braces macam jibbitz

hurrah!!dah genap seminggu pemakaian braces aka jibbitz pada gigiku..;) so far sy berpuas hati dengan progress yang ditunjukkan oleh si stainless steel yang melekap dengan penuh setia ini..syabas stainless steel ku..♥
sepanjang seminggu dia melekap ni da macam cerita dalam buku hidup ku..

hari 1
lepas bonding braces tu, memang best je xde rase sakit walau secubit semut pun..~kenyit mata..siap bley gi makan domino lagi, siap order meat mania la tau,belasah..memang betul2 berpegang teguh pada moto hidup, "Alang2 Makan Biar Sedap" hahaha..tapi bila malam menjelma berdenyut2 la satu mulut, huhu tak dapat bayangkan kalau orang pakai braces atas bawah..mau sengal 1 badan..uwarghhhh!!!!

hari 2
bangun pagi terus pegang dahi..owh x demam..kena keje la ni..haihhh...tapi mulut berdenyut lagi ni..gi je la keje berbekalkan bubur si bunda..tapi biase la, tak boley nak lepaskan peluang bergurau senda dengan rakan2, join juge mereka gi lunch, dengan rase awareness orderla mee sup, tapi....sup je yang habis, mee nye tertinggal dalam mangkuk sebab x boley kunyah, sakitt wooohhh...

hari 3
tiada lagi bunda untuk menyediakan bubur sebab kini berada nun jauh di perantauan..hukhuk jadi untuk makan tengahari terpaksa la menggagahkan diri makan nasi...nasi ok..memang main telan2 je la...uwaaaa...terseksa sambil nyanyi lagu jeritan batin...~

hari 4
owh sudah jumaat, department buat pot luck, tapi huhu ape yang boleh dimakan, hanya kek2 yang lembut dan nasi goreng pelbagai perisa yang hanya boleh ditelan saje..=(

hari 5
okay rase sakit da berkurang dan kini menuju ke klang demi menyampaikan hasrat si adik ni..owh tuan rumah sediakan nasi ayam...nampak delicious...tapi.....boleh ke sy makan dengan nikmat..hmm..makan je la..lupekan kesengalan mulut..dan semestinye dah hilang nikmat makan..:(

hari 6
owh semakin berkurang rase sakit..dah boleh makan daging dinding hidangan kenduri kawen rakan keroro..not bad masakan catering tu..sedap3...;)

hari 7
dah bekerja kembali...lunch seperti orang biase, pilih aje mane2 makan yang berkenan..tapi jangan kunyah dengan gelojoh, harus berhati2 ok, jangan lupe stainless steel yang melekat tu..huahuahua

hari 8
harith anak k.ayu bertanya, "awak kenape gigi awak ade bunga.." hahahhaa adoi..kelakar betul..kirenye di mata budak kecik braces ni macam bunge la kan..macam jibbitz kat kasut crocs tu, hiasan gigi gitu..awwww..hehehe so sweet la..♥

braces vs jibbitz dua2 colorful..[^_-]V

4 Response to "braces macam jibbitz"

  1. kalo leh letak cam kat kasut crocs tuh...keroro nak tolong letak...besi magnet kat peti ais tuh leh letak x?kero3...

    (^_-)V says:

    hahaha kalau nak letak kene ikut masuk dentist room skali, okay?

    hehehe...bleh3...jeling2 jer yer sambil pegang berus...kero3..

    (^_-)V says:

    hahaha x bley bawak masuk berus, nnt dentist marah..lalala~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme