hubby new hobby

Ahaa..sedap pulak tajuknye..rhythmic gitewww...hubby new hobby, boleh buat poem..hehehe..husband ku sekarang ni sibuk dengan hobby baru die....
Ape lagi sejak-sejak dah masuk rumah ni...landscaping la hobby terbaru die..hehehe 
tak sangka pulak ade bakat terpendam, kui3...landscaping ni awai-awai mak angkat tangan, sebab mak kurang minat gardening, bercucuk tanam..mak minat interior design je, hias dalam rumah..hehehe

kalau tengok kawasan rumah kitorang before and after di kemaskan, memang jauh beza..habis sume pokok-pokok yang tak berguna dah ditebang encik hubby..hahaha sampai jiran belakang umah siap report kat I bgtau "dia ini aa, kedekut ooo, sume pun buat sendiri.." hahaha bukan kedekut la aunty, bagus jugak encik hubby ni ber-gaderning, boleh keluar peluhkan, lagipun dari upah orang, same gak, kene monitor gak orang tu wat keje, kene gak berjemur tengah panas...


Lepas sesi menebang pokok-pokok yang tak berguna...nak buat dinding batu keliling tu, belum mampu lagi...so kami decide nak letak pokok baru keliling pagar, yang mudah dijaga and daunnya tak gugur, hehehehe...Pokok tu tak lain tak bukan ialah Pokok Pine!!!

Bak kata aunty kat nursery tu.."pandai aa you, tanam ini pokok, daun tak jatuh, senang jaga..." hehehe. Beli 9 pokok letak kat setiap tiang keliling rumah..berabis banyak jugak encik hubby lastweek, demi hobbynye mencantikkan rumah tu, dengan beli pasu & tanah lagi..

Hajat dihati nak tanam rumput carpet, ada dah sikit tapi sebahagian area depan umah je ade rumput tu, ingat nak bagi penuh sampai belakang...tapi lepas dikira-kira costnya pun dah nak cecah 1k, beli rumput, upah tanam lagi, huhu nanti-nanti la dulu...lagipun tak boleh nak rakus sangat berbelanja, takut-takut nanti dah tinggal rumah ni, tak terjaga pulak..

2 Response to "hubby new hobby"

  1. kopak2...hehehe...

    (^_-)V says:

    hehehe, demi laman yang cantik..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme