sape-sape yang duk area Ipoh, Tower Regency is one of the best place for food, 2 kali attended majlis kat hotel ni, memang dua-dua makanan sedap..So sape-sape nak organize majlis boleh la cuba buat kat Tower Regency..:) 


16 sept 2012 :
Balik dari event reunion tu around pukul 12 pagi..hoho terus solat n tido...pagi-pagi lepas subuh16 sept bergegas ke Kajang untuk attend wedding sepupu belah hubby, Ain..Mula-mula tu kitorang dah sesat barat ntah kemana, adoi, sebabnya ingatkan tak de la dapat kad jemputan (ye lah dalam kad kan ade peta senang la nak cari), tapi rupenya ade, my MIL pegang, kui3, hubby muka dah moody, I dah diam je tak nak sesakkan fikiran die nak cari jalan, lagipun I dah lapar, pinggang pun dah lenguh, baby pun dah tak reti duk diam dalam perut ni..Hubby moody  tu bukan ape sebab dah penat kan, ye lah kawan tu tido tak cukup, petang semalam lepas sampai dari Penang, melayan kawan-kawan dulu sebelum majlis reunion malam tu mula, tambah lagi cari jalan pulak tak jumpa-jumpa, memang moody la kawan tu, hehehe (tapi takpe i dah ngorat sket die, dah ok dah, tak moody dah..;)) I pulak semalam sampai je dari Penang, terus tido, so kira tak lah penat sangatkan hehehe...Tapi Alhamdulillah akhirnya sampai gak kat tempat majlis berlangsung, lepas dah makan-makan, stay kejap meramaikan majlis, petang around 5 pm baru sampai Ipoh..

17 sept 2012 :
Hari beristirehat....:) 

TANAMERA has arrived

My TANAMERA postnatal care set has arrived last friday..hehe so that I can start use one of the product now,that is the vco (virgin coconut oil) until safely giving birth..Excited to buy this set because they had a promo that will end this 20 sept,a buyer will get 1 extra free bottle of vco,naa so why should I letting go this chance..not to worry about the expiracy date, because it is on july 2015..:)

Published with Blogger-droid v2.0.9

order respond from TANAMERA

Hi SHADILA

Terima kasih di atas pembelian 1 Set Bersalin Tanamera.


Kami akan pos pada hari RABU 12 September bersama 1 botol VCO percuma

sempena promosi Raya. Anda akan terima dalam 3 hari selepas itu.
Untuk rujukan no tracking Skynet ialah 201 66779 428 5.

Apabila Puan terima Set Bersalin TANAMERA, terus guna minyak kelapa dalam

Set untuk sapu dan urut kawasan lubang vagina dan perineum(iaitu kawasan
antara lubang vagina dan lubang jubur) setiap kali lepas buang air kecil
dan besar, tiap hari hingga ke hari melahirkan supaya kawasan tersebut
jadi lembut dan mudah membuka sepenuhnya bila melahirkan nanti.Lebih
banyak kali Puan sapu dan urut dalam sehari lebih berkesan.

Kami juga syorkan Puan minum minyak kelapa yang sama sebanyak 3 sudu besar

tiap hari, pagi, tengahari dan malam, 3 minggu sebelum tarikh melahirkan.

Apabila rasa sakit nak bersalin dan dalam perjalanan ke hospital minum

banyak lagi minyak kelapa dari botol. Bila dihospital, sapu sedikit minyak
kelapa di lubang vagina dan kawasan perineum sebelum melahirkan. Langkah2
diatas kesemuanya akan mudahkan proses melahirkan dan boleh mengurangkan
pengoyakan faraj.

Minyak kelapa juga bagus untuk mengurangkan regangan kulit, untuk elak

sembelit, untuk sapu pada puting dada yang kering dan merekah dan untuk
sapu di punggung baby supaya elak ruam lampin.

Puan boleh guna sabun scrub dalam Set masa mengandung untuk hilangkan

tompok hitam di leher, ketiak, kelengkang dan perut dan guna minyak herba
untuk sapu pada bahagian kaki yang bengkak kerana takungan air.

Sila layari website
www.tanamerapostnatal.com , untuk dapatkan rujukan
bagaimana ibu2 lain melahirkan tanpa sebarang pengoyakan, jahitan,
regangan kulit dan cepat pulih dengan mengguna produk2 dalam Set Bersalin
Tanamera .

Sekian





Semalam lepas tulis entry pasal TANAMERA Postnatal Care Set tu, and lepas berfikir sejenak..terus klik Buy Now..hehehe 
And semalam juga dapat respond message kat atas tu daripada customer service diorang...

Perasaan lepas baca message tu, nervous plak..hahaha macam dah nak bersalin pulak rasenye...

cloth diapers



Hmmm...macam biasalah lepas buat keje, rehat kejap, survey2 pasal barang baby.. hehehe

Hari ni survey pasal Cloth Diapers pulak..


 
Sedang berkira-kira adakah patut mencuba, katanya new born baby, kencing berak die sikit je..
So adakah berbaloi membeli cloth diaper ni, kalau ikutkan jimat belanja beli diapers tu memang la, tapi rajinkah aku untuk jadi ibu yang rajin membasuh ni...hehehe




Banyak juga website yang kita boleh belajar macam mana nak guna cloth diaper ni, and jenama-jenama cloth diapers yang ada..ade yang mahal, ade yang economical..tengok poket la, kalau mampu dan rasa berbaloi, belilah mana yang sesuai kan..Rasa macam nak try la, nak beli la dalam 3 helai dulu ke, kui3..Nanti kalau sesuai, order la lagi kan, ape susah sambil duduk dalam pantang pun boleh beli, asalkan ongkosnya ada..hehehe kalau takde kite duk senyap-senyap je la main dengan baby..:)

hubby new hobby

Ahaa..sedap pulak tajuknye..rhythmic gitewww...hubby new hobby, boleh buat poem..hehehe..husband ku sekarang ni sibuk dengan hobby baru die....
Ape lagi sejak-sejak dah masuk rumah ni...landscaping la hobby terbaru die..hehehe 
tak sangka pulak ade bakat terpendam, kui3...landscaping ni awai-awai mak angkat tangan, sebab mak kurang minat gardening, bercucuk tanam..mak minat interior design je, hias dalam rumah..hehehe

kalau tengok kawasan rumah kitorang before and after di kemaskan, memang jauh beza..habis sume pokok-pokok yang tak berguna dah ditebang encik hubby..hahaha sampai jiran belakang umah siap report kat I bgtau "dia ini aa, kedekut ooo, sume pun buat sendiri.." hahaha bukan kedekut la aunty, bagus jugak encik hubby ni ber-gaderning, boleh keluar peluhkan, lagipun dari upah orang, same gak, kene monitor gak orang tu wat keje, kene gak berjemur tengah panas...


Lepas sesi menebang pokok-pokok yang tak berguna...nak buat dinding batu keliling tu, belum mampu lagi...so kami decide nak letak pokok baru keliling pagar, yang mudah dijaga and daunnya tak gugur, hehehehe...Pokok tu tak lain tak bukan ialah Pokok Pine!!!

Bak kata aunty kat nursery tu.."pandai aa you, tanam ini pokok, daun tak jatuh, senang jaga..." hehehe. Beli 9 pokok letak kat setiap tiang keliling rumah..berabis banyak jugak encik hubby lastweek, demi hobbynye mencantikkan rumah tu, dengan beli pasu & tanah lagi..

Hajat dihati nak tanam rumput carpet, ada dah sikit tapi sebahagian area depan umah je ade rumput tu, ingat nak bagi penuh sampai belakang...tapi lepas dikira-kira costnya pun dah nak cecah 1k, beli rumput, upah tanam lagi, huhu nanti-nanti la dulu...lagipun tak boleh nak rakus sangat berbelanja, takut-takut nanti dah tinggal rumah ni, tak terjaga pulak..

TANAMERA Postnatal Care Set


I'm doing some survey on what is the best postnatal product should i use after giving birth..huhu, dah mula kena buat macam-macam survey la sekarang ni..Survey untuk barang baby, barang mak baby..hehehe

This postnatal care set from TANAMERA looks interesting..plus sekarang diorang tengah promo, dapat free 1 bottle VCO, memang teruja...rasa nak click BUY NOW je..Sebab dalam website tu diorang ada state yang VCO tu dah boleh mula guna start from 30 weeks pregnant..
patutkah ku beli????



post-birthday entry

First of all I would to say thank you so much to all, especially my friends in facebook..I received sooooooo many beautiful birthday wishes on my birthday lastweek, muah3..sayang korang sume..

Umur pun dah meningkat, hidup mesti diteruskan..
Moga hidup mendatang akan lebih bermakna dan sentiasa diberkati hendaknya, amin..

And not to forget to this special man in my life..my hero, my boyfie, my bedmate, my kawan-gaduh, my kesayangan, tak lain tak bukan, suamiku tercinta..:) thanks so much for a simple but yet so meaningful birthday dinner, owh and for the card, sweet...♥ u so much big baby..


p/s : the foods were delicious..especially hubby punya menu tu, beef patty nye sangat juicy, rasa la kesedapan daging tu (sejak preggy ni memang suke sangat daging)..tapi biasa la kami perut Malaysia, mane lalu nak makan banyak, muakkk..My chocolate smoothies tu, uhhhhh, memang sedap bangetttt...memang a bit expensive, tapi sedap...kalau hari-hari makan kat sini, badan jadi tong drum la...


dating berdua sebelum bertiga

Lama dah tak dating rasanya..huhu memang la bila wiken kitorang jumpa, keluar sama-sama, tapi keluar sama-sama tu banyaknya atas macam-macam urusan, ye lah masa bulan puasa yang lepas nak jalan-jalan malas je rasa, jalan-jalan takat sebab nak shopping baju raya, lepas tu raya, dapat rumah pulak, memang dah almost 2 months la tak dating..hehehehe bagi kami kalau dating tu tenang-tenang je, tak yah pikir pasal hal-hal lain, jalan-jalan, tengok movie, makan-makan..hahaha tu lah istilah dating bagi kami...

Last week baru lah merasa dating balik...hehehe pagi-pagi tu encik hubby macam biasalah dengan hobby baru dia sekarang ni..berkebun, hihihi, "sorry b, nothing much yang i boleh tolong.."ye lah, aku ni, nak mencangkung pun dah tak larat, so aku tak lah banyak sangat membantu die membersihkan kawasan luar rumah kitorang tu, setakat tolong amikkan beg sampah, tolong sapu-sapu sikit-sikit je la yang mak buyung ni larat buat..;p
 hobby baru encik hubby..;p

Lepas dah penat berkebun, kitorang pun siap-siap nak gi dating..hik3..excitednye...pakai baju lawa-lawa macam zaman belum kawen dulu (tapi sekarang baju lawa style mak buyung la kan..adehh ;p), encik hubby pun pakai smart2..hik3..

AEON pun dah dekat dengan rumah sekarang ni, so situ je lah destinasi dating kami, hehehe and TGV pun dah buka, so nak rasmi jejak kaki, cuci mata la jugak ni...encik husbabnd kata expandables best, cite aksi..i like action movie kalau tengok kat wayang, sebab suka dengar sound system yang debom debom tu..lagi syok..so kite pun on je la..:)


Lepas dah beli tiket..ade lagi sejam lebih..gi soru la dulu, perut dah lapar...kali ni makan kat Old Town lama dah pun tak makan kat sini..hubby pilih nasi lemak ayam, and me, nasi lauk rendang..haha perut Melayu + Jawa mesti nak kena merasa nasi gak tengah hari ni, kui3..Senak gak nak menghabiskan nasi tu, tak macam makan KFC ari tu, sekejapan je abes, tapi kali ni..alahai, jenuh nak menghabiskan..


Then , dah kenyang, it's movie time!!!! Memang best cite Expandables 2 tu..hehehe tolong promote...

Best gak sekali-sekali dapat dating-dating, tak lama lagi nak dating bertiga plak..kui3..
mengusung si tecik ni..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme