tak pa la dia hensem..versi momok..♥

Adiwira Sergeant da bercerita berkaitan hal ni dalam blog nye..tapi kali ni, momok nak cerita versi momok pulak..=) dengar penghuni2 blog,momok nak bercerita nih..

Pada petang sabtu nan sibuk, setelah direquest oleh ibunda untuk memasak spiral goren' sebab nak dijamu kepada rakan semarhabannya, hidangan spiral goren' ni hanya untuk hidangan side dish je,wehihi.. momok pun dengan segala pecah peluh menyediakan la hidangan yang telah direquest ibunda terkasih itu, siap aje masak, terus bersiap kerana ada janji temu dengan Sergeant..wehihi ♥
Tambahan pula mama momok turut menjemput Sergeant datang untuk merasa hidangan..wehihi..around 2pm +- Sergeant pun tiba, dengan balang jeruknya, hehehehe..tema hijau ye balang itu, seangkatan warna katak..hahaha

mama : Buat sendiri ke jeruk tu?
sergeant : A'ah mak buat..
mama : Mane dapat pelam?
sergeant : dari pokok kat umah..
mama : umah mana? ~(adeh banyak pulak mama ni tanya..hihi)
sergeant : umah kat poli...

setelah bersesi dialog antara mereka, sergeant pun dihidangkan makan..=) duk syok2 makan sambil sembang2 dengan sergeant..tetibe "Assalamualaikum..." ha sudahh!!! awai betul sampai aunty2 ni..baru 2.30 janji kul 3..x senang betul, wehihi
momok pun cepat2 siap, dan sergeant pun da kuar dr umah tunggu dikereta, hehehe die da segan dgn makciks yang dtg tu..hihi

Bersalaman di Hari Raya la pulak before kuar tu, sorang makcik vogue ni tanya.."Nak kemana?"..momok jawab, "Nak gi beraya..~sambil kenyit mata kat mama =p" padahal nak gi berjanji temu..hahahaha peh tu mak cik yang sorang ni, die da sengih2 sambil cubit pipi momok,addoiii londeh la pipi sy nnt..=p
ok selesai bersalam-salaman, mama ikut tengok momok dan sergeant sampai beredar, tetibe makcik pencubit pipi ni ikut mama..ayat die macam ni.."sat-sat nak pi tengok balik la muka..(~die nak tengok muka si sergeant)"..

peh tu sekembali nye dari janji temu ini yang disampaikan mama "tadi Cik _ _ _ kata kat mama macam ni..owh tak pa la dia hensem"hakhakhak gelak besau momok mendengar hal itu..wehihihi
Cik _ _ _ tu sebenarnye ade hati ingin mengkenenkan anak sedara dia dengan momok..hehehe tapi I'm sorry, Adiwiraku Si Katak telah menunggu..♥

Cam tu la alkisahnya....~ngeee

2 Response to "tak pa la dia hensem..versi momok..♥"

  1. hah...mutut2...xde reka2 citer...kero3..

    aii..aii..sergeant..next time datang lagi..=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme