multiple intelligence

2nd day of our KIPA..blaja bende baru..human have multiple intelligence that are :
1.kinesthetic - more to pergerakan anggota badan, macam david beckham hebat in football, martial art...
2.music - macam artist, siti nurhaliza, sharifah aini, n aishah as said by pn jun..
3.visual - lebih kepada intelligence in pictures
4.verbal/liguistic - intelligence kepada pertuturan/percakapan
5.mathematics - kira-kira and things related to mathematics
6.naturalistic - pencinta alam, and as what pn jun said : kat umah org ni ade ayam serama, burung-burung, kucing, pokok pandan, dan hobinya mendaki gunung as an example..heehe
7.interpersonal - lebih ke kemahiran berkomunikasi dengan org ramai
8.intrapersonal - ni mamat/minah jiwang, suka tulis diari, suka bersendirian...

so sangat teruja dengan kepelbagaian kecerdasan manusia ni..i pun surf la kat internet (hahaha actually cari sources for assignments) then terjumpe one of the website that are related to this topic n siap ade online test untuk identify masing2 punya intelligence...there u all can read and identify mane korang punye intelligence..
sape2 yang teringin nak tau kat mane korang punye kecenderungan intelligence bley klik di sini : multiple inteligence , bagi i, mmg maths la my intelligence nak buek cam no x salah pilih bidang la nampaknye =), here is my result :

0 Response to "multiple intelligence"

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme