Gatal merenyam versi 2

Ok versi 2 ni adalah solutionnya kepada kegatalan di kaki ku..



Ni dia..

Aku cari cream gatal kat farmasi, yang kawan aku suggest nama dia 'aques' tu, tapi tak de la pulak..

Aku tanya budak farmasi tu, aku siap tunjuk kaki aku tu kat dia..dia suggest ubat cream ni..dia kata cuba sapu, cream ni memang applicable untuk masalah gatal-gatal selain tu untuk pimples & blackhead..

Aku tak pikir panjang, terus beli, cuba je la..malam semalam aku sapu, Alhamdulillah lega..mula-mula sapu ada rasa berangin kat kaki, sebab menthol ade kot, lepas tu tak de rasa gatal dah..cuma lepas dah 24 jam gatal la balik, malam ni aku sapu lagi sebelum tido..

posted from Bloggeroid

Gatal merenyam

Huhu..pregnant kali no aku kene gatal-gatal pada bahagian kaki..Merenyam betul rasanya, tak tahan oo, menguji kesabaran bila orang kata jangan garu, boleh rasa nak jerit nangis tahan gatal tu..hukhuk
Semalam dah klimaks kegatalan pada kaki aku, sampai luka aku garu, tu pun aku garu berlapik kain guna sapu tangan..
aku pun teringat ade sorang classmate tu dh jd doc, so tanya kat dia..







Hari ni aku nak pi cari ubat/cream yang kawan aku suggest tu..Tak tahan sangat dah rasenye..huhu sabarkanlah aku untuk pregnancy kali ni..

posted from Bloggeroid

Academic visit with students

Lama rasanya tak menulis..sementara ada free ni nak mengarut la kejap dalam blog ni..hehe

Semalam bawak students ke lawatan akademik. Tak jauh pun, area JB je. Bawak diorang ke kilang under SME Bank. Ade 2 kilang perusahaan makanan yang kami lawat and 1 kilang welding& pemasangan alatan elektrik. Harapnya budak-budak ni ada la idea yang berkaitan dengan subjek yang diorang belajar sem ni.

Tengok kilang frozen food, kilang buat pau. Kat kilang frozen tu macam-macam jenis makanan kuih muih yanv difrozen. Pisang goreng pun ade frozen tau, so tak dak alasan kalau tak pandai nak bancuh tepung untuk goreng pisang..kekeke

Kali ni aku pegi bawak anak, maklumlah, nanti balik aku nak stay terus kat JB duk umah en husband. So aku pegi menumpang kereta officemate je.

Habis melawat, lepas students semua pun dah makan and solat. Diorang berangkat balik ke poli and officemate aku pun drop kan aku and alisya kat office en husband.

Ok nak bercuti kat JB, untuk malam ni dan esok pulak..tepu dah aku dok kat umah gi office je 2 bulan ni, sekali sekala nak merasa jalan-jalan..hehe bye2 nnt kalau rajin aku tulis lagi..

posted from Bloggeroid

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme