baby blue + red chilli


that's the colors that i've chosen for jibbitz this month...;)

ku impikan bintang

while doing my work, my music playlist, play this song, kui3, baru ari ni rase lagu ni sedap..haddoii, layan kan je la ye..

Ku impikan bintang jatuh ke bumi
Menyinari awan yang berat hujan
Dalam kegelapan malam
Bintang membawa harapan
Sinaran cinta kita…

Belailah daku dalam dakapan mu
Semaikan ku dalam mimpi-mimpi mu
Bila berdua, indah segala
Se-akan kita di syurga
Ku berdoa agar cinta kita
Seperti bintang yang menyinar

Nyata bintang tak kan jatuh ke bumi
Namun kita ‘kan jatuh cinta

*

Bila berdua, indah segala
Se-akan kita di syurga
Ku berdoa agar cinta kita
Seperti bintang yang menyinar

Nyata bintang tak kan jatuh ke bumi
Namun kita ‘kan jatuh cinta…
Semestinya ‘kan jatuh cinta

video

muhasarawak diri~

mari kita muhasarawak diri...this muhasarawak word were taken from the muhasabah, actually one of my lect yang suke sebut muhasarawak tu, kui3..kelakar la pulak tetibe teringat kat prof tu..

when my music player come across playing this song, i'll never miss to sing it along, sangat suke liriknye, lagipun ade unsur2 keinsafan kan, nice..



video


short story :
last nite me and housemates attending the closing ceremony of english week, organised by english lecturer lah kan of course..masuk hall, lecturer yang menyambut tu kenal la kami ni, terus di jemput ke depan, but tetibe datang sorang lecturer dari kejauhan terus suh kitorang duk tempat students, then she came closer baru die realized yang kami ni lecturer, kui3...this is what she said to us "haiyaaa i tot u'all ni students, muda saje..." kui3....
well...
(^_^)

we scream for telur pindang!!!!!

datang office pagi2 ni, dapat goodie bag from one of colleague, katenye dari majlis anak sedara/sepupu..hehehe so then, belek2 isi kandungan goodie bag tu ade kerepek2 then ade 1 thing yang menarik perhatian nafsu makan...
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:

tadaaaaaaa!!!!

kenal ke ni????this is what malay peoples called telur pindang...:)

i suke makan telur pindang, rase die..unik, but tak sume org suke makan, sebab ade rase herba2...for me, rasa herba tu yang sedap...;) kalau ade yang jual kat shopping complex, telur herba tu, memang saya rajen juge beli..♥

senyap itu emas

smile together,
talk about whatever,
listen to music,
sing it loud,
silence sometimes,
poke each other,
rest a bit,
doesn't matter what we're doing,
lets do it together


hadiah 8A

dah lama mencari valuable pressie untuk sorang anak jiran yang penah diajar tusyen dulu, die dapat 8As for PMR last year & plus dapat plak offer ke MRSM (~tetibe terimbau kenangan masa baru2 masuk MRSM dulu, hua3...memang nerd gilos, plus sume baju pun big size...ooopppsss tapi bukan MRZM eh, hahaha)..so after terlampau banyak sangat berpikir, finally decided to give her this...TADAAAA!!!!
hopefully this book akan jadi pedoman untuk kehidupan seharian dia kat sane..amin...

pak ketipak ketipung~sang pemimpi


before this i wrote about LASKAR PELANGI, one my favorite movie..the sequel of that movie is SANG PEMIMPI, sequel ke-2 ni pun sangat awesome..best ceritanya, memang banyak pengajaran cerita ni..2 thumbs up to the production crews..

jom tengok skit sedutan cite tu..

video


saya suka lagu ini..sangat menghiburkan telinga saya mendengarnye di kala sunyi menunggu keroro pulang kerja..

p/s : wokeyh to those yang tak pernah tengok, cepat2 lah tengok...alah, kalau rase2 kedekut nak beli dvd tu, try search kt Youtube, ade je cite ni...

a book from colleague..thanks..;)




dapat ini sebagai hadiah pre-wedding katanye, hahaha betui la tu selagi belum kawen memang pre-wedding la kan buku yang memang sesuai untuk sape2 je..kui3 adoi la si kakak opis ni..bagus betul bagi saya buku macam ni, insyaallah akan cuba di baca dan di amalkan mana yang baik, thanks so much..terharu, sob3...

reward for myself; new handbag yippie!!!

yeayyyy!!!! setelah diusung merata2 tas tangan yang dah makin pudar selama 2 tahun akhirnya, memang puas hati pakai, sampai sekarang tak koyak lagi, cuma kulitnya da mula mengelupas, huk3..sedih, mahal tau beli handbag lama tu..

tapi sekarang saya da berjumpa dengan penggantinya...phewittt!!!nak show off skit..

ciri-ciri handbag untuk dilenjan ke ofis ni mesti sizenye besar!!!, sebab bley letak barang banyak, marker, duster, pen at least 5 batang, pencil, pembaris, calculator, name tag, lipstick, compact powder, mascara, blotter, kertas2, kunci2, handphone, wallet, pocket perfume, aromaterapi, tisu, brooch, haihhh macam2 la yang nak disumbat dalam ni nnt..

so saya berpuas hati dengan reward terbaru saya ni...{amik tips kakak ofis : kadang2 kita kene beri reward pada diri sendiri, so kalau mahal pun tak pe asalkan puas hati..}

CHINESE NEW YEAR 2011

Gong Xi Fa Cai to all..huarghh..sebenarnye ni entry untuk Chinese New Year ari tu tapi biasa la bila da berada kat umah tu..memang nak spend all time kat umah, if online pun kejap2 je..

For this year, memang x amik cuti lama, sanggup gi keje untuk 3 hari mon - wed tu eventhough opis tu da sunyi sepi, ada yang amik cuti tu cuti la, tapi ade je yang x amik cuti tapi x nampak batang hidung pun..Wallahualam, tu antara diorang dengan Tuhan la kan..for me saya memang bekerja la, sebab attend kursus, hehehe kursus VB tu..

So bila da keje2 bertungkus lumus, petang rabu tu pulanglah ke rumahku syurgaku, dan keroro pun kerja on CNY, tak leh nak dating2, jadi spend time dengan famili, gi jalan2 cuci mata dan makan2..:)

cuci mata pun bersebab sebab da discuss with keroro before this, sebulan kena beli at least 1 barang kan, jadi for this month beli kain untuk famili dulu..kih3 dah settle hal diorang nnt bley pikir hal saya pulak..

sukeee!!!!

bodyguard tgk org potong kain..kui3..

big mama sitting on a big sofa..;p

lapar...mama's lunch treat, maceh bunda..:)

nak tau sedap ke tak cuba rasa sendiri..for more info go to AP website

VB

Sejak menjerumuskan diri dalam Mathematics ni, lama da meninggalkan dunia programming..kui3..masa kat tempat keje lama ade gak sentuh2 pasal programming, tapi kalau dah 3 tahun lepas punye cite..memang la tak payah nak cite ape2, lupe habis...

So demi kecintaan yang mendalam pada programming ni dan nak mencukupkan kursus 7 hari setahun ni, join la kursus Visual Basic (VB) starting from yesterday till tomorrow..dapat la 3 hari kan, so tinggal 4 hari je lagi nak kumpul hahaha programming la sangat kan, tak susah mane pun VB ni, dulu masa blaja pun memang ade blaja subjek ni, ingat lagi nama tok guru yang mengajar tu, Encik Zamri..kui3..he's such a nice person, sumenye ok la bagi die, kite cakap je ape pun ok...adoiii...;p

labwork yang keberapa ntah

Mula2 nervous gak, kot2 la yang join tu sume terel2 tahap dewa langit ke 19, so kite buat bese je la kan..maklum la da lama tinggal, tak amal, bila tak amal, lupe la kan..;p syok juge kursusnye it's more to labwork activities so kite buat program sambil blaja coding2 nye...

Plus today sangat gumbira sebab dalam da lupa2 tu pun dapat siapkan assignment yang instructor tu saje2 bagi and die pun tak penah buat lagi..wahhh siap bley run smooth tanpa error...macam2 perangai orang masa kursus ni, kalau kite masa kursus banyak sangat tanya, otak tak jalan, pehtu ade gak yang buat2 bizi tapi habuk pun tadak, so kite ni jenis buat2 diam sudah tapi hasil ade...:) wah2 kira x karat sangat lagi la programming skill saye ni...Heppi nyee!!! mode tibe2 rase nak tukau department plak, nak ajar programming language...;p
payroll assignment

p/s : yang penting esok cuti...kui3... cepat la abes kursus...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme