baby bath tub

Pencarian baby bath tub ni dah lama, tapi last week baru dapat, tu pun pegi kedai yang memang jual barang-barang baby, dah jenuh pusing AEON, etc serata shopping complex tak de jual pulak benda alah ni..Mula-mula ingat nak pegi kedai jual barang-barang plastik je, kot-kot la ade kan..
Last week cuba-cuba menjenguk kedai baby tu, ade pulak jual..Ade 3 jenis, and jangan mimpi la kalau harganya setakat RM 20 - RM 30..
Harganya paling murah RM 60++ sampai lah ke RM 80++ dan bakal mummy yang merupakan seorang pembelanja berhemah ni semestinya beli yang paling murah..kui3 

Tu pun mak aku tanya, besen apelah yang mahal sangat, hahaha aku sengih je la..malas dah nak cari-cari kat tempat lain, aku dah mengira minggu je ni, tiap-tiap minggu ade je aktivitinya, busy manjang, so dah jumpe beli je la... 

lebih kurang macam ni la rupanya bath tub baby ku, warne ijo.. 
(gambar ni amik kat google je, yang betulnya tak teringat nak snap)

Tadi dok skodeng barang-barang baby kat google rupenye ade pulak baby bath safety net untuk keselamatan baby time nak bagi mandi tu..



Aku memang mengaku, seram nak dukung baby, maklumlah adik-adik sume dah besar...
Macam mane la first time mummy nak dukung baby ni nanti, kui3..ape lagi nak bagi mandi, awal-awal embahnye(mak aku) la kene bagi mandi...tapi nanti embahnye pun keje, sebab tu sanggup beli besen mandi tu mahal sikit pun tak pe la and safety net tu tengok lah nanti kalau terbeli nasib la..hehehehe


2 Response to "baby bath tub"

  1. SYANI says:

    Lama2 nanti pandai la nak mandikan baby... Tapi sebelum luruh pusat memang seriau nak mandikan baby tu..hehehe

    mr icham says:

    rasanya dulu 3rd day dah mandikan haikal dulu...tak payah kot pakai besen tue...pegang jer...mula-mula kekok sikit la tambahan badan tak berapa nak kuat lagi...lepas tue ok la...sebab ape malas pakai besen nie, sebab baby akan teriak kalau kena air sejuk, dah tentu kena mandikan dengan air panas...yang penting tenang jer, jangan gabra tak pasal...he he he...tapi pengalaman tue sungguh berharga...nasib baik la mak mentua ada nak ajar masa awal2 tue...he he he....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme