no more free tnb tariff??



If I'm not mistaken,the rates below RM20 shouldn't have to pay right???
confius kejap..
adakah free tariff tu hingga 2011 je???masuk 2012 kene bayar eh..

Published with Blogger-droid v2.0.4

western lunch menu on sunday


weehooo,blurrpppp..
Alhamdulillah...baru je lepas santapan tengahari,
As usual,kalau balik rumah mama,bakat memasak diasah la,kononnye lah kan..bukan ape mama weekend macam ni dia selalu sibuk dengan marhaban, so kita take over memasak la..

pagi tadi dah masak nasi goreng, malas pulak nak makan nasi lagi, dok belek-belek stok kat dapur tu, ternampak la benda alah ni,dah lama da ada stok ni kat umah, since october kot,masa paman syed(pakcik) balik dr uk(lepas abes master dia), die bagi la benda ni..

So kite pun masak la kan, nak test sedap tak spaghetti & sos uk ni.


Lepas da rase,rasa sosnye x best sangat,kimball punye jugak yang best..



bolognese-nya kurang 'kick' sebab sos tomatonya tak best..

makan spaghetti bolognese tanpa side dishes macam tak best kan, so menu tambahannya 


salad kentang+tomato


ayam bakar

Published with Blogger-droid v2.0.4

great CNY 2012 holidays

sangat puas hati, lepas cuti kahwin tahun lepas, takde pun cuti lama lagi, so CNY ni, alang-alang dah cuti isnin selasa tu, awai-awai dah apply cuti rabu sampai jumaat, so dapat la cuti seminggu kan, misi membalas dendam bercuti lama terbalas juga..hik3

20012012 - 21012012 - Sg Klah with my family 

 23012012 - 25012012 - Melaka with in-law family

 both of my families were great, i love u all


and to this person...

~tengok sambil nyanyi lagu 'terukir di bintang' ;)
                                           

nak sabar macam mana lagi? (ver 2)



pagi-pagi lagi mail inbox received 

ni dari pegawai same level :
[kalau tengok masa tu dapat since semalam tapi sebab ke class so tak sempat nak baca] : 

saya reply : 

balasannya :

then, i received pulak dari pegawai atas sikit, gred sama tapi senior la 
[nampak tak kalau dia bagi kat kite je tak pe lagi, ni siap forward (tengok kat cc tu) ke bos besar tau, konon-konon nak mengingatkan@nak kata kite tak buat keje la tu]


 i replied [kena bersihkan nama, i forward jugak ke bos besar] :

tak nak kalah, reply lagi :


last-last i dah fed up, i call je terus :

me : saya dah call pelajar tu, apa lagi usaha yang saya ada kalau dah pelajar tu sendiri yang tak nak datang.
pegawai tu : ye ke, tak pe la cube la cakap lagi kat dia, cakap la kalau tak datang nanti tak layak dapat Diploma.
me : Dah, semua saya dah cakap...


 i know this things mesti jadi isu punya, ntah apa-apa semua nak suruh kita, kalau unit tu yang call budak tu sendiri kan senang, budak pun takut, ni nak suruh kita yang call banyak-banyak kali suruh datang, memang dia banyak alasan [analoginya sama macam mak ayah yang ada kuasa, tapi bila nak marah anak, suruh pengasuh/orang gaji yang tegur, confirm dia tak nak dengarnya]





tayang gambar

sila baca : 

Beratus Ribu Gambar Lucah Remaja Ini Di Google


p/s : that is what i told students in my class for Internet topic lastweek.
"jangan terlalu taksub meng'upload' gambar anda
kalau dah jadi macam kat atas tu, menangis air mata darah pun tak guna, 
"no body can control internet user to download, but we should think wisely before upload"


nak sabar macam mana lagi?





apa lagi usaha yang kita tak buat?
tengok jam tu pun dah tau, it's over the working time, sms-sms tu?tu kalau boleh record calls tu dah record dah, bil tu macam mana?
bukan nak berkira, tapi bila kita dah bagitahu tak nak ikut...
lepas tu nanti kita jugak yang kena, nanti apa-apa diorang tanya kita, apsal budak ni tak daftar, mane bukti dah call bagitahu?
rasa frustrated sangat...habis tu nak macam mana lagi?????
ce citer..

p/s : kenapa masa kita belajar dulu, academic advisor kita langsung kite tak penah jumpe, penah la sekali je masa nak daftar subjek...
tapi selamat je kita gradkan?????kita pun bukan orang senang..so kat mana silapnya????? 

cik-puan


1st day of class

me : Assalamualaikum & Selamat Pagi..my name is...bla bla bla...already married, bla bla bla...
student : cik, tak nampak macam puan pun..
me : ?????? [blurr kejap]..ape maksud awak, seorang yang bergelar puan kena nampak macam mana???
student : cik [see they still use cik instead of puan, punyelah tak percaya tu] nampak muda je..
me : abes tu nak tunggu umur saya berapa tahun baru saya boleh kahwin?? 

dushhh..pening betul, macam-macam perangai..




home alone

Sejak-sejak bersendirian duk kat quarters ni,habis je masa kerja,terus balik umah..dok la sorang-sorang sampai esok pagi baru jumpa orang balik..

Housemates sorang...sorang pindah,semua dapat pindah balik ke pangkuan keluarga[hopefully my turn after this] hehehe  so nak tak nak,bertahan je lah dalam setahun ni,sementara tunggu ketentuan hubby nak dihantar ke mana..

Bila balik keje tu,walaupun penat, tak boleh nak duk diam, terasa boring umah ni pulak besar,ada 5 bilik, bila tengok semua tempat, semua rase nak ubah [saje nak bagi busy, bila boring dok sorang-sorang] semalam dah ubah posisi perabot-perabot kat hall,hahaha,adoi mane-mane yang tak larat tu,tolak je lah pelan-pelan,kalau tak buat, mata asyik nak tengok je,hati rase tak puas,bila dah buat haaaa..baru puas.. 

Bab makan pulak, my everyday routines, jenuh pikir nak makan ape pun tak tahu, jengah dapur,usap perut, kalau lapar,masak nasi, kalau tak lapar buat makanan simple-simple,masak lauk pun simple-simple je, sambal ikan bilis ke, sayur campur ke, lauk telur ke, asalkan makan, makan untuk hidup, buat ayat sedih la pulak ye..kui3


spaghetti semangkuk

cucur sepinggan

nasi, sambal ikan bilis, telur rebus

bihun goreng

Haihhh,tu lah orang kata,manusia ni mana boleh hidup sorang-sorang,mesti sunyi..
nasiblah boleh balik tiap-tiap minggu,kalau duduk je kat sini tak tahu lah....

Published with Blogger-droid v2.0.2

baucer buku 1Malaysia

untungla...
dulu masa kite jadi student tak de pun dapat macam ni...


venue : dalam class

bukti : pencil case ku

ado malam...ade ke nak buat beli pencil case?!!haha 
memang la tak salah, tapi from that, kita dah boleh nampak mentality budak tu macam mana..ish3, kalau sebab tak bertukar pencil case bukan keperluan tu, namanya nafsu, bukannye tak de pencil case langsung..
buku-buku  belajar tu bukan main mahal lagi, baik la guna voucher tu pegi beli buku belajar, 
kalau tak pun, beli buku-buku yang boleh dipakai sepanjang hidup, contoh, buku-buku islamic knowledge ke, buku internet for dummies ke, dictionary ke, buku money management ke, buku macam mana nak kaya ke, haihhhh, ape la...

l*wy*r cabuk, opis buruk

geram sangat
since jumaat lepas call tak berjawab,
mula-mula call je dia angkat then kata mintak call balik,
then bila call balik,
langsung tak di jawab,
nasib la ade lagi satu alternative,
call lagi satu nombor,
another l*wy*r [i named her as (2)],
sebenarnya tak nak call dia ni,
sebab ye lah document kita bukan under dia,
tapi tu la dia jugak yang jawab call,
then i asked :


me : i just called treasury, diorang kata, diorang tak terima any permohonan dari i.

(2) : sekarang semua documents since bulan 11 sedang tunggu MB consent..

me : lamanye, negeri lain sume dah settle, yang apply sama dengan i dah settle dah, i thought dah new year, so dah settle la... berapa lama lagi i nak kena tunggu ni?

(2) : takes time, petang ni kami akan ke sana lagi(jumpa MB la tu) untuk ambil document [entah betui ntah tidak, nak sedapkan hati je kot]

me : ok, sorry for calling u even this is not your case..sebab i called encik a**ad since Friday tapi tak berjawab, asal i call je mintak i call balik, last2 langsung tak berjawab.

(2) : owh dia takda di office sekarang, dia busy ke sana sini.

me : ye lah i know busy mana pun, kita semua busy, u pun busy kan, i yang call dia, bukan nak suruh dia call i pun, i yang bayar bil, dia tinggal nak jawab call je, susah sangat ke?

(2) : [gelak~maybe sebab dengar suara i dah geram kot], ok tak pe miss, later lepas MB consent dah settle, kami akan hantar ke treasury.

me : ok thank you.

huhu, lama lagi ke urusannye, adoi, ni yang tak suke ni, mudahkanlah urusan kami Ya Allah..

pesan ahad



Tentang Dhia + Opick


Demam Tentang Dhia mungkin dah makin kebah untuk rakyat Malaysia, tapi lagu-lagu dalam cerita tu masih lagi bermain-main di mulut saya, kalau anda perasan and if you heard to some of songs played in Tentang Dhia kebanyakannya berunsur keislaman, sedapkan lagu-lagu tu, syahdu je kan..


Tu la lagu-lagu Opick, dah lama dah lagu tu dalam my playlist, bila stress keje pasang lagu-lagu ketenangan macam tu sejuk sket hati ni nak wat keje..tapi sejak2 dengar lagu tu dalam Tentang Dhia, rase teruja pulak, hari-hari asyik nak dengar je..kui3

And the most favorite song of mine from Opick ini adalah lagu ni :



Dalam hitam kelam malam

Dalam sepi rindu padaMu 

Ya Allah Ya Allah

Suara rintih dalam dada

Dahaganya hati tanpa Mu
Ya Allah Ya Allah
Karna jiwa yang meronta
Hampa segala tanpa cahaya Mu



Ya Allah Ya Rohman

Ya Allah Ya Rohim

Subhanallah wabihamdihi

Subhanallah hil adzim...2x



Dalam lelah dalam resah

Dalam bimbang hilang arahku Zikrullah

Karena jiwa yang meronta

Hampa segala tanpa cahaya Mu



Allah Ya Nurul

Allah Ya Nurul Mukminin

Allah Ya Nurul Adzim

Allah Allah Ya Nur


dine in at Lepak Santai Kinta Riverfront



my 1st experienced dine in here, before this dok lalu je, tak penah singgah, 
one fine day, hubby ajak makan kat luar, i thought hubby nak bawak gi makan mee goreng mamak yang yummylicious tu, owh sedapnye..hihi
tapi hubby brought us here, together with my sis n bro, 4 of us. 
hmm ok gak, x penah pegi kan, 
mula2 macam blurrr nak makan ape eh????
ada 4 stalls kalau tak silap, Ayam Penyet Medan, Ikan Bakar, Western and yang lagi 1 tu yang menu  masakan goreng2. 
Tapi western tu tutup la pulak, aisehh..


so hubby order Nasi Ayam Penyet, i pun, ok jugak why not, try je la, so both of us had the same menu, Nasi Ayam Penyet + Amra Asam Boi Juice

sis and bro had their Ikan Pari Bakar..nampak sedap gak..

new year~

start our new year with this good message
(buat baik dibalas baik..)
~love this video clip ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme