yeayyy last day skolah...90'an

fuhhh bestnyeee if sekarang masih lagi sekolah...ari ni last day gi skolah, mesti pegi, nak say gud bye kat kawan2 dengan gaya macam x kan jumpe lagi next year..hmm..cuti skolah nak buat ape ye????budak taun 90'an slalunye, die akan buat aktiviti2 ni...~ ye la kite kan budak 90'an...;)

budak 90'an



nama aktiviti 1 :
balik kampung kasi susah embah...mak ayah bersenang lenang di rumah..

aktiviti yang boleh dilakukan :
1. main beskal merayap sampai ke pekan sebab nak beli buku doraemon..
2. main masak2 pakai api betul2 (guna lilin) embah x marah, kalau main kat umah mesti kene marah...hahaha
3. main radio embah, rakam2 suara kat radio..buat drama radio..hikhik
4. time makan, cucu2 comot dan masam da memenuhkan meja..sian embah..hihihi
5. malam2, kene sikat rambut embah, atau urut kaki embah sebab nak bodek sok nak ikut gi market dapat beli jajan..hahaha

nama aktiviti 2 :
banyak la bil aku bulan ni ~kata mama

aktiviti yang boleh dilakukan :
1. main video game sampai lebam..~budak tahun 90'an kan..mane ade ps lagi..
2. kolam plastik tu, kite bawak keluar letak dilaman, ajak sume adik beradik untuk tadah air, supaya kite boleh berenang bersama..hahahaha melambung bil air mak aku..
3. paling bosan adalah tengok tv, sambil rakam cite yang best2..contoh cite best masa tu yang penah dirakam, cite p.ramlee dan ultraman..hahaha dulu2 kan kite pakai video tape je..;p

nama aktiviti 3 :
gado dengan adik beradik

aktiviti yang boleh dilakukan :
1. main saidina, pehtu bile sape2 yang rase die nak kalah dan2 tu die kate die x nak main..sentap...:(
2. main saidina..pun same..sentap lagi bagi yang pengalah tu..hahah ~slalu kakak la menang...;)
3. men congkak bising tuk tak tuk tak, kali ni, mama yang bising sebab memekak bunyi congkak...hahaha
4. men badminton, peh tu bile ade angin tak dapat pukul bola, bola jatuh, mula la gado x nak buat servis..hahaha

nama aktiviti 4:
sihat la konon..

aktiviti yang boleh dilakukan:
1. men rollerblade sambil buat muka blagak kat jiran sebelah2,sebab x ramai yang ade mase tu,mula2 bapak bli 1 je..peh tu sebab anak ade 3 orang, kene beli lagi 2..hahaha nasib baik yang last x de lagi mase tu..
2. men skipping, peh tu stakat seratus skip je dah la..penat woo..hahaha

aktiviti kat atas tu mmg sesuai untuk budak2 90'an kategori tak berapa nak nakal..;p

2 Response to "yeayyy last day skolah...90'an"

  1. kero3...nakal betul budak 90'an nih...keh3..

    hahaha kenal ke titi tu?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme