something to ponder...tembikai dan tesco di tengah-tengah keresahan

eventhough wireless signal strength sangat la weak..tapi hati ni betul2 nak tulis pasal bende ni, tadi mmg gile busy kat office smpi x sempat nak jenguk blog kesayangan...mucuk2..

cerita nya bermula...ceh konon..=)
bile sampai kat parking area di tesco Station 18 bende yg mule2 jadi perhatian kami ialah sorang pak cik yang ke hulu ke hilir membawa 2 bijik tembikai dalam plastic tesco..Mama mula bersuara "Kenape la orang ni ke sane sini ni ape yg die carinye?" hehehe mama mmg cam tu pantang nampak bende pelik mesti nak bersuara..lepas tu dah berjaya dapat parking pun nmpk lagi pak cik tu, nampak muka die x tentu arah..lepas tu masa nak masuk ke pintu tesco tu kitorang pun dgr la 2 3 bijik butir topik yg pak cik tu cakap pada sorang uncle cina ni..(apsal ek kalau mlayu pak cik, kalau lain bangsa uncle..keh keh abaikan =P)..rupenye motor die hilang...huhu
aku yang mule2 tadi buat muka pelik dgn pak cik dah ubah memek muka aku tu, skrg baru la aku paham kenape die nampak macam resah je..kalau aku pun mau menangis meraung..nak tolong tapi x tau nak wat cam ne..tapi dalam hati aku ni, macam bende yg aku pk..
kenape la orang sanggup nak amik barang yg bukan hak die..x kisah la kalau pakcik tu ade beratus bijik motor pun...tapi org lain mane leh suke2 hati nak amik hak org lain!!!ini x adil!!!uits2 sabor2..ye la org yg nak mencuri tu pun pk la...mase amik tu mmg la rase berjaya gile sebab dah berjaya mencuri tanpa pengetahuan org..tapi tenang ke hidup...lepas ni motor tu mesti kene renew road tax..x kan nak gi curi lagi nak re new road tax plak..ooo aku lupe plak..nak antar ke kedai besi buruk ek..cerai2 kan..ishh...korang ni..pk la ntah2 pak cik tu, itu la satu2nye motor kesayangan die..bertahun2 kumpul duit die nak bli motor tu..
rasenye dunia skrg ni mmg sume tempat x leh nak rasa selamat, x leh nak rasa percaya kat orang...ape nak jadi la...haihhhh..mengeluh panjang nampak...=p ok la..same2 kite pk...jangan lu pk sendiri...sama2 pk ok...sume org ade otak ade akal...pk mane yg baik..mane yg buruk...eceh...

0 Response to "something to ponder...tembikai dan tesco di tengah-tengah keresahan"

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme