braces macam jibbitz

hurrah!!dah genap seminggu pemakaian braces aka jibbitz pada gigiku..;) so far sy berpuas hati dengan progress yang ditunjukkan oleh si stainless steel yang melekap dengan penuh setia ini..syabas stainless steel ku..♥
sepanjang seminggu dia melekap ni da macam cerita dalam buku hidup ku..

hari 1
lepas bonding braces tu, memang best je xde rase sakit walau secubit semut pun..~kenyit mata..siap bley gi makan domino lagi, siap order meat mania la tau,belasah..memang betul2 berpegang teguh pada moto hidup, "Alang2 Makan Biar Sedap" hahaha..tapi bila malam menjelma berdenyut2 la satu mulut, huhu tak dapat bayangkan kalau orang pakai braces atas bawah..mau sengal 1 badan..uwarghhhh!!!!

hari 2
bangun pagi terus pegang dahi..owh x demam..kena keje la ni..haihhh...tapi mulut berdenyut lagi ni..gi je la keje berbekalkan bubur si bunda..tapi biase la, tak boley nak lepaskan peluang bergurau senda dengan rakan2, join juge mereka gi lunch, dengan rase awareness orderla mee sup, tapi....sup je yang habis, mee nye tertinggal dalam mangkuk sebab x boley kunyah, sakitt wooohhh...

hari 3
tiada lagi bunda untuk menyediakan bubur sebab kini berada nun jauh di perantauan..hukhuk jadi untuk makan tengahari terpaksa la menggagahkan diri makan nasi...nasi ok..memang main telan2 je la...uwaaaa...terseksa sambil nyanyi lagu jeritan batin...~

hari 4
owh sudah jumaat, department buat pot luck, tapi huhu ape yang boleh dimakan, hanya kek2 yang lembut dan nasi goreng pelbagai perisa yang hanya boleh ditelan saje..=(

hari 5
okay rase sakit da berkurang dan kini menuju ke klang demi menyampaikan hasrat si adik ni..owh tuan rumah sediakan nasi ayam...nampak delicious...tapi.....boleh ke sy makan dengan nikmat..hmm..makan je la..lupekan kesengalan mulut..dan semestinye dah hilang nikmat makan..:(

hari 6
owh semakin berkurang rase sakit..dah boleh makan daging dinding hidangan kenduri kawen rakan keroro..not bad masakan catering tu..sedap3...;)

hari 7
dah bekerja kembali...lunch seperti orang biase, pilih aje mane2 makan yang berkenan..tapi jangan kunyah dengan gelojoh, harus berhati2 ok, jangan lupe stainless steel yang melekat tu..huahuahua

hari 8
harith anak k.ayu bertanya, "awak kenape gigi awak ade bunga.." hahahhaa adoi..kelakar betul..kirenye di mata budak kecik braces ni macam bunge la kan..macam jibbitz kat kasut crocs tu, hiasan gigi gitu..awwww..hehehe so sweet la..♥

braces vs jibbitz dua2 colorful..[^_-]V

kini bergelar pemakai stainless steel

ok seperti yang telah dijanjikan

scene 12.15 tgh
keroro : momok, are u ready?
me : huhuhu..
keroro : relaks2...~keroro memberikan kata2 semangat

ramai betul patient, memang bley kaya doc ni..


scene 12.35 tgh
doc : hallo, gud morning..
me : afternoon..doc..
doc : owh yaa..da tengah hari..
me : ~senyum
doc : so today kite akan pasang braces pada gigi u..
me : doc..getah tu i boleh choose color kan..~hehehe nampak sangat x sabo nak berkaler kali..

doc : boleh2..nnt u boleh choose kaler..~sambil sengih

scene 1.00 tgh
me : da siap...~sambil show off kat keroro getah kaler purple
keroro : owh cepat gak eh..~sambil tengok2 hasil pemakaian bracesku..



scene 1.30 tgh
upacara pemujaan makan2 sebab da lapa giler..makan dengan penuh hati2, keroro buat muka pelik..hihi

upacara memakan sebelum sakit


boleh hubungi


scene 4.00 ptg
alamak da rase sengal2 gusi ni...ok, lepas asar kite tido la kejap ~x pe bukan tido 40hari berturut2 lepas asar kan 1 hari ni je tido, penat suda..owh mimpi macam2, tapi sume berkaitan gigi stainless steel ni..huhu sangat x lena...

scene 7.30 mlm
jerang air, nak minum air panas je la..mulut da rase sengal2 ni..huhuhu...tetibe ternampak plak mee goreng, haih mcm sedap je..amik la agak2 2 sudu..huargghhh!!!! sakit wooo nak kunyah...=( gigi dengan penuh berhati2 dan pastinya x lumat, terus telan...huhuhu ~kurus la sy macam ni...


scene 8.42 mlm
sedang mencari2 di internet, aticle untuk kurangkan sakit pakai braces..ngeeee~ sambil main fv..hahaha

selesai hari 1 pemakaian stainless steel...

sunset sambut kepulangan ku..owwhhh..(^_-)

selepas memulas berhempas pulas memandu dengan penuh fokus lagi berhemah kisahnye...setelah dengan sengaja bercakap sendirian bile ade pemandu lain yang mencari pasal dengan memandu tidak berhemah malini dan mungkin juga pemandu itu ingat insan yang bercakap sendirian ni sudah separa betul, padahal die x tau kite dok kata die..opppsss hehehe
ustaz kazim kate dalam ceramah agama die, kalau kite marah semasa memandu, kite marah kenderaan tu, x dosa..contoh ayat "bengong betul kete ni!!" haaa kalau cakap macam tu x dosa..sebab kete tu yang bengong bukan driver die..hahaha bijak2..
tu la kaki pun da mula lenguh2 menekan pedal minyak, haih terasa jauh pulak perjalanan ni..penat da sebenarnye, 3 tahun ulang alik ni, huhuhu..
setelah abes sume lagu dalam radio tu dinyanyi kan dengan suara yang penuh merdu lagi berperasaan, tak pe kalau x hafal lirik pun kite belasah je..bile salah nyanyi diam la..bukan orang tau..;p
tapi sume kepenatan, kesusahan tu terubat bile ade 3 perkara berikut :

1. family tercinta yang sedia menanti kepulangan anaknya di pintu rumah ~aihh da macam cite novel pulak

2. keroro yang menanti juge di pintu.................rumahnye, hihihi ♥

3. haaaa....and this is why i luv to go back to ipoh exactly right after work, da x de singgah mane2, then u will have the chance to see this...SUBHANALLAH, cantik...;)

indahnye...

ambil gambar semasa memandu x boleh tiru aksi ini...:(


p/s : tetibe terasa nak pegi pantai, utk capture gambar sunset ~kenyit mata skit kat keroro..;)

hadiah kahwen

da menjadi adat kita bagi hadiah kepada pengantin2 baru..adat ye jangan anggap sebagai tuntutan agama pule..

”Untuk menyerikan majlis perkahwinan, tetamu jemputan umumnya dan sanak saudara pengantin khususnya, sudah teradat untuk menghulur hadiah kepada pengantin dan keluarganya. Selain apa yang sudah disebut sebelum ini, ada juga tuan rumah/pengantin telah memberitahu awal-awal lagi barangan yang mereka perlukan daripada yang kecil seperti sudu dan garfu hinggalah tuala, cadar, pembakar roti, ketuhar gelombang mikro hinggalah mesin basuh.” (Fatimah Abdullah, PhD (n.d) Dari Halaman Rumah ke Dewan Merak Kayangan: Upacara Perkahwinan Melayu Bandar, UKM Bangi);

jadi misi hari ni bersama keroro adalah mencari hadiah kepada 2 orang bakal pengantin..cari2 punye cari dah dapat pun ape yang dicari..hehehe boleh la sebagai tanda ingatan kepada diorang kan, harga tak penting yang penting ikhlas..okay misi da selesai...

sampai je rumah terus membalut hadiah2 tu depan ibunda tercinta, hehehe sebab nak mintak skit pembalut hadiah die yang da banyak sangat..(T_T) sambil2 membalut tu, ibunda pun bercerita, ~mama memang suke bercerita ;p "orang baru kahwin ni, kalau ikut zaman dulu, die akan mulakan semuanya, macam orang baru nak hidup, macam2 nak kene prepare, so kite ni keluarga, kawan2, sedara2, tolong mane yang mampu, tu la jadinye ade adat bagi hadiah ni..konon2 nak menolong si pengantin memulakan hidup..sebab tu hadiah pun ala2 barang rumah, xde la orang bagi hadiah alat makeup ke, kasut gucci ke..ahahaha"

tak abes lagi ibunda bercerita..."pengantin dulu2 lepas majlis kenduri, esoknya ke die akan bawak isterinye ke rumah sedare2/jiran2...memperkenalkan isteri, tuan rumah yang dilawat tu biase akan beri la adiah (kain batik/pelikat ke, duit ke ~tapi ni bukan mintak sedekah tau..hahaha ni sama tujuannya utk bantu si pengantin baru memulakan hidup)ok...siapp!!!!sambil dengar cite misi membalut pun selesai...;)

lepas kahwin banyak duit nak pakai ~pesan manusia matang..


MUSIM KENDURI KAHWIN SUDAH BERMULA...YIHHAAAA!!!!

yeayyy last day skolah...90'an

fuhhh bestnyeee if sekarang masih lagi sekolah...ari ni last day gi skolah, mesti pegi, nak say gud bye kat kawan2 dengan gaya macam x kan jumpe lagi next year..hmm..cuti skolah nak buat ape ye????budak taun 90'an slalunye, die akan buat aktiviti2 ni...~ ye la kite kan budak 90'an...;)

budak 90'an



nama aktiviti 1 :
balik kampung kasi susah embah...mak ayah bersenang lenang di rumah..

aktiviti yang boleh dilakukan :
1. main beskal merayap sampai ke pekan sebab nak beli buku doraemon..
2. main masak2 pakai api betul2 (guna lilin) embah x marah, kalau main kat umah mesti kene marah...hahaha
3. main radio embah, rakam2 suara kat radio..buat drama radio..hikhik
4. time makan, cucu2 comot dan masam da memenuhkan meja..sian embah..hihihi
5. malam2, kene sikat rambut embah, atau urut kaki embah sebab nak bodek sok nak ikut gi market dapat beli jajan..hahaha

nama aktiviti 2 :
banyak la bil aku bulan ni ~kata mama

aktiviti yang boleh dilakukan :
1. main video game sampai lebam..~budak tahun 90'an kan..mane ade ps lagi..
2. kolam plastik tu, kite bawak keluar letak dilaman, ajak sume adik beradik untuk tadah air, supaya kite boleh berenang bersama..hahahaha melambung bil air mak aku..
3. paling bosan adalah tengok tv, sambil rakam cite yang best2..contoh cite best masa tu yang penah dirakam, cite p.ramlee dan ultraman..hahaha dulu2 kan kite pakai video tape je..;p

nama aktiviti 3 :
gado dengan adik beradik

aktiviti yang boleh dilakukan :
1. main saidina, pehtu bile sape2 yang rase die nak kalah dan2 tu die kate die x nak main..sentap...:(
2. main saidina..pun same..sentap lagi bagi yang pengalah tu..hahah ~slalu kakak la menang...;)
3. men congkak bising tuk tak tuk tak, kali ni, mama yang bising sebab memekak bunyi congkak...hahaha
4. men badminton, peh tu bile ade angin tak dapat pukul bola, bola jatuh, mula la gado x nak buat servis..hahaha

nama aktiviti 4:
sihat la konon..

aktiviti yang boleh dilakukan:
1. men rollerblade sambil buat muka blagak kat jiran sebelah2,sebab x ramai yang ade mase tu,mula2 bapak bli 1 je..peh tu sebab anak ade 3 orang, kene beli lagi 2..hahaha nasib baik yang last x de lagi mase tu..
2. men skipping, peh tu stakat seratus skip je dah la..penat woo..hahaha

aktiviti kat atas tu mmg sesuai untuk budak2 90'an kategori tak berapa nak nakal..;p

semalam punye cerita

pagi gile : "cia tengok salmah ni..." ~pepagi gile ntah pukul brape yang pasti belum subuh lagi, si salmah da meroyan exercise mekak je..huhu
tu la salmah..asal pagi je meroyan..salmah..salmah..

6.30 pg : bangun, mandi sunat hari raya, mandi awal supaya rambut kering awal..ehem2,bijakkan...;)

10.00 pg : gi tengok orang qurban lembu..=)

sila cam lembu anda..;)

sedia untuk dilapah..:(

11.00 pg : di rumah embah...

4.00 ptg : di rumah arwah embah lanang..

6.30 ptg : di rumah embah semula..

8.00 mlm : dirumah arwah embah lanang semula untuk majlis tahlil..


11.15 mlm kot x igt da : boommm..ok penat sudah..kroghhh...kroghhh..nite keroro ♥

10 Zulhijjah ~ hari lahir ku

esok hari LAHIR yeayyey!!!

sorry lembu gemok tahun ni sy x dapat cop kamu, sebab sy x de budget..hukhuk

braces owh braces..

fuhhh ari ni 15.11.2010 digagahkan juge kaki setelah lama bertangguh, setelah banyak research dilakukan, dan seperti biasa, keroro peneman setia, penguat semangat bintang kejora..♥ setelah setelah bekerja bertahun dan duit yang disimpan da digune ntah kemana2, hehe so rasenye kene jadi berdisplin balik hanya dengan 1 cara sahaja...apa dia???haaa, cara yang paling afdhal adalah dengan melangkah ke tempat ini..
KLINIK GIGI~

ok doc pun masuk dengan senyuman..~doc gigi kene la rajin senyumkan..hehehe

doc : gud morning..how r u?
me : morning doc..
doc : ok, ape masalahnye dengan gigi u..
me : sy nak pakai braces..~hahaha direct je, xde belok2 dah..;p
doc : owh, siapa suggestkan my klinik?ape yang membuatkan u nak pakai braces..let me see ur teeth..~then die suh aku baring kat kusi gerun tu..
me : my neighbour..~nganga
doc : owh..here is ur problem,ur below jaw agak lebih kedepan daripada ur upper jaw..so if u want to wear braces atas da bawah, and to ratakan ur jaw supaya sekata..ade sedikit operation yang akan dijalankan..
me : owh ye ke?~dalam hati??what operation???mak aih, takowttt...
doc : after operation ur jaw akan rata so akan cantik..and the cost is 20k..
me : ~gulp..hai la doc, mahainye..
doc : another choice is u hanya perlu pakai braces di bhgn atas sahaja, kerana gigi bawah u no problem ok..and cost nye hanya ++++shj(doc gigi ni sume sahaja je bg die ;p)..ok u boleh fikir dulu mane yang u rasa nak buat..
me : ok la doc, i pilih 2nd choice..bile next appointment?~sambil sengih, awatla die x bgtau awai2 tadi..aku tau dalam hati die mesti harap aku pilih 1st choice..hahaha cepat skit die kaya..;p
doc : owh ok..after this kite akan buat x-ray n scaling..if u nak buat today pun ok..
me : owh today je la doc, senang..
:
:
:
:
:
:
si peneman setia..♥

bila da siap x-ray and scaling..

doc : ok after this kite akan buat cleaning..ke u nak buat ari ni?
me : ha ok la..senang..~bagus betul doc ni hahaha paham2 je..
:
:
:
:
:
:
serious cleaning paling N.G.I.L.U. dan S.A.K.I.T
keroro da buhsan la tu..;p


so today da pasang getah between 2 of my behind teeth, insyaallah next week aku bergigi :stainless steel..hahaha

meraikan upacara pemasangan getah..mari kita makan dulu...;)


*malam ni gigi yang ade getah tu terasa sakit..hukhuk..

tempah baju batik



haihhhh...when it comes to tempah menempah ni, sangat x sukeee!!!!!! tapi tu la, batik ni, kalau beli yang ready made tak kena la pulak dengan size badan yang imut2 ni..
kalau jenis kain lain tu, x kisah, memang xde la terma menempah sejak bertahun2 lamanye, sume beli da siap je, ade saiz kan,ehem2..;)
but batik...sighhh...susah betoi nak beli yg da siap, x bekenan tang kaler la, tang saiz la..
dah ade 1 tak bertempah lagi, hehehe then tadi cari penyakit lagi, terminat lagi 1 corak, tak kisah la die cakra fiona ke, shadow ke, yang penting harga murah, kualiti ade, dan corak menarik, bila pakai nampak mahal..hahahaha...glamourous is more important okayy..(^_-)


x kan plain kurung lagi..pehtu added labuci..haiyo common sangat..~amboi demand beno..


sedang mencari ilham nak jahit fesyen ape ye kain2 ni...busan la pulak if jahit plain kurung je mcm slalu..tapi slalu if bawak ke tailor mesti dei kate "lugi woo batik u buat baju lain, banyak potong kain..sayang kain mahaiii..";p
huhu bile dengar macam tu mmg akan tergugat skit keimanan ye la, mmg batik sutera ni mahai kan, if buat baju other than plain kurung mmg la agak rugi..


tapi badan ni tingin gak nak pakai kebaya batik sekali sekala...



nak juge merasa jadi orang kedah ngan pakai baju kurung kedah batik..sighhhh lagii... haih..


berat nak menempah ni pun sebab khamis kene pakai batik kan for gov staff, kalau x, idaknye teman, ye la, takkan nak pakai baju batik yang same je, muak juge mata sendiri ape lagi mata orang len menengok..
tapi bile pakai mmg korang akan jatuh cinta ngan batik..pakai batik ni sejuk je, die very kind to skin kan..that's why ade certain org tu hari2 die pakai batik..~saya juge mengidamkan untuk jadi seperti itu, it looks elegance yet malay...hahaha (♥_♥)

sebelas haribulan sebelas

disebabkan da finish all the task yang harus disiapkan, so i've decided to join la 1 event kat Ipoh..hahaha gatai padahal esok da nak balik, still lagi nak mengikut rombongan cik kiah ni ke Ipoh...


naikinya...


sangat jujur nak bgtau, TAK BEST pun sebenarnye dengar orang bagi ceramah, bla bla bla, saya pegi sane, saya pegi sini, ~ape ko igt ko sorang da gi sane sinidalam hati berkata...tapi mmg x penah pegi pun tempat yang die penah pegi tu..=p so sengap je la..

dok sandar tegak, sandar tegak,
tengok kiri, tengok kanan,

owh cantik nye baju batik die,orang dari mane ni eh,
eh knape die pakai tudung macam tu,
owh mahal nye camera die, lense panjang duk kat blakang je x payah nak ke depan tangkap gambo..
peh tu tengok plak, ooo yang duk kat blakang tu urusetia kot..
tetibe, aih mak cik ni..ari khamis awat x pakai baju batik..ooppsss..


memang syok la keje ari ni, bak kata haji burhan masa ceramah tadi, ~owner les' copaque tu,dulu sy keje masuk pagi baca paper balik kul 2, gaji 13ribu..wahahaha ~berangan jap, bile nak gaji 13k ni..nak buat kartun gak la, bley naik kete lambang kude ku angkat kaki dua canggih wooo [♥_♥]
abeh da bagi deme peluang bercakap 4 jam, time makan kite makan la ape susah kan..hahaha then balik...cam tu la progress ari ni..


otw back..sape kate IPOH tak cantik..huh



kusyuk ke????



but i'm serious bout this..mampukah??


kot ye pun..kalau letak Jadual Makan Jamuan kan sedap sikit bunyi nye..Budi Bahasa tu...



one of my PS i love u teacher said this ~this is not creative enough..wohoho i igt tau


owh tak abis lagi, 24 hours kan..sampai umah, rehat2 pinggang lepas duk 2 jam dalam bas ;p adeh..on lappy lembs ni, peh tu chat gelak guling ape yang patut ngan keroro..hahaha support die nak focus study on one exam, all the best shay..♥

focus stadi ye cam nih..;p


malam....hmmm malam, aiseh lapar plak, alamak x kan nak kene turun bawah gi makan, duk di kayangan taman tergantung ni, makan je la ape yang ade...sambil minum rose bud tea..aahhhhh lega...

~alhamdulillah..


p/s what's important, my today is better than my yesterday, sebab ari ni kuar dari behrang..wehihihi

saya sudah tamat = i'm finished



hahaha lega rasenye sudah tamat sumenye untuk semester ini,
tak de lagi bilik yang penuh skrip2 kuning yang ade segelintirnya bercalit tulisan cakar kaki ayam...ade juge tulisan yang wahhh, cantiknye, kalah tulisan i..ade pulak tu ntah dari mana datangnye formula2..haihhh ntah la..
tak de lagi mengusung sampul coklat naik turun tingkat 4, yang beratnye da macam berat baby sebulan..
takde lagi sesi mengadu dengan keroro yang tgh syok2 tengok jorge (aka horhe orang jawa kate..) menang moto gp,"u tau students ni jawab......bla bla bla" hehehe kesian keroro kene dgr sesi luahan hati..
sume nye sudah diserahkan ke pihak yang akan menjalankan proses seterusnya, terpulang pada mereka yang lebih layak, memproses keputusan2 tu..
tiada lagi suara mendengus %$^&@!@#$ bila tangan menulis bentuk X dan sengih tanda lega bila mencalit tanda /...haihh
bak kata kumpulan kalajengking, what you give, you get back..mcm tu la results mereka, apa yang diorang buat, macam tu la diorang akan dapat balik..lebih usahanya, dapat la bintang kejora peluk cium warna terbang sume, kurang usahanye semestinye tu tanda sayang nak tinggalkan tempat belajar ni, nak dok lama sket kan..=)
ape2 pun tanggungjawab semester ni da selesai...alhamdulillah, ilmu yang Tuhan bagi kalau dikongsi akan bertambah la berkatnye..mudah-mudahan,amin..perasan yang macam tetibe nak nikmati macaroni and cheese sampai muak tapi lazat..=)
tempat ni pun da makin sunyi, masing2 da ngangkut beg balik..tinggal lagi sikit2 je nak abeskan seksa diorang..hehehe semester depan huru hara balik, pom pang pom pang tetibe da abes 1 sem..mengamuk, gelak, sentap, sengih, da jadi makanan diorang hari2, hahaha adoi, rindu 2 minggu la kat diorang nnt..

sem depan diorang ulang lagi lifecycle ni..

p/s: hari ni da rabu..lagi 2 hari nak jumaat kan keroro..hikhikhik ♥

zikir



dulu2 masa kat skolah asrama, bila imam yang kite tau die berzikir sedap, mesti rase macam nak gi duk sebelah imam tu nak zikir sama2..hahahaha aippp jangan melampau..hahaha sebenarnye tak suke pun imam tu, sebab yang jadi imam tu budak skolah sama macam kite jugak, lagipun sebab zikir je kan, real life x suke pun die macam control hensem je..haishhh
terindu plak kat zaman muda remaja,masa tu kite da bley cam da imam yang mane zikir sedap, cepat2 duduk diam2 lepas lipat sejadah n telekung and ikut sama2 zikir..hahaha nakal betul..adoii...;p bile imam yang sedap tu zikir, oopppsss bukan imam sedap, iman zikir sedap tu berzikir mesti berangan nanti kalau da kawen, nak duk same2 ngan husben zikir sama2 spend time lepas solat kan...owwwhhh budak2 betul masa tu kan..[♥_♥]

p/s : terdengar zikir pelajar2 ni kat masjid, jadi terindu pulak zaman2 tu..owwhhh...

seluar ketat


sedang makan dan minum dengan keroro..lalu didepan kami seorang perempuan dengan memakai legging berwarna emas(gold), "seluar kilat u.." tetibe terpacul ayat tu dari mulut kepada keroro..hahaha disebabkan teringat peristiwa tu so terasa nak tulis pasal legging...
recently seluar ketat aka LEGGING ni mmg femes la dikalangan anak muda, kalau yang berkaki slim, tanpa gangguan lelemak tegar tu memang cun, mata melihat..hehehe tapi kalau agak2 rase ade lebihan lelemak dikiri kanan tu, rasenye elok la pakai yang ala-ala je, x payah la ketat sangat ye, nampak kurang manis wanita lain melihatnye, ape lagi yang lelaki kalau melihat, jadi bahan kutukan je nanti...
bukan ape, kite sesama kaum, x salah saling mengingatkan..nak elak kan anda dari dikutuk, malu rasenye kaum sendiri dikutuk..=)

malluuuuuu............

tapi legging ni bagi yang ala-ala kurus2 olive tu pun x berapa nak elok juge memakainye sebab menampakkan lagi kekurusan diri..nampak macam batang kayu berjalan..ooopppsss

tengok2..olive pun x pakai legging..hehehe

tapi terpulang, duit korang, kalau nak pakai pun x de polis fesyen yang nak saman, kan2..=)
bile pakai legging tu pulak, if pakai baju singkat memang x leh nak elak dari nampak tuttttt...orang panggil "camel toe"..=p penah tengok unta kan, hujung kaki die macam mane rupenye..kalau rase x leh nak bayang sangat, cube search kat tenet tengok sendiri camel toe tu macam mane rupenye...dah tengok?????

tu haaa camel toe..;p

hehehe malu kann...so seelok-eloknnye pakai la baju labuh, manis sikit nampaknye..=)

gubah menggubah (ver 2)


okay..di mana kita dulu????


owh baru balut bakul..


kini..............
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
tadaaaa....


bukan setakat bakul da siap di hias...


yang belah pihak lelaki pun da siap tawww...


yeayyy!!!da siap all the bakuls..


dengan kad2 skali da siap lipat...phewww...

Warga Malaysia owh Warga Malaysia!!

dipetik dari surat2 khabar maya :

2010/10/12
LONDON: Rakyat Malaysia yang menggunakan rangkaian web sosial untuk berinteraksi mempunyai kawan paling ramai manakala warga Jepun paling sedikit, menurut tinjauan besar-besaran yang menilai peri laku online di seluruh dunia.

Tinjauan itu juga mendapati, 61 peratus pengguna memilih teknologi digital mengatasi saluran media lain untuk komunikasi termasuk televisyen, radio dan akhbar.
Kajian itu dilakukan oleh firma penyelidikan TNS yang mewawancara 50,000 pengguna di 46 negara.
Hasilnya, secara purata, warga Malaysia mempunyai 233 rakan web sosial diikuti rapat Brazil dengan 231 dan Norway, 217. Ini amat berbeza dengan Jepun yang hanya mencatat 29 dan China, 68.

“Keputusan itu menunjukkan kewujudan budaya menekankan kepada kawan yang kurang tetapi lebih rapat,” kata Ketua Pegawai Pembangunan TNS, Matthew Froggatt.

Selain memiliki rakan paling ramai, pengguna internet di Malaysia juga paling lama berinteraksi menggunakan laman sosial iaitu sembilan jam setiap minggu, diikuti dengan Russia (8.1 jam) dan Turki, 7.7 jam, lapor Perbadanan Penyiaran Britain (BBC).

Kajian itu mendapati, pengguna juga lebih banyak menggunakan laman sosial daripada emel, sebahagiannya berpunca daripada peningkatan akses teknologi telefon bimbit.
Majalah Time mengemukakan soalan sama ada seseorang yang sosial di alam siber juga mesra di alam nyata.

Di Amerika, satu pertiga pengguna online menjangka dapat mengakses rangkaian sosial menggunakan telefon bimbit dalam tempoh 12 bulan lagi. – Agensi


renung-renung kan, bukan benda yang harus dibanggakan, sume info diri kite orang akan tau, jadi pandai pakai, pandai simpan,

p/s :tetibe rase nak buang sume gmbr2 yang menampakkan muka...huhuhu

...6 baris...


paham isi hati ku
mengerti maksud ku
tahu apa dipikir ku
bisa menegur ku
senang mendampingi ku
itu lah kamu...



gileee jiwang..blweekkkk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme