Tentang Dhia + Opick


Demam Tentang Dhia mungkin dah makin kebah untuk rakyat Malaysia, tapi lagu-lagu dalam cerita tu masih lagi bermain-main di mulut saya, kalau anda perasan and if you heard to some of songs played in Tentang Dhia kebanyakannya berunsur keislaman, sedapkan lagu-lagu tu, syahdu je kan..


Tu la lagu-lagu Opick, dah lama dah lagu tu dalam my playlist, bila stress keje pasang lagu-lagu ketenangan macam tu sejuk sket hati ni nak wat keje..tapi sejak2 dengar lagu tu dalam Tentang Dhia, rase teruja pulak, hari-hari asyik nak dengar je..kui3

And the most favorite song of mine from Opick ini adalah lagu ni :



Dalam hitam kelam malam

Dalam sepi rindu padaMu 

Ya Allah Ya Allah

Suara rintih dalam dada

Dahaganya hati tanpa Mu
Ya Allah Ya Allah
Karna jiwa yang meronta
Hampa segala tanpa cahaya Mu



Ya Allah Ya Rohman

Ya Allah Ya Rohim

Subhanallah wabihamdihi

Subhanallah hil adzim...2x



Dalam lelah dalam resah

Dalam bimbang hilang arahku Zikrullah

Karena jiwa yang meronta

Hampa segala tanpa cahaya Mu



Allah Ya Nurul

Allah Ya Nurul Mukminin

Allah Ya Nurul Adzim

Allah Allah Ya Nur


2 Response to "Tentang Dhia + Opick"

  1. Encik H says:

    dia x masak...dia tulis blog yer...hahaha...

    (^_-)V says:

    kite tulis masa kat opis tau =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme