celebrating chirstmas with the animals at the zoo!!!!yeayyyy!!!

we went to zoo taiping on christmas day this year..hahaha macam budak2 kan...but it's not cheap ok to enter to the zoo..it's rm 12 for adult...kan, x murahkan..but i wonder why are most of the animals in there are so kurus-kurus...and morever, some of the animals were sponsored by some organisation but it's still kurus bangat seh...siannye binatang2 tu....

fav places for mama...rest station...

mr giraffe...=)







this tiger're so thin...kesian...





mr tapir with lot of flies on it's body...huhu...pity him...



actually those mr and mrs rhino aren't lazy..they're just too old..da x larat kot...


kandang gajah..believe me..tempat paling busuk...yuckss


mr camel...kesian it's body is full with kurap....


savannah africa..wonder why zebra is katek???hmm...



would you rather....

1. Stick your tongue on something cold and metal or pee on an electric fence?

I don’t want to do both ok..kerja gile..

2. Be caught stealing or caught cheating?

Tak nak!!!!dua2 x nak…give me more appropriate question please!!!

3. Do your homework or kiss your teacher?

Yucksss!!!i don’t want to kiss my teacher…I would rather do my homework..

4. Have a fever or have the chills?

Have a fever, tapi x nak juge..huhu nak sihat je..

5. Take a needle or have a tooth pulled

Take a needle…

6. Lose a finger or lose a toe

Warghh!!!!what kind of question is this, I don’t want to lose any part of my body…

7. Do the dishes or clean the bedroom?

Do the dishes…my bedroom ‘s always clean ok…=)

8. Run down the street naked or in lingerie?

If in emergency, in lingerie la..

9. Have no eyes or have no ears?

Repetition happened in here….please take a note ok, I don’t want to lose any part of my body …

10. Go a month without internet or without tv

Rather can live without tv…sebab dalam internet ade tv…kan2…=)

11. Be in an accident or cause an accident

X mau dua2…

12. Have bad breath or bad B-O

Same answer…x mau dua2…

13. Get a bad haircut or go bald?

Bad hair cut rather than bald..

14. Spend a day with Richard Simmons or Peewee Herman

Peewee Herman….

mood qurban...balik raya...

hari ni balik ipoh....

cuti 4 hari....

syok nye....

ooo x lupe juge...aku akan menyambut hari lahir ku dalam bulan islam..kwang2..

10 zulhijah...

happy eid al-adha to all, thanks for celebrating my birhday...=)

qurban tahun lepas.....

purpose of life for today.....

my purpose of life for today is to.....

bende penting agenda aku hari ni ialah....

1. jaga exam, 8.15 - 10.15pg..dah settle tadi, bosan aku menjaga exam tapi muka control je depan students...tgk paper engineering maths 2, used to ajar sem lepas tapi x dpt sem ni..ok la soklannye...and mmg ramai students keluar awal...so belek2 soklan..bosan nye....jalan2...duk balik...dan rutin tu berulang lebih kurang 10 kali smpi la...kul 10.15...


semalam ade yang tido mcm ni..mule2 aku pegang je tgn die suruh die bangun..x sedar jugak..aku goyang tangan die baru die bangun...aduss...boleh tido lena, pas tu bangun terkejut macam baru mimpi lepas kene kejar agaknye...ade gak yang mcm ni...termenung je..lantak la korang..nasib la...

2. nak tande paper math 1...huhu..harap2 suatu yg baik akan berlaku..(suatu disini merujuk kepada----->harapan agar tiada students ku yg fail) harapan juge agar student ku tidak berbuat seperti ini..

lupa......masalah yang menghantui diri

while waiting at the exam's unit this morning, we have a chat about 'lupa'..huhu that is the serious issue for me..sbb aku rase aku dah semakin kurang daya ingatan...takut2...lagi takut bile keadaan jadi mcm ni...

kes 1
akak antar anak pegi taska...dah antar beg2 skolah anak sume..akak masuk dalam kete duk kat blakang,akak tunggu je..pastu baru akak sedar,akak yg drive....wahahahahaha!!!!!!!!klakar gile kami yg dgr cite..tapi penah x terpk..tu dah serious jugak kan tahap lupenye..

kes 2
aku membebel 1 umah sbb ade org tgl gelas atas meja sebelah computer dah bersemut gelas tu..aku bebel34kali lebih kurang..pastu sume org x mengaku...pas tu ingatanaku pun kembali..rupe2 nye tu gelas ar aku smlm...hahaha mmg aku lupe weh..x igt langsung....

kes 3 mama slalu tanye bende yg same pada kami adik beradik padahal bende tu die dah tanye dah sebelum2 ni..huhu

what will happened for the next upcoming years..huhu lagi 2 3 tahun macam mane la tahap lupe aku...pening2...

adakah kerana aku tidak mengamalkan memakan kismis minda sejak dr kecil...
aku hanya diberikan minyak ikan kod ni...

ligat berpikir...

saat-saat membusykan diri ni banyak bende sekeliling yg berlaku buat aku berpk..antaranye...

1. ape reaksi parents student2 ku yang aku kirimkan surat amaran sbb diorang x dtg clas ni nnt ek?
2. macam mane la students aku jwb exam esok..all the best to all my students..
3. dengar lagu let the music heal ur souls..then terpk ape la yang artis2 tu tgh buat skrg ni..
4. bdk2 ni dtg nak tgk pb (penilaian berterusan) tapi aku x bagi..sbb bukan aku sengaja x nak bagi..tapi nnt if aku bagi diorang tgk yg ok pbnye akan malas nak study lagi2 paper diorang lepas raya haji..nnt die tau pb diorang ok..diorang x nak study...aku x kejam kan..
5. lagu beyonce pulak..tengok peha beyonce..besarnye..takutnye kalau dapat peha mcm tu..hmm, kene control tumbesaran peha aku nih..haih...chaiyok2
6. ade org mak ayah paksa blaja tapi sanggup duk menyorok kt umah sewa x mo gi class...aku pelik..kalau la mak ayah die paksa die makan racun ke x pe la die nak protes..ni org suh blaja pun x nak..pelik2..
7. kenape jam meja yg student aku bagi ni bunyi detik jarum tu kuat sgt...
8. semaknye meja aku..aduss....
9. malam ni ade cite ape ek..ooo tapi malam ni kene tido awal..kene cukup tido so that esok x ngantuk jaga exam..wahahaha kalah student yg nak amik pekse..
10. kenape ade semut kat luar kete aku..aku takut kalau die buat sarang..huhu terbayang koloni semut yang besar bersarang dalam kene...oooo jangannnnn!!!!!tolong bersarang kat tempat lain..
11. secara tulus dan jujur, aku akui perempuan x boleh jadi ketua...
12. call na'im minta surat kebenaran die mc ari tu...boleh die tny jmsk kt mane..haihh bdk ni...

majlis tamat latihan kawad kaki julai 2008

kadang-kadang kite x tau kenape kite belajar suatu perkara sampai lah masanye baru kite sedar yang perkara yang kite belajar tu sebenarnye akan kite gunakan jugak suatu hari nnt..hehehehe (fuhh wow!!!baru la sedar yang manusia ni bile umur die makin meningkat die makin bijak berkata2..) =) kalau dulu x joined jpa3 for sure i have no idea pasal kawad ni..

photos of majlis tamat latihan kawad kaki julai 2008...



ke kanan lurus...hihi

skuad akan bergerak ke kanan bertiga-tiga..ke kanan pusing..hehehe

skuad akan tukar langkah semasa berjalan..tukar langkah...

terima tabik hormat..

4 stooges..before they start to kawad...

romi erawan..nice name huh...

ehsan with his pe'el

firdaus..he is the gud ketua platun..
gud luck guys..wish u all the best..

IPNOC 2008

on 8th and 9th nov we had our 1st inter polytechnic night orienteering..i have to decorate the dku and the khemah for vip (actually it was decorated by farez..hehehe x pandai nak decorate khemah la)

hasil dekorasi kami..=)

proud of teaching them...

i dedicated this entry specially for my dkm 3 students...hehehe here is the pics of them...they invited me to joined them to gunung angsi..but since i've not go back for 3 weeks..so terpaksa la tolak ajakan mereka..what makes me so terharu is that they bentangkan those mahjong paper on the top of gunung angsi, that were written MATH 4 FLAT on it hehehe..bangga sekejap ajar maths class diorang...hehehe..but u have to promise me k guys..jangan tertulis atas paper je..=)

marhaban potluck

yesterday my mum and her marhaban (not meraban ok,hihi) team hahaha have their potluck at my house..yum2 sume foods sedap2...and the most famous and delicious food of course la my spaghetti, made by pure anak jawa...hehehe..(tip of the day : bile masak spaghetti utk org melayu, kene ikut lidah melayu, buat pedas sikit..=))



muke kene paksa...hahaha


kuih apam by cik sal
karipap by cik jan


mee goreng by cik jan

cup cakes by cik mah

pulut kuning by cik rodiah


agar-agar dico dut made by me..

sponge cake by cik milah

buah-buahan


spaghetti made by me...ramai org puji sedap..=)

agar-agar by cik jah

agar-agar disco dut made by me..

bulan jangan biar siang biar alam ini kelam




i just watched sepi last nite...(hehe org lain da tgk awal,diri sendiri baru menonton semalam)
huhu that movie was so sedey...what i've learned from that movie, don't simply accept someone that love u,but u don't love him/her back...
i'm a big fan of afdlin shauki..so among those 3 love stories, i like adam's love story the most..hehehe(sukenye orang comel+chubby+nampak bersih macam afdlin...)..but kesian nasha in that story...eventhough she is a little bit crazy kan...but kesian la die, x dapat adam...but that's love...mencintai x semestinya memiliki..cewahhh
and for sufi's love story pulak...walaupun die x dapat marya, at least he know tha marya love him...tu pun da cukup if we know that someone that we love, have that same feeling...tapi kalau pun marya choose sufi, kesian pulak kat husband die, baik je...kalau hidup ini adil mmg x kan rase syoknye hidup, so hidup kadang2 mmg memerlukan ketidakadilan...once again mencintai x semestinya memiliki...and cinta x datang hanya sekali...=)
imaan's love story patut la macam weird when pierre said suh imaan let him go, rupenye die da mati..nothing much to comment on imaan's love story sebab hehe x brape interesting, but that poem best...
the most talented actor/actress in this movie, goes to nasha..hahaha x sangka die boleh bawak watak suzy yang gile2 mcm tu...memang kelakar gile..gelak besar..hahahaha

my pride n joy...

only affordable to buy malaysian product...x pe..ok la tu kan,pelan2 kayuh...=)



whatever they said about this color..lantak la...light gold always have the special place in my heart..ahahaha


AGP stand for Anak Gadis Perak...ahaks~
It would be more ok if Anak Gadis Ipoh kan..hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme