telefon tangan

yr:1995 dulu bila sebut handphone serius den know nothing..hakhak tetibe one day masa arwah bapak dtg nak amik den kat skolah, die pegang la bende alah tu, den tau bapak den pakai, tapi tak penah nak amik tau pun..tetibe esok pagi dtg skolah kawan sekelas menyapa "wah bapak ko pakai handphone ek?", den yang baik naif ni(~okay cukup puji diri sendiri) pelik je,dalam hati terdetik owh knape handphone tu best ke?bapak aku pakai handphone sbb die keje jauh senang nak call, tu je yg aku tau masa tu..

ini cuma imej kembar handphone bapak yang besar di masa itu, yg sebenar masih elok tersimpan dirumah..=)

yr:2000 den dimasukkan ke reban ayam serama aka asrama hakhak..jauh plak tu penang nun jauh disana..hukhuk agak homesick kata budak2 serama..=p slalunya mengekol famili terchenta, hari2 den guna perkhidmatan telesiswa, kemudian bil umah tak payah nak kata la, memang melambung, mahai..adoii, maap bapak ibuk anakmu ini kangen banget deh sama kalian..(~ok stop it's not funny at all), lagipun masa tu arwah embah yot ade stay skali so if die yang angkat tepon time operator telesiswa tu bercakap mmg lain pulak kisahnye nnt, ye la kita pun tak tau kita sok da tua macam mana kan, ~insaf sekejap den ingat lagi penah 2 kali kene marah ngan operator tu, pasal embah yot angkat phone ye la, warga emas yang ade alzheimer takkan la x paham kak oi, sok luse ko tua juga,haddoii..aku diamkan je la, x serik kene marah,2 3 ari lepas tu aku tepon lagi umah..hihi..then di suatu petang yang indah, famili ku datang melawat di reban ayam serama tu, dan jeng3..diberikan den handphone..yeayyy best2, handphone tu bukan baru pun, masa tu pakcik ku ikut wife die gi ausie sambung blaja so dr situ la handphone tu bertukar hak milik,bapak bagi aku pakai,tu la 1st timey pakai telefon tangan..hakhak nothing much yang boleh diguna dengan handphone masa tu boleh call then sms je..sms pun masa tu ade passkey kene set..hakhak gile jakun..wowowowo

pujaan hatiku masa tu kaler hijau..=) tapi jenuh cari x jumpe dlm gugle..

yr:2002 rase cam da matured sket tingin nak pakai nokia lah, cam best je tengok handphone orang ade lampu kaler biru kat handphone die..wowowow canggih..paling femes mase tu nokia butterfly, tapi den tak mampu nak bli, so bli la handphone nokia tige tige sekupang~bak kata anak2 remaja...wah masa tu ingat lagi jauh tu bli nokia 3310 tu, kat melake..hehehe blaja kat sane kan..=) asek la kejenye menatap handphone kesayangan, masa tu paling femes compose lagu hikhik, memang x tau la donlod2 lagu kat tenet ni..men compose je, amik code music kat tenet then compose sendiri..=p

pilihan mama masih handphone tige-tige-sekupang ini, xmo tukau2..hikhik

yr:2005 aiseh cam best plak tgk handphone orang ade screen color..wah best2 ni..so ape lagi..riki2 mane2 yg berkenan plak. newyear di shah alam tahun 2005 gi jenjalan dan mmg berniat nak cari handphone tu..tadaaa beli akhirnya nokia 2650 ku...

silber pilihan hatiku di kala itu, skrg masih pakai tau, jd 2nd handphone..=)

yr:2008 wokey sekarang sy sudah bekerja tetap, handphoneku masih 2650, ish terasa macam tak de reward untuk diri sendiri bila da keje ni..so terpk, tukar handphone cam best ni, kan2...=) so ajak kawanku teman survey2, sampai yik foong terbekenan la pulak nokia china set ni..jenis ape ntah den lupo dah, sbb ade kisah sadis...so bli la kaler putih..syok abes pakai, org dok ingat betoi ori set..hikhik di satu pagi yang indah, den gi berjugging ngan mama and adik2, silap kami juga tinggalkan barang2 berharga dalam kete...daannnnnnn...kereta ku di cungkil, dan berlayar lah handphone putih ku itu, dan duit2 yang ade..cuma mampu berkata Alhamdulillah ic, all the docs, cards #@$@#$#@ tu tak amik..ape pun aku hanya mampu berdoa moga dia disedarkan akan kesilapannya dan kembali bertaubat, den maafkan da sape yang amik tu..

seingat ku..begini la lebey kurang bentuk fizikal handphoneku yang telah pergi..=(

yr:2008 jugak..akibat geram dari kes kehilangan tu, den nekad, i need a new handphone, no matter what..so...gi GM dan aku bernekad membeli O2 Atom Life tanpa usul periksa..beli sebab nampak besar dan kaler putih..i like it!!!wah meriah mak rasa mase tu...sampai la skrg ni..masih lagi menggunakan handphone ni, banyak la funcs yg agak leceh tapi masih mampu bertahan...=)

nampak tak?nampak tak?sarungnya sudah lunyai..hahaha

yr:2010 bersama kesayangan telah berbincang baek punye..hihi untuk membeli telefon tangan baru, nokia e72, hihi nampak cam best je..mengambil masa berhari2 survey di internet dan di kedai2 yang menjual telefon tangan bersama kesayangan,i owe u for this thing,hukhuk thanks syg banyak susahkan u..=)tapi..bila da dipegang selama tak sampai sehari den da rasa alamak awat jari rase semacam je..x sedap plak, rase sakit dan susah nak tekan keypadnya..ishh x leh jadi ni..beli mahai2 takkan nak rasa x sedap je hari2..so dengan sekali tarikan nafas yang dalam, telah mendicided untuk jualkannya,but before tu minta pendapat kesayangan dulu ok..=) ok maka terjual sudah handphone itu ke adikku, kerana mmg dia mengidam nak pakai handset tu, lelaki ok kot pakai, so far tengok die pakai ok je..=)

yang duduk ditengah itu menjadi pojaan hatiku..huhuhu

yr:3Q2010 dan..hingga kini masih tercari2 telefon tangan yang sesuai...mungkin dengan izin jika rezeki untuk pakai telefon tangan baru dan setelah mencapai perbincangan dengan sumber rujukan ku, sang kesayangan, akan kupilih untuk pakai yang ini...tadaaaa....

cantikkan merah..i like!!!

0 Response to "telefon tangan"

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme