nak sabar macam mana lagi? (ver 2)



pagi-pagi lagi mail inbox received 

ni dari pegawai same level :
[kalau tengok masa tu dapat since semalam tapi sebab ke class so tak sempat nak baca] : 

saya reply : 

balasannya :

then, i received pulak dari pegawai atas sikit, gred sama tapi senior la 
[nampak tak kalau dia bagi kat kite je tak pe lagi, ni siap forward (tengok kat cc tu) ke bos besar tau, konon-konon nak mengingatkan@nak kata kite tak buat keje la tu]


 i replied [kena bersihkan nama, i forward jugak ke bos besar] :

tak nak kalah, reply lagi :


last-last i dah fed up, i call je terus :

me : saya dah call pelajar tu, apa lagi usaha yang saya ada kalau dah pelajar tu sendiri yang tak nak datang.
pegawai tu : ye ke, tak pe la cube la cakap lagi kat dia, cakap la kalau tak datang nanti tak layak dapat Diploma.
me : Dah, semua saya dah cakap...


 i know this things mesti jadi isu punya, ntah apa-apa semua nak suruh kita, kalau unit tu yang call budak tu sendiri kan senang, budak pun takut, ni nak suruh kita yang call banyak-banyak kali suruh datang, memang dia banyak alasan [analoginya sama macam mak ayah yang ada kuasa, tapi bila nak marah anak, suruh pengasuh/orang gaji yang tegur, confirm dia tak nak dengarnya]





0 Response to "nak sabar macam mana lagi? (ver 2)"

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme