something to ponder

Human nowadays are lack or ethical value....oooppppssss is that statement are too much...think again...hahaha what a lame intro for this entry...ok la

case 1
In one residence area and majority of people living there are well educated, Mr A find out that his parking area being taken by someone else. He suddenly macam org gila tekan hon kuat2...and it's already 10.00 pm!!!!cube anda pembaca yang bijaksana bayangkan...penghuni2 lain mesti la terkejut...yang tengah mimpi sampai ke langit ke-7 mesti sedut balik air liur sebab tido dah terganggu...yang single mingle duk kat umah sorang tgh tgk tv..mesti terus bukak tingkap nak tgk sape yg memekak kat bawah tu...memang la tu parking ko, tapi beradab la skit...pegi tanya ke setiap pintu umah ke(kalau x cerdik mungkin ini tindakannya)...kalau cerdik dan berhemah ---> tulis notes then stick on that car tell the owner yang parking tu ko punye...malam ni parking la kat tempat lain dulu...jangan la tgh2 malam pegi hon macam ko tu kene sawan...ape punye orang la..bende senang pun x leh nak pk...

case 2
one lecturer smsed her students :
"Salam, datang ambil quiz pukul 2 nnt dah lama saya tunggu awk ckp nak dtg ambil quiz tak datang2 pun"

the her student replied:
"Cik saya banyak keje la hari ni, saya datang esok la"

gulpp : (0_O) ~ lecturernye terkedu... sape yang belajar and sape yang bekerja sekarang ni?pelik2.. she replied : "ok quiz u 0"

baru la that students datang...


pelikkan kan...sangat pelik...adakah ini hasil ketamadunan manusia...adakah ini hasil kemajuan peradaban manusia..adakah manusia harus bersikap sedemikian bila akalnya boleh menyelesaikan masalah kimia, biologi, mathematics dan sebagainya, tetapi sangat rendah tahap pengetahuan tentang cara bergaul, tentang cara bertutur...
pikirkan....

0 Response to "something to ponder"

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme