share the joy, enjoy the food!!!

~happened last few weeks~
Keroro : wanna follow me tonite?
Me : nak!!gi mane???hehe
Keroro : dinner dengan parents..kui3
Me : owh, ok, boley2..=)

lebey kurang macam tu la short smsed between me and hun before this dinner happened, after listing some places, finally he chose the 'Restoran Simpang Tiga'. I've been there last year for a primary school gathering, and what I've seen, this restaurant has improved a lot, great!!


what we ate there :

laksa sarawak
tak sedap and it were so different from the real laksa sarawak

abc
mak ordered this after laksa sarawak spoil tasted...

hawaiian & bbq chicken chops
hawaiian for me and bbq for keroro...sedappp!!!

jus pelangi
ordered by keroro, rase betik, plus mango and vanila kot, eewww, keroro suka, but i'm not so..hihihi

nasi putih + telur dadar + sup ayam kampung
final decision from abah..hehehe

yong taw foo
okay la sedap la juge ~the waitress claimed that yong taw foo tu banyak, cukup untuk makan 4 orang, tapi bila sampai, tengok2 sikit je, apadaaaa...

satay
haaa yang ni sedap..=)


p/s : thanks to abah for this yummy treat..=) this dinner is for mi amour hunny bunny keroro on his birthday, wishing u happy birthday and not to forget i sayang u, may u have a blissful life, good manner, great health..big kiss!!!!xoxo

stages of life


p/s : busy like $%$Y(&*#@, made me realized i've missed lots of hilarious things, cepat la esok.. ~sigh..

family bonding time



♥. great dinner with lovely peoples, sampai kenyang teramat sangat, Alhamdulillah dan moga dimurahkan rezeki...=)
♥. hilarious birthday celebration with close relatives, nervous+happy=new feeling

hoping this kinda new feeling will long last forever, amin..

wedding perfect pics


p/s : great idea kan, lepas ni gi wedding orang bley praktikkan ni..who's next????!!!tak sabar nak praktikkan..;)

koleksi langit

::tengahari::
::tengahari::
::senja::
::petang::
::senja::

bila kita tengok langit, kite akan rase tenang, syahdu, aman je rase kan..♥

sape yang cipta maths???!!!

dialog seorang pelajar
"Puan, susah la soalan test ni, sape la yang cipta maths ni???haih menyusahkan betul, banyak lagi benda lain yang diorang cipta maths ni buat ape???cipta lampu ke, kipas ke tak pe gak.."


~terdengar dialog ni tadi...what the #%#$%#..kalau kite cakap nanti dia malu...haih tu la mentaliti mereka sekarang ni...tak penah pikir ke, kalau x de maths macam mana nak cipta lampu, setiap penciptaan tu kan ade calculation, nak buat keropok lekor pun kene ukur tau tak....bengsss!!!!!!!!!!!

wise man once said

"Kalau dah ditakdirkan dia untuk kita, sekarang tanggungjawab kita untuk jaga dia, jadi kalau dia buat silap, kita yang kene ubah dia, tegur dia, ikhtiar lah macam mana, doa lah macam mana pun, sebab dia tanggungjawab kita sekarang ni, itu yang orang dulu-dulu amalkan..(~ye lah orang dulu2 jodoh mak ayah yang tentukan, buruk baik, huduh, jahat kita pun tak tau, bila mak ayah suruh kawin, kita kahwin je la..)" ~ibu kepada seorang kawan bagi nasihat ini


ada kaitan juge kan dengan kata-kata kat bawah ni...


“We waste time looking for the perfect lover, instead of creating the perfect love.”
~Tom Robbins (American Novelist. b.1936)



mode : teringat (lepas baca dan dengar banyak sangat kes cerai yang terjadi) ~ingat, penceraian adalah perkara yang paling dibenci Allah swt, nauzubillahiminzalik...

effort accomplishment

The artist is nothing without the gift, but the gift is nothing without work. ~Emile Zola

congrats to those that got 100% in 2nd test..♥ u all..

mama kite

pegi jumpa gf,
bawak balik umah,
lepas tu hantar balik,
sanggup diredah lebuhraya tu walau jauh mana pun,
dalam masa yang sama,
kita fikir tak sape yang berhantar ambik mama kite kalau die nak pegi mane2?

kenduri gf,
uish, kene datang ni,
jumpe sedare mara die,
tapi kite fikir tak sape yang sambut hari jadi mama kite?

gf kite sakit,
dan2 tu juge la kita pegi melawat,
tapi kite fikir tak, bila mama kite sakit, kite kat mane?

kite accident,
ade gf kite datang melawat?
setakat call, sape2 pun boleh,
sape yang tolong kite?
mama kite jugakkan?

hmm, ntah la..ketahuilah syurga anak lelaki itu tak pernah berubah tempatnya, memang di bawah telapak kaki mamanya..huhu bukan nak menuding jari salahkan sesiapa, sekadar mengingatkan...

Daftar Pemilih


suasana di pejabat p*s
staf di kaunter : adik, adik dah daftar sebagai pemilih untuk mengundi?
me : owh, dah lama dah sy daftar..
staf di kaunter : bagus la, nanti adik bgtau kawan2 yang belum daftar tu mintak diorang mendaftar ye..
me : ok baiklah..
staf di kaunter : bukan ape, sayang dik, bangsa kita ni yang selalunya tak mendaftar..
me : ok nnt saya sampaikan.

tu la die keadaan sebenarnye, kalau staf tu tak bagitau pun, memang da tau, dah jadi macam lumrah alam, bila orang suruh dia tak buat, lepas tu kecoh-kecoh itu tak betul ini salah..nak kecoh pom pang pom pang dalam website, dalam paper, dalam tv sokong itu sokong ini pun tak guna kalau kita belum daftar lagi sebagai pemilih, so meh pakat reramai kita mendaftar ye..untuk rekod 1.9 juta rakyat Malaysia belum mendaftar hokkayyy...sini

yang nak semak status daftar pemilih, kot2 la lupe dah daftar ke belum..ada 3 cara nak cek:

1. website : http://www.spr.gov.my/

2. sms : SPR Semak "no kp" dan hantar ke 15888

3. pejabat Pilihan Raya Negeri atau melalui kaunter semakan daftar pemilih SPR

adab

someone named uyun wrote sumthing that're so true about human nowadays,me feels the same way too of what has been written in her entry today, let's read UYUN,(~izinkan saye ye meletak link anda disini...)

Pantun Adab

Ada padi adalah beras,
Bertanak nasi periuk tembaga;
Ada budi adalah balas,
Orang berbudi kita berbahasa.

Ada seekor burung helang,
Suka bertenggek di atas sarang;
Hancur daging bercerai tulang,
Budi yang baik tetap dikenang,

Ambil tali panjang sedepa,
Makan manggis dengan bijinya;
Sampai mati takkan lupa,
Kerana manis hati budinya.

Angin melabung layar mengembat,
Jurumudi bersukacita;
Orang sombong senang diubat,
Orang berbudi susahlah kita.

Tuk Batin mengait kelapa,
Hendak dijual bulan puasa;
Kita miskin tidak mengapa,
Asalkan pandai berbudi bahasa.

Tingkap papan kayu bersegi,
Sampan sakat di Pulau Angsa;
Indah tampan kerana budi,
Tinggi bangsa kerana bahasa.

p/s : we learnt about etiquette, we learnt about all the good things, we learnt on how to speak politely, but why does we failed to practicing it..???

~teringat

venue:hall
event:convo
dialogue
A:encik nak kemana?
B:pak cik terpaksa balik..
A:kenape?
B:teksi dah sampai, tadi pakcik datang dengan teksi....(alih bahasa~loghat kelate)

venue:canteen
event:recess time
dialogue
C:jom la kite pegi makan same2...
D:tak pe la korang makan la..(sambil ditangannya memegang roti rm0.50 tu)
~sekarang yang D ni doctor hokkayyy!!!!i salute u...

Kadang-kadang bila tengah sedih, or ade masalah selalu sangat teringat dialog2 tu..
Alhamdulillah, kita masih mampu walau tak mewah...

warm hearted gifts~for convo


my PA's students had their convo day on 28th February 2011,I have so many things planned in mind but finally I've decide to bought this souvenir and add some dedication note with it...hahahaa may be it's just the cheap gifts but it indulge in love..wah3, konon la kan...;p
owh not to forget, so much thanks for the pressie that i received from u guys, wah2 kalah orang konvo ni..hahaha




p/s : hopefully it still not too late for me to wish congrats to all graduates on that day especially to DKM, DTP, DET, SKE, DEM students...♥

snap~snap ~snap

Alhamdulillah everything went well, the food were delicious, the pengantin looked fabulous, what more that we want...voilaaa!!!!congrats to both of u, tasya & ridzuan..had great time gathered again with old buddies tia, dila, fizi, erin n malik, miss u guys...♥

p/s : ehem2, gi honeymoon jangan lupe bawak balik kushenn(keychain)...hua3

yab gonna get hitched!!

first yab that got hitched, yab dila...nice dais,me likee!!!

another yab gonna get hitched, yab tasya..;)

another yab gonna get hitched..yeayyy, i'm happy for u, tasya...Insyaallah it will be on this weekend, hope everything will run smoothly, amin...

yab tia..hehehe, coming soon, lalalala~

p/s : just noticed that they were all purplish in those 3 photos, kui3, nice huh...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme