tempah baju batik



haihhhh...when it comes to tempah menempah ni, sangat x sukeee!!!!!! tapi tu la, batik ni, kalau beli yang ready made tak kena la pulak dengan size badan yang imut2 ni..
kalau jenis kain lain tu, x kisah, memang xde la terma menempah sejak bertahun2 lamanye, sume beli da siap je, ade saiz kan,ehem2..;)
but batik...sighhh...susah betoi nak beli yg da siap, x bekenan tang kaler la, tang saiz la..
dah ade 1 tak bertempah lagi, hehehe then tadi cari penyakit lagi, terminat lagi 1 corak, tak kisah la die cakra fiona ke, shadow ke, yang penting harga murah, kualiti ade, dan corak menarik, bila pakai nampak mahal..hahahaha...glamourous is more important okayy..(^_-)


x kan plain kurung lagi..pehtu added labuci..haiyo common sangat..~amboi demand beno..


sedang mencari ilham nak jahit fesyen ape ye kain2 ni...busan la pulak if jahit plain kurung je mcm slalu..tapi slalu if bawak ke tailor mesti dei kate "lugi woo batik u buat baju lain, banyak potong kain..sayang kain mahaiii..";p
huhu bile dengar macam tu mmg akan tergugat skit keimanan ye la, mmg batik sutera ni mahai kan, if buat baju other than plain kurung mmg la agak rugi..


tapi badan ni tingin gak nak pakai kebaya batik sekali sekala...



nak juge merasa jadi orang kedah ngan pakai baju kurung kedah batik..sighhhh lagii... haih..


berat nak menempah ni pun sebab khamis kene pakai batik kan for gov staff, kalau x, idaknye teman, ye la, takkan nak pakai baju batik yang same je, muak juge mata sendiri ape lagi mata orang len menengok..
tapi bile pakai mmg korang akan jatuh cinta ngan batik..pakai batik ni sejuk je, die very kind to skin kan..that's why ade certain org tu hari2 die pakai batik..~saya juge mengidamkan untuk jadi seperti itu, it looks elegance yet malay...hahaha (♥_♥)

2 Response to "tempah baju batik"

  1. hari2 nak pakai batik yer...kero3..

    hahaha sponsorshipnye keroro..hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme