Marah!!!!!


haih di kala petang perut kenyang baru lepas gi open house umah kak mieza(one of my colleague) ni..tetibe terbit plak perasaan ni..Marah!!!

but dun worry i cepat marah, then cepat cool balik..luckily i have my keroro tuk sejukkan hati yang membara ni..tengah2 marah2 tu sambil keroro menyejukkan hati..

i'm searching for articles about anger..=) saje nak tau, orang yang marah berhari2 tu normal ke, or i yang marah beberapa saat ni yang x normal ke? and i found this, ade penyakit rupenye orang yang marah berhari2 x reda2 ni...

so from now on, I consider THAT PERSON are classified as berpenyakit, so kite ignore die habis-habisan!!!!

nak tau nama penyakit nye ape???haaaaa..ini nama penyakitnye
Borderline Personality Disorder(~klik la kat tajuk tu nak tengok article pasal penyakit tu)

kalau rase x puas bace sikit sangat kan, boleh je klik kat Uncle Wiki plak..=) korang da baca?haa, so jangan marah lama2, nnt korang akan berpenyakit..wuwuwuww...

this statement yang paling i berkenan nak highlight kan dari Uncle Wiki
"Individuals with BPD can be very sensitive to the way others treat them, reacting strongly to perceived criticism or hurtfulness. Their feelings about others often shift from positive to negative, generally after a disappointment or perceived threat of losing someone. Self-image can also change rapidly from extremely positive to extremely negative. Impulsive behaviors are common, including alcohol or drug abuse, unsafe sex, gambling and recklessness in general.[15] Attachment studies suggest individuals with BPD, while being high in intimacy- or novelty-seeking, can be hyper-alert[10] to signs of rejection or not being valued and tend toward insecure, avoidant or ambivalent, or fearfully preoccupied patterns in relationships.[16] They tend to view the world generally as dangerous and malevolent, and tend to view themselves as powerless, vulnerable, unacceptable and unsure in self-identity.[10]"

kalau2 ade yang direject tu x kesah la assignment direject ke, masakan direject ke, gepren reject ke, jangan pendam perasaan sangat, x guna nak burukkan2 pasangan lama, masing2 ade buat silap, marah2 nnt bley jadi gak penyakit ni..hikhik what's important now is I'm not fall into that BPD category and I have a normal anger..teehihihi, &hearts Keroro, xoxo..

3 Response to "Marah!!!!!"

  1. wah..interesting...he3...gud2...biarkan jerlah...barang yg lepas jgn dikenang...kalo dikenang,merana la bdan...kero3

    kan2..huhu give me strength to face all this..keroro xoxo

    well...im a sergeant...must have the extra strength...(jin...sy nak power)...kero3..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme