Reading Tyme!!!


hehehe nak cerita pun segan, baca buku ni hanya di kala2 nak terlelap je, tu pun x setiap malam, ade la berselang2 malamnye..memang ade je buku ni ditepi katil..bila2 terpandang rase nak baca, capai je terus baca..banyak input yang bagus berkaitan relationship antara lelaki dan perempuan..sangat membantu, tak kisah apa2 golongan sekali pun, golongan tua, muda, kulit putih, kulit cokolat, rendah, tinggi, tua, muda, darah A, darah O, sume2 la..sume orang boley baca..
antara fav tips from this book :

tips 1
women mistakenly expect men to react and behave the way women do, while men continue to misunderstand what women really need

tips 2
women today are so tired and stressed, they too want a happy wife to greet them at home

tips 3
men tend to work best on projects rather than in routines

tips 4
the problem is never just our partner but our own inability to cope with stress

tips 5
leaving a man alone and ignoring him is sometimes the best way to support him

tips 6
real love doesn't demand perfection but actually embraces imperfection

tips 7
emotions enhance a woman's memory

tips 8
a man will ask for help, but only after he feels he has done everything he can on his own

tips 9
learning to say we are sorry is one of the most important relationship skills

tips 10
to keep the passion alive, we must do what works even if we don;t feellike it.

ok la cukup la 10 tips kan, nak banyak2 kena baca sendiri la..hehehe buku ni pun bukan beli, jumpe kat umah ni, sape punye ntah..pinjam bace ye, tuannye..=)

perlu ke nak minta-minta?

"Puan takde markah kesian ke untuk saya?" pelajar berkata,

terdengar soalan ini daripada seorang pelajar yang diajukan kepada rakanku..
dalam hati terdetik, kenapa pelajar sanggup bertanya begitu?
takde ke perasaan malu, nak dapat markah kesian,adakah usahanya?

rasanya dulu kita pun belajar, bila lecturer bagi markah assessment kita, that's it, that's your marks, no istilah pergi-merayu-kepada-lecturer-agar-dapat-markah-kesian, usaha aje untuk yang seterusnya...=(

ntah la, bukan la nak merungut atau mengeluh, diri sendiri pun bukan pandai sangat,tapi takkan kita tak sakit hati kalau orang asyik pandang rendah je kat kite, negara kita, bangsa kita..sampai bile asyik nak hidup dgn kesian orang..

Ingat lagi penceramah masa kursus "Item Writing and Test Development', Dr tu berkata, "Kita renung balik ye, kenapa pelajar-pelajar kita, bila diberitahu class batal lecturer berkursus, mereka akan gembira..???"..fuhh paham x korang maksud Dr tu..maksud dia, ade sumthing wrong dengan minda pelajar kita masa kini, sepatutnya mereka rasa..ruginye apsal lecturer tu cancel class, today i should learn this and this...haaa..itu sepatutnya yang perlu ada dalam minda diorang..

Tapi sekarang ni kebanyakkannye buat keje sambil lewa, lepas tu hujung sem datang ketuk pintu bilik lecturer, dengan harapan dapat markah kesian, nak kesian ape, kalau dah bilik lecturer pun pusing 3-4 kali baru jumpe (~sebab x penah datang jumpe kan)...abis tu macam mana lagi...=|
bukan nak kata, bukan nak mengungkit, hantar assignment pun, kertas tu dah macam boleh buat masuk tong sampah rupenye...xde sensitiviti langsung, kita diamkan aje tapi bukan maksud kita suka..

banyak juga orang telah menulis isu ini, terpulang pada setiap individu untuk menilai...dulu-dulu pun ade timbul isu ini.

watch out what u say

Puan X : hmm ape la die tu ntah ape2, tak bekenan betul ade ke buat macam ni, sume jawatan die nak..tak berkenan betul aku.. (~dialog Puan X apabila Puan W sentiasa terlibat aktif dengan segala aktiviti)


beberapa tahun selepas anak bujangnya meningkat dewasa dan mencapai tahap wajib kahwin:

anak bujang : mak, boleh tak tolong abang risikkan anak mak cik W (Puan W)
Puan X : anak die yang mane satu?
anak bujang : ala yang A(bukan nama sebenar) tu..Raya ni kita pegi umah die eh,merisik sekali..
Puan X : (~dalam hati : ha sudah, die ni la yang aku x berkenan, anak aku pulak nak kat anak die..)




layan kartun ini..


situasi B

Encik Z : aku kalau jadi apa kat dia dgn family dia, aku tak nak amik tau, sakit hati aku ni!!

Suatu pagi Encik Z menunggang motosikal pergi ke mana pun tak tau la kan, tetibe ntah macam mana kerana nak elakkan lubang dia terjatuh...nak bangun dah x larat, maklum la da lanjut usia..melalui jalan yang sama di mana Encik Z jatuh, adalah anak si dia yang sememang dibenci Encik Z..datang la pemuda itu membantu nya bangun dan menghantarnya pulang kerumah, perasaan insaf terbit di hati Encik Z dan bermaaf-maafan la mereka..kesimpulannya, jangan sesuka hati mebenci orang, ntah esok lusa kita susah, orang tu la yang Tuhan datangkan untuk membantu kita..

bukan Encik Z sebenar..


haaaa...penah tak situasi tu terjadi, biase tengok dalam cite2 kat tv tapi tak mustahil terjadi kan...itu la orang kata, cakap jangan ikut sedap mulut, kita tak tau, hanya Yang Di Atas Yang Maha Tahu..so bila jadi sesuatu perkara jangan sesuka menuduh atau menghukum, sebab bila menuduh, esok lusa mungkin perkara yang sama terkena balik pada kita, ntah2 orang yang kita mengata sesedap rasa tu jadi besan ke, jadi sedara ke, jadik pak menakan ke, jadik mak menakan ke..hehehe sapa yang tau...hahaha masa tu nanti baru hang tau langit tu tinggi ka rendah..~clap clap

tak pa la dia hensem..versi momok..♥

Adiwira Sergeant da bercerita berkaitan hal ni dalam blog nye..tapi kali ni, momok nak cerita versi momok pulak..=) dengar penghuni2 blog,momok nak bercerita nih..

Pada petang sabtu nan sibuk, setelah direquest oleh ibunda untuk memasak spiral goren' sebab nak dijamu kepada rakan semarhabannya, hidangan spiral goren' ni hanya untuk hidangan side dish je,wehihi.. momok pun dengan segala pecah peluh menyediakan la hidangan yang telah direquest ibunda terkasih itu, siap aje masak, terus bersiap kerana ada janji temu dengan Sergeant..wehihi ♥
Tambahan pula mama momok turut menjemput Sergeant datang untuk merasa hidangan..wehihi..around 2pm +- Sergeant pun tiba, dengan balang jeruknya, hehehehe..tema hijau ye balang itu, seangkatan warna katak..hahaha

mama : Buat sendiri ke jeruk tu?
sergeant : A'ah mak buat..
mama : Mane dapat pelam?
sergeant : dari pokok kat umah..
mama : umah mana? ~(adeh banyak pulak mama ni tanya..hihi)
sergeant : umah kat poli...

setelah bersesi dialog antara mereka, sergeant pun dihidangkan makan..=) duk syok2 makan sambil sembang2 dengan sergeant..tetibe "Assalamualaikum..." ha sudahh!!! awai betul sampai aunty2 ni..baru 2.30 janji kul 3..x senang betul, wehihi
momok pun cepat2 siap, dan sergeant pun da kuar dr umah tunggu dikereta, hehehe die da segan dgn makciks yang dtg tu..hihi

Bersalaman di Hari Raya la pulak before kuar tu, sorang makcik vogue ni tanya.."Nak kemana?"..momok jawab, "Nak gi beraya..~sambil kenyit mata kat mama =p" padahal nak gi berjanji temu..hahahaha peh tu mak cik yang sorang ni, die da sengih2 sambil cubit pipi momok,addoiii londeh la pipi sy nnt..=p
ok selesai bersalam-salaman, mama ikut tengok momok dan sergeant sampai beredar, tetibe makcik pencubit pipi ni ikut mama..ayat die macam ni.."sat-sat nak pi tengok balik la muka..(~die nak tengok muka si sergeant)"..

peh tu sekembali nye dari janji temu ini yang disampaikan mama "tadi Cik _ _ _ kata kat mama macam ni..owh tak pa la dia hensem"hakhakhak gelak besau momok mendengar hal itu..wehihihi
Cik _ _ _ tu sebenarnye ade hati ingin mengkenenkan anak sedara dia dengan momok..hehehe tapi I'm sorry, Adiwiraku Si Katak telah menunggu..♥

Cam tu la alkisahnya....~ngeee

tag again~

dulu da penah buat then bila baca balik, rase nak update sume jawapan2 nye, yang kaler2 merah tu jawapan da berubah...=)

THREE NAMES THAT FRIENDS CALL YOU:
1. shad
2. shadila ~called by my frens masa skolah rendah
3. nor shad ~called by yaney mase kat bp..

THREE MOST IMPORTANT DATES IN YOUR LIFE:
1. 6th september 1984 ~birthdayku
2. 10 july 2010 ♥
3. ~reserved for tarikh wedding kot... :D

THREE THINGS YOU'VE DONE IN THE LAST 30 MINUTES:
1. eat..yummmy2!!
2. pray
3. writing skima jawapan..blurghhh

THREE WAYS TO BE HAPPY:
1. sleep well
2. be with your family
3. smile to others

THREE PERSONS YOU MISS:
1. arwah bapak
2. sergeant &hearts
3. my long lost friends

THREE GIFTS YOU WOULD LIKE TO RECEIVE:
1. Free House ~Ipoh area
2. Cuti bergaji + bonus -wahahahaa
3. Free brand new car... ~x kisah kete ape asalkan x payah bayar every months...

THREE OF YOUR FAVORITE HOBBIES:
1. be with sergeant
2. eat...and eat...and eat...
3. sleeepppppp...

THREE PLACES YOU WANT TO GO FOR VACATION LOCALLY:
1. plan nak gi zoo..yippiieee..i luv zoo, heheheh
2. they said that blakang Batu Caves dah ade tempat macam Bali...hmm..interesting
3. local kan..mane lagi eh...owh still Langkawi

THREE FAVORITE DRINKS:
1. teh ais dengan syarat dari mapley..
2. cendol jagung..yummy
3. carrot milk

THREE THINGS FOUND IN YOUR BAG:
1. wallet
2. marker + ruler + eraser + pen + pencil ~nampak sangat handbag macam stationary case
3. key ~kunci umah + kunci kete etc

THREE FAVORITE COLORS:
1. red
2. white
3. purple

TOP THREE HANGOUTS:
1. places that sell foods
2. anywhere with mr sergeant
3. atas katil....ZZZZZzzzzzz

TOP THREE U LOVE SO MUCH:
people or thing?
1. my parents of course muah2..
2. sergeant xoxo
3. siblings =)

TOP THREE WHO DO YOU THINK WILL ANSWER THIS SURVEY:
1. tagged people
2. somebody interested to answer
3. somebody that is love to answer

TOP THREE "THINGS" SPECIAL TO YOU:
(things only)
1. sergeant's ring =)
2. car
3. handphone

TOP THREE REASONS YOU ANSWER THIS SURVEY:
1. updating my life
2. tunggu ilham nak buat soalan
3. practice typing ~ngeeee

maths is simple

question :
find the value of x for the following equation of y = x + 3 when y is equal to 0.

agak2 nye susah ke soalan di atas?

here's the solution :
0 = x + 3
x= -3

haddoiii 6 saat leh siapkan...
di mana susahnye???!!!!!
haih..kalau macam ni pun susah, macam mana la korang ni esok..
ntah la..
kuciwa rasanya..



haih mintak jauh la jadi kat my students macam ni..=(

be tough sergeant

entry baru untuk mengucapkan kata-kata semangat kepada Sergeant..
Aii..Aii..Sergeant!!

Felt pity for him kerna terpaksa menghadapi masalah ini..
I'm lending my ear and give him my undivided support,
Deep in my heart, it was so hurt for what they said about us,
But I have to be strong for my ever dearest Sergeant,
Biarkan saja hayun2 itu semua shay..wehihi
Yang penting kita HAPPY!!!

Keroro Kingdom telah berazam untuk menghapuskan jejak mereka dari hidup kami..yihaaa!!!lantak la korang nak rayuan gombal ke, slamat jalan romeo ke...boh layan..!!

nak layan cik ABOI punye lagu lagi bagus..ngeee~

video

oh my satio..♥

if Fazura(in Pisau Cukur) were so obsessed with Prada, Gucci, Coach, LV whatsoever(~haaha that thing is killing me also) but for this time my satio is killing me for real..hahaha orang duk sibuk beli iPhone4,BB la but for me and kesayangan we just only have one dream to fulfill regarding handphone matter,that is S.A.T.I.O..wrote about this satio before this and yeayyhhh finally i got this thing in my hand, and of course the red one..=)

Tadaaaa, showing off my Miss Red


hehehe just the box..haih



testing this 12mp cam..owh..



disebabkan this is our 2nd time beli kat kedai ni, mr tokey gave this to us..thanks encik tokey..next time we all dtg lagi..=)



ini lagi encik tokey bagi..maceh na..=)



my obsession!!sanggup beli..

dia tetap ciptaan-Nya


rasanya ramai yang tahu tentang kisah haiwan di atas


masa kita skolah rendah dulu,bila ustazah bercerita kita mesti satu kelas diam, khusyuk je dengar, ustazah ade bercerita tentang kisah ini:

Dalam hadis, Nabi s.a.w bersabda:

“Diampunkan dosa seorang pelacur yang melintasi seekor anjing yang berada di tepi sebuah telaga yang lidahnya terjelir. Hampir kehausan membunuhnya. Maka pelacur itu pun menanggalkan kasutnya, lalu dia ikat kasut itu dengan tudungnya lantas dia menceduk air untuk anjing tersebut. Dia diampunkan disebabkan kejadian itu” (Riwayat al-Bukhari).

bukan nak bagi tazkirah apa2, cuma cerita kat atas tu tetibe teringat masa nak tulis entri ni..=) sekarang rumah kami sentiasa dikunjungi haiwan ini, kisah yang menyebabkan dia menganggap rumah kami sebagai tempat perlingdungan apabila satu malam terdengar suara menyalak seperti meminta bantuan,sekeluarga dengan motto 'pantas pasti berhasil'..hakhak telah melakukan pemeriksaan di belakang rumah kami, dan mendapati rupenye haiwan ini terperangkap di dalam longkang di belakang rumah. Adik ku telah meletakkan sebuah kerusi ke dalam longkang tersebut bagi membolehkan haiwan ini memanjat kerusi dan naik keatas. Tapi haiwan ini mungkin tak tau ape la yang nak dibuat dengan kerusi ni, sampai ke pagi la dia duduk dalam longkang tu, kami dah mati akal takut nak angkut dengan tangan skali diterkam..fuh nnt ain plak citenye, pakcik blakang umah tu pun menolong skali menyediakan papan yang ade macam kayu2, so haiwan ni pun panjat la papan tu.


hensem bulunya gabungan coklat dan hitam..


Aiman adikku yang berperasaan belas kasihan kepada haiwan segera menyediakan makanan untuk haiwan ini, tapi yang paling lawak di letakkan di tempat yang susah untuk haiwan ini makan ye lah takut terpegang kene samaka dan takut juga kalau2 diterkam, hikhik ape lagi haiwan ni menyalak mengejar adikku, lari lintang pukang la aiman..ahahaha adoii la..tapi 2 3 hari ni
haiwan ni masih di sini di belakang rumahku. Kami membuat kesimpulan mungkin dia terlepas dari tuannya atau dia ditinggalkan oleh tuannya, kerana dia macam tak tau nak cari makan sendiri, apabila tiba waktu makan dia akan duduk di belakang rumahku..=) Kini rumahku ada penjaga baru...terima kasih Yang Di Atas..=)


gagahkan penjaga rumahku..=)

it will last forever..♥

time please go faster..
always be my pray whenever u're not there,
time please slow down..
always be my hope when we are together,


~tidur la momok, malam sudah..huehuehue..ok, nite2 all..

telefon tangan

yr:1995 dulu bila sebut handphone serius den know nothing..hakhak tetibe one day masa arwah bapak dtg nak amik den kat skolah, die pegang la bende alah tu, den tau bapak den pakai, tapi tak penah nak amik tau pun..tetibe esok pagi dtg skolah kawan sekelas menyapa "wah bapak ko pakai handphone ek?", den yang baik naif ni(~okay cukup puji diri sendiri) pelik je,dalam hati terdetik owh knape handphone tu best ke?bapak aku pakai handphone sbb die keje jauh senang nak call, tu je yg aku tau masa tu..

ini cuma imej kembar handphone bapak yang besar di masa itu, yg sebenar masih elok tersimpan dirumah..=)

yr:2000 den dimasukkan ke reban ayam serama aka asrama hakhak..jauh plak tu penang nun jauh disana..hukhuk agak homesick kata budak2 serama..=p slalunya mengekol famili terchenta, hari2 den guna perkhidmatan telesiswa, kemudian bil umah tak payah nak kata la, memang melambung, mahai..adoii, maap bapak ibuk anakmu ini kangen banget deh sama kalian..(~ok stop it's not funny at all), lagipun masa tu arwah embah yot ade stay skali so if die yang angkat tepon time operator telesiswa tu bercakap mmg lain pulak kisahnye nnt, ye la kita pun tak tau kita sok da tua macam mana kan, ~insaf sekejap den ingat lagi penah 2 kali kene marah ngan operator tu, pasal embah yot angkat phone ye la, warga emas yang ade alzheimer takkan la x paham kak oi, sok luse ko tua juga,haddoii..aku diamkan je la, x serik kene marah,2 3 ari lepas tu aku tepon lagi umah..hihi..then di suatu petang yang indah, famili ku datang melawat di reban ayam serama tu, dan jeng3..diberikan den handphone..yeayyy best2, handphone tu bukan baru pun, masa tu pakcik ku ikut wife die gi ausie sambung blaja so dr situ la handphone tu bertukar hak milik,bapak bagi aku pakai,tu la 1st timey pakai telefon tangan..hakhak nothing much yang boleh diguna dengan handphone masa tu boleh call then sms je..sms pun masa tu ade passkey kene set..hakhak gile jakun..wowowowo

pujaan hatiku masa tu kaler hijau..=) tapi jenuh cari x jumpe dlm gugle..

yr:2002 rase cam da matured sket tingin nak pakai nokia lah, cam best je tengok handphone orang ade lampu kaler biru kat handphone die..wowowow canggih..paling femes mase tu nokia butterfly, tapi den tak mampu nak bli, so bli la handphone nokia tige tige sekupang~bak kata anak2 remaja...wah masa tu ingat lagi jauh tu bli nokia 3310 tu, kat melake..hehehe blaja kat sane kan..=) asek la kejenye menatap handphone kesayangan, masa tu paling femes compose lagu hikhik, memang x tau la donlod2 lagu kat tenet ni..men compose je, amik code music kat tenet then compose sendiri..=p

pilihan mama masih handphone tige-tige-sekupang ini, xmo tukau2..hikhik

yr:2005 aiseh cam best plak tgk handphone orang ade screen color..wah best2 ni..so ape lagi..riki2 mane2 yg berkenan plak. newyear di shah alam tahun 2005 gi jenjalan dan mmg berniat nak cari handphone tu..tadaaa beli akhirnya nokia 2650 ku...

silber pilihan hatiku di kala itu, skrg masih pakai tau, jd 2nd handphone..=)

yr:2008 wokey sekarang sy sudah bekerja tetap, handphoneku masih 2650, ish terasa macam tak de reward untuk diri sendiri bila da keje ni..so terpk, tukar handphone cam best ni, kan2...=) so ajak kawanku teman survey2, sampai yik foong terbekenan la pulak nokia china set ni..jenis ape ntah den lupo dah, sbb ade kisah sadis...so bli la kaler putih..syok abes pakai, org dok ingat betoi ori set..hikhik di satu pagi yang indah, den gi berjugging ngan mama and adik2, silap kami juga tinggalkan barang2 berharga dalam kete...daannnnnnn...kereta ku di cungkil, dan berlayar lah handphone putih ku itu, dan duit2 yang ade..cuma mampu berkata Alhamdulillah ic, all the docs, cards #@$@#$#@ tu tak amik..ape pun aku hanya mampu berdoa moga dia disedarkan akan kesilapannya dan kembali bertaubat, den maafkan da sape yang amik tu..

seingat ku..begini la lebey kurang bentuk fizikal handphoneku yang telah pergi..=(

yr:2008 jugak..akibat geram dari kes kehilangan tu, den nekad, i need a new handphone, no matter what..so...gi GM dan aku bernekad membeli O2 Atom Life tanpa usul periksa..beli sebab nampak besar dan kaler putih..i like it!!!wah meriah mak rasa mase tu...sampai la skrg ni..masih lagi menggunakan handphone ni, banyak la funcs yg agak leceh tapi masih mampu bertahan...=)

nampak tak?nampak tak?sarungnya sudah lunyai..hahaha

yr:2010 bersama kesayangan telah berbincang baek punye..hihi untuk membeli telefon tangan baru, nokia e72, hihi nampak cam best je..mengambil masa berhari2 survey di internet dan di kedai2 yang menjual telefon tangan bersama kesayangan,i owe u for this thing,hukhuk thanks syg banyak susahkan u..=)tapi..bila da dipegang selama tak sampai sehari den da rasa alamak awat jari rase semacam je..x sedap plak, rase sakit dan susah nak tekan keypadnya..ishh x leh jadi ni..beli mahai2 takkan nak rasa x sedap je hari2..so dengan sekali tarikan nafas yang dalam, telah mendicided untuk jualkannya,but before tu minta pendapat kesayangan dulu ok..=) ok maka terjual sudah handphone itu ke adikku, kerana mmg dia mengidam nak pakai handset tu, lelaki ok kot pakai, so far tengok die pakai ok je..=)

yang duduk ditengah itu menjadi pojaan hatiku..huhuhu

yr:3Q2010 dan..hingga kini masih tercari2 telefon tangan yang sesuai...mungkin dengan izin jika rezeki untuk pakai telefon tangan baru dan setelah mencapai perbincangan dengan sumber rujukan ku, sang kesayangan, akan kupilih untuk pakai yang ini...tadaaaa....

cantikkan merah..i like!!!

some things are meant to be



have u ever heard this term : "falling in love" ~wink wink =p
wiki stated that the term refers to "the process of moving from a feeling of neutrality towards a person to one of love."
Alberoni Theory also stated that, "people fall in love when they are ready to change, or to start a new life."
wah wah sejak2 mak terlibat dengan project ni, tulis blog macam tulis research paper sume pakai sumber rujukan..hikhik..=P
ok la tamo tulih panjang2 nak post lagu elvis presley ni cam best je,
p/s : for my darl, i just wanna type this "owh my ♥ can't hardly wait to see u,luv2.."ahaks~

the lyric:
Wise men say only fools rush in
But I can't help falling in love with you
Shall I stay
Would it be a sin
If I can't help falling in love with you

Like a river flows surely to the sea
Darling so it goes
Some things are meant to be
Take my hand, take my whole life too
For I can't help falling in love with you

Like a river flows surely to the sea
Darling so it goes
Some things are meant to be
Take my hand, take my whole life too
For I can't help falling in love with you
For I can't help falling in love with you


the video :
video

best kan, haaa i told u before, best lagu ni..=)

syawal 1431H

it's been so long rasenye i x menulis, so dikesempatan ini nak tulis pasal Ramadan and Syawal for this 1431H..

Since day one of Ramadan until the end of Ramadan i rase happi dapat berpuasa dengan smooth je,sume keje, hidup, perasaan sume tenang..keje pun ok la sepanjang Ramadan eventhough ada la sana sini skit huru hara akibat audit n cancel class because of attending course,competition la huhu tapi sume berjaya dihadapi..huhu,life sepanjang Ramadan pun ok, berjaya kurangkan belanja di bazaar,pegi bazaar rasenye 3 kali je kot..hehehe sbb pk hidup bukan tuk makan, tapi makan tuk hidup kan, so berjimat sket la, sambil2 leh maintain diet..eceh..c(= terasa sekejap sangat hadapi Ramadan kali ni,and i'm gonna miss this Ramadan, next Ramadan please come faster..huhu

Then come to Syawal...Alhamdulillahirabbil'alamin for this Syawal i'm all ok, especially in terms of health..for the past two years asal raye je, i sakit, demam, diarrhoea la..fuhh mmg dugaan..may be sbb taksub ngan makan, minum air gas, makan berlemak, memang la sakit perut sume datang...so for this Syawal mmg beware je takut2 if demam or sakit lagi, so jaga makan..Alhamdulillah, sangat sihat, dapat beraya dengan gumbira...yippie!!!=)This Syawal mmg happy so many happy things happened, family, kesayangan, friends sume menggembirakan hati,yang datang to my house thanks a lot, much appreciated it..♥ yang bagi duit raya, mama, kesayangan and embah mun, maceh banyak..hihi tak sangke dapat lagi duit raya..hoorayy!!

Lastly, rasa macam tak terlewat lagi nak ucapkan
Salam Syawal dan mohon maaf andai ada terkasar bahasa dan tersilap tingkah...=)

khazanah

last 2 days mood mengemas laci2 kat bilik tu, then terjumpe all this khazanah simpan since skolah rendah till now..=)




library card masa di RPS...owh rindunye...




student's card;mrsm balik pulau..hihi lawak je wajah masa tu..=)


kad pelajar kolej matrikulasi melaka..rindu rindu..=)




ini paling dirindui...kad pelajar uitm shah alam..ngeeee rinddduuuuu...




proof that i'm certified MCAD..ngeh ngeh ngeh..=P


alamat bilik masa sem 5 di uitm..=) ini shj yang sempat simpan...


kegemaran mengumpul all this tags..♥


utusan dari rakan2..zaman2 skolah dulu kan slalu ade dedication..sy masih simpan segala ucapan2 kalian..=)


jadi aktif untuk hidup di alam univ..=)



aktif lagi untuk tinggal di kolej sampai sem 6..=)


if tgk tics and tissue tu mcm cantik sy akan simpan..=)


all the key chains n badges yang org bagi and sume of that beli sendiri, sum of that xde dlm gmbr, ade kat office..=)


simpan tiket ini sebagai bukti sy naik train pada tarikh hari lahir untuk pulang ke rumah..=)


simpan juga tiket ni, kenangan naik bas pada 6/9/2005..=)


all this things have its own sentimental value to me, when i see satu persatu of this thing, akan ade cerita yang pop up from my mind, so simpan je la as memories..♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme