crispy prawn spring rolls
ahaaa....
nak buat ape ye cuti2 ni..=)
tetibe teringat ada lagi kulit popia dlm fridge tu..so terasa macam nak buat popia plak..
hehehe baru2 je blaja buat popia, k.zi kawan seopis yang ajar..ehehehe maceh sbb ajarkan shad..=)
so here's the recipe:
spring roll ala shad
bahan A:
kulit popia
puti telur (untuk melekatkan popia semasa proses pembungkusan)
bahan B:
(disagat bahan2 berikut)
sengkuang
carrot
kacang panjang
udang(dipotong kecil2)(dulu penah buat guna ayam, tapi tak sedap sangat)
ok bahan B diatas ni lepas da siap disediakan dimasak kesemuanya dan ditambah la perasa apa yang patut, garam secukup rasa, serbuk lada, kiub ayam kalau nak masukkan pun boley..
then bila bahan da cukup masak,
sesi pembungkusan popia pun bermula sampai la siap kesemuanya dibungkus..
begini rupanya spring roll akak popia yg da siap dibungkus..=)
proses menggoreng
tadaa...here's my crispy prawn spring rolls
sos, mama yang prepare..=)
jemput2 rasa..=)
0 Response to "crispy prawn spring rolls"
Post a Comment