chup-cha-kes

tibe2 rase nak buat surprise untuk keroro..hikhik bersungguh2, sampai je rumah dari pegi berjugging pagi tadi terus menyiapkan surprise tersebut..hehehe










TADAAAAAA....♥









haaa...dapat agak tak rasenye2 surprise tu..


skit je la lagi nak siap daa...


yeayyyyy CHUP-CHA-KES!!!


tester..hehehee amacam?

gubah menggubah

dikala malam semakin gelap, duduklah 2 insan ini disudut ruang tamu rumah tekun merenung bakul yang terdampar semenjak seminggu yang lalu, yang sorang menyelak2 majalah bagaikan tak endah akan yang sorang lagi, yang sorang pun bangun menuju ke bilik dan keluar membawa gunting...haaaa sudaa!!!! nak bergaduh ke hape..???
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
lantas yang membawa gunting itu terus duduk menyambar lipatan kain satin da di ambil sebuah bakul....ooowwwwhhhhhh.........nak ukur kain satin untuk dibalut bakul tu rupenyee...ngeeee.....=) bikin saspen saje la...

haaa...itu la aktiviti malam semalam membalut nangka bakul untuk hantaran, almaklumlah salah sorang rakan kongsi gelap serumah ni tak lama lagi nak tukau status..=) so tulung2 la die buat hantaran, amik berkata katanye..hehehehe yeehaaa aminn..♥

sumber rujukan..


alatan da sedia...


proses membungkus


macam ni la jadinye..


layan juge upin ipin..~bila gajah terbang nampak ape???=)


x siap lagi, adehh..penat sudaa..sambung next time la..hikhik

bila tiba musim exam


Bila tiba musim exam, sume bende nak kena jaga, kalau sebelum ni buat tak de sape perasan, tak de ape yang jadi tapi sekarang semua kena jaga :

1. jaga kesihatan jangan sampai ade yang sakit sebab terlebih makan, tak pun accident sebab merayap gi dating maghrib2, tak pasal nampak benda bukan2, ~benda tu pun marah korang kacau tempat diorang...

2. jaga pergaulan, jangan nanti tak pasal si anak dara buat report polis, dah korang tak dapat amik exam, PA juge yang susah nak kena gi balai

3. jaga tingkah laku, jangan nanti sebab terlajak perahu, malam2 hari polis ambush umah korang..tak pasal gi balai lagi..

okay yang paling penting minta restu parents...~All The Best..

35 Petua Pelajar Cemerlang

cekodok

di kala petang ni memang syok kalau dapat............

de-es-el-ar

semenjak2 hidup manusia da makin bertechnology sekarang ni, dan sejak2 hutang da makin senang di buat makin senang manusia dapat duit ni..makin ramai kita tengok dari umur belasan taun sampai la ke tahap matang, mesti usung techno device yang kite panggil dslr..hahaha tgk orang bawak mmg tingin, tapi......uish pk2 balik, takat beli nak buat tangkap gmbr2 amatur bek pakai 12mp satio je, len la kalo nak buat bisnes tangkap gambo yang pakej2 beratus tu..pakai 12mp ni cantik juge gambar nye...tak cayeee???!!!!!meh tgk kat bawah ni...






imej di tanah milik BHARAT


Taman DR pulak


langit di IPOH


gunung si LANG..

p/s:bak kata keroro yg dipetik dr blogger mane ntah, "kalau newbie, buat cara newbie.."ukur baju di badan sendiri lorr...hahahaha

yummy delicious rose bud tea



fuuhhhh,leganya this week dapat minum balik tea ni...~minum sambil pejam mata...b4 this macam agak busy smpi x sempat nak banco tea, hakkktui konon busy sangat la tuh, amboii...okay, korang penah rasa rose bud tea???tea ni elok tau untuk wanita, perempuan, ibu, anak gadis..=) sape2 yang belum penah cuba, musti try..nak cari kat mane?owh sy dgr soalan itu...kene cari di kedai2 herba cina..
rose bud tea ni pun teman baik yang kenalkan ~kenalkan ini rose bud, ini momok.. hahaha tak de la macam tu kan, tapi die yang suggest, nama teman baik tu, zila masa tu gi jenjalan melawat penang then masa last nite kat sana stay kat bilik die, die buat kan tea ni..so rase macam terjatuh chinta chanduri plak..pesan la kat zila ni minta die belikan..=) harga mmg la jangan la anggap macam harga tea boh, agak mahal skit je, bukan la mahal sangat pun, benda baik kan..=)
ape kebaikan rose bud ni? bagus untuk wanita yang ade menstrual pain tu die bley kurangkan, die juga merendahkan kadar kolestrol tau..hmm nak tau lebih lanjut search kat tenet ni,jangan malas2, ade banyak related info..
cara nak banco tea ni, seperti ajaran cik zila kite, die kata if korang nak minum 1 cawan korang amik 4-5 buds then basuh ngan air,masukkan dalam cawan beserta air panas la..same macam nak buat tea yg lain2 kan, mesti guna air panas..=)


ni la rupe warna air rose bud tea...x payah banco dgn gula tau, baru ade super effect..=)

multi multi media ver2

dah seminggu pun critenye tapi baru datang mood menulis..=) kalau baca entry yang ini masa tu menang peringkat zon..alhamdulillah...
then berangkat lagi skali kami ke peringkat kebangsaan pule...bley baca debarannya di sinilagi skali Alhamdulillah..


show time katanye..=)


6.30 pg : sedar-sedar kakak2 team sedang bersolat, i cuti, so mamai2 capai phone tgk jam kul bape?owh lekas2 sms keroro..hehehe tu yg igt dulu..x best plak sms2 call la..terus sembang2 ngan keroro rupenye die bangun lagi awal, kul 6 da mangun..hikhik ♥

7.00 pg : malas2 lagi..owh keroro suh gi mandi sbb die da mandi, malu2..so cepat2 gi mandi...okay da wangi, berendam di bathub mmg syiokkk!!!=)

8.00 pg : bekpes terakhir di Goldcourse..sob2..mesti menikmati sepenuhnya..tapi x pun..x de selera..nasi goreng 2 sudu then amik meatball 3 hiris..ok siap!!

9.00 pg : owh da lawa ni, boleh turun ke majlis penutup..dup dap dup dap..eh jap dulu cikgu ajar jantung berdegup bunyinya lub-dub..hikhik ok ampun cikgu, sy silap lub-dub lub-dub..nerbes abes la..

9.30 pg : masuk ballroom mmg nerbes da ni..duk mesti center ye, biar jd attraction kot2 menang..wah perasan mak!!!=p

9.45 pg : "minta maaf ye, meja ni kami terpaksa reserved for vvip sbb vvip datang terlebih" ahh sudah gatai betul vvip ni, datang reramai plak..ok fine kite pindah ke meja tepi la nampaknye...bagi can kat vvip..=)

10.00 pg : awat lambat sgt vvip ni datang...huhuhu ok x leh salahkan diorang,dalam tentatif mmg vvip dtg kul 10.45pg..huhuhu

10.45 pg : ok majlis da start..prot pret prot pret..i da x dgr ape pun yg vvip ckp yang penting mc ckp mmg best..hehehe dan i just nak dgr prof ckp je..proff offer group kami gi company die..amacam haaa best x???ngeee

11 ++ pg kot (~da x tengok jam) : ok da start announce..nerbes2 PSAS xde yg dapat nomor 1 lagi..bunda PSAS da la dtg jd vip, abes la kalau x menang nomor 1..dannnn...kategori 5 plak, kategori kitorang la tu...shhhh!!!!!tolong diam leh tak yg da menang kategori len ni, org nak dgr ni..ehehehe...mc pun umumkan "tempat pertama bagi kategori JMSK adalah projek yang bertajuk Prototype.....".."Yeayyy!!!!" jerit dulu ok, baru naik stage amik adiah...wah knape x rase ape2 naik atas stage ni..macam terbang je..menggeletar 1 badan..senyum toksah cakap la..nyengih...=)

then buat ape yg patut, sms keroro dan mama dan x lupe org2 kat opis tapi suh diorang jgn bocor rahsie kunun2 nak bwk balik plaque tu dulu..hampeh je, org len da bgtau dulu...haih,x surprise..=)

p/s buat bende tu bukan sbb nak menang, project tu utk solvekan problem di lab,b4 surat competition tu sampai lg project da jalan, jadi may be Yang Di Atas da permudahkan jalan kami, Alhamdulillah..=)

yang penting dalam gold box tu..


walaupun nilai dalam gold box tu berkurang akibat masalah ekonomi tetap ku usung ke mana saje..ngengeh

routines~



tup tap tup tap da 3 tahun ++ rupenya duk buat routine yang same..syabas & alhamdulillah sumenye baik2 saje, cume kadang2 tu terkena saman gak..hehehe nakal abg polis ni tau, saman2 i..=)macam ni la routines nye..

ahad : aiseh sok keje ni..bangun pagi2 cepat2 kemas baju masuk dalam beg, nnt bley buat aktiviti laen, tamo ingat pasal nak balik..sebelum tido set alarm 4.50 pagi ye harap maklum...huhuhu

isnin : owh, da pagi..tapi kenapa gelap lagi, ok 4.50 pagi, cepat2 mandi siap2 tunggu subuh selesai sume, merempit balik...sampai2 kene report pada keroro dan mama..♥

selasa : aiseh, baru selasa..lama lagi, owwwhhh semangat keje tolong jangan pudar..

rabu : ok da rabu...esok khamis..yeayyy!!!!

khamis : baju batik ye sila jangan lupe..bangun dengan semangat supaya khamis cepat habis..esok JUMAAT..yeayyyy lagi!!!

jumaat : owh jumaat slalu menceriakan, tolong jangan sape2 hilangkan mood hari jumaat please!!!ting tong bunyi punch card, menderu balik ipoh...abg polis tolong jangan saman saya, sy cuba bawa berhati2...=)

sabtu : yeayyyyy!!!!cuti!!!!!esok baru ahad relaks la...


haaaa..macam tu la rutin hidup selamat 3 tahun ni...bila mau berkhidmat di kediaman halaman ni...=)

cameron memanggil

mula-mula pegi cameron, malu-malu lagi kan..hikhik
then jalan-jalan around ipoh, lama-lama hmm bosan da..
jalan lagi kuar sket-sket dari ipoh..pas tu...hmm busan juga..
SO.....
kami balik semula ke Cameron...tadaaa...
dalam masa 2 months da sampai balik ke Cameron..wehihi~sila gelak dengan nada momok..
okay orang kata pics tells everything, jadi mari kita tengok ape ada dalam gambar :



dulu jalan jam gile...


sekarang jalan sangat menenangkan..kan2 keroro..=)


dulu hidung dan payung...=)


sekarang unta ngan buaya..haahaha


dulu dua2 cekelat..hehee


sekarang merah momokk lawan itam..


dulu pegi avant beli cekelat stroberi


sekarang ngeteh je la..


plus makan nasi lemak sedap..=)


tapi sebelum tu kene exercise dulu..


ade orang nak jadi dave nuku...hikhik


owh kfc masih jadi santapan kami..ngee

MAGIKA dan gunsou

OTW balik ke behrang tadi, dengar kat radio bgtau MAGIKA mendahului pencalonan FFM 23, wah syabas, tak sia2 gi nonton last week,walaupun muvie di jusco tu under construction..
memang it's different from other typical stories yang da biase di tayangkan di Malaysia..ape2 pun nak ucap good job and well done to all yang terlibat dalam filem tu..
tapi satu yang kami nampak kecacatannye, tangan BAD aka badang tu kejap balut kejap tidak,apekehenye yob, perlu lebih peka ye next time..hehehe

gunsou dalam perjalanan ke MAGIKA

gunsou jangan dikejutkan naga itu..~wehihihi

goldcourse hati berkecamuk

sedang di goldcourse mau segera tamat.. warghh!!!!
mohon pulang segera disisi keroro bersenda gurau bersama-sama..



suasana malam di bandar diraja ini..



bandar diraja di pagi hari



mendebarkan ~gulp..
<


makan tak kenyang..



tenung kertas sampai tembus..



usaha sehabis baik..~



simpan~

tribute this entry to my gunsou..heheh



kero3..sedang dalam mood nonton keroro gunsou dan antara pesan2 gunsou yang momok ingat :

- jangan tertinggal ape2 plak esok, charger sume masuk siap2 dalam beg..
- makan elok-elok baca doa..
- take ur time..hati2 u..
- nanti kalau die suh update gom player tu update dulu kay..
- update handphone tu, click yang ade logo se tu..

aiseh banyak lagi pesan2 yang berguna untuk momok..luv gunsou xoxo ok nak sambung tgk keroro gunsou,daa....=)

101010 vs 20102010



korang rase mane lagi best...???
101010 or 20102010
hikhik
for me, 20102010 tu lagi sah dan lebih betul2 real tarikhnya..20.10.2010 kan2..=)
if 101010 tu sebenarnye 10.10.2010 kan2..hehehe so x betul sangat cume singkatannya je 101010..hahaha, so sape2 yang kawen ari ni pk2 balik la..dalam tarikh sebenar tu still 10.10.2010, tak-best2...hahahaha tapi nak buwek cam no, da tertulis korang kahwen ari ni..=)

p/:mood saje nak bagi orang yang kahwen ari ni rase macam terpikir balik..heheheh tapi it's just a number je, hopefully sumenye bahagia hingga ke akhir hayat..aminnn....=)

happy b'day to me..

entry yang hampir usang,setelah genap sebulan 1 hari berhari lahir baru ingat nak taip..hehehe

dengan berbesar hati dan merendah diri yang sememangnya tak berapa nak tinggi, ingin ucapkan terima kasih kepada insan2 berikut :
1. mama (blanje sy dihari lahir) beserta adik2 yang jadi tukang teman makan...=p




2. sergeant (sbb wish, nyanyi, bagi pressie +++ yang sgt sweet tak terkata sob2 terharu nak tumpang lap hingus bley)


3. pengucap2 (sbb wish selamat hari lahir kepada saya..teehihi terharu..tahun depan ucap lagi ye..=)) sebagai tanda penghargaan saya sanggup tau paste kembali ucapan2 anda beserta edit dengan picasa..haih..nasib sergeant penyabar orang nye, kan2..wehihi























fuhh...saya penat da..nnt sy paste lagi...=p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme