08112012

Entri khas untuk hari ni, tajuk pun guna tajuk hari ni..huhu...

Check Up 33 weeks
Hari ni first appointment aku akan pegi tanpa hubby and buat check pun kat tempat lain..tapi benda tu tak menjadi masalah..Pukul 9 appointment check up tu, so around 8.30 aku dah bertolak dari office, otw ke klinik singgah petrol station, sebab pagi tadi kete aku tetibe mengeluarkan bunyi pelik bila aku brake..so aku risau kalau-kalau tayar pancit ke, so aku gi pam tayar, tapi aku tengok tayar ok je..tak leh jadi ni, lepas check up aku kene gi kedai servis kete ni ye lah, esok aku dah nak balik Ipoh..

Duk kat klinik pun dah nak dekat sejam, patient pregnant tak ramai, tapi doktor yang tak cukup, jadinye doktor tu kena cek patient biasa and patient yang pregnant...tu yang jadi lambat tu..huhuhu 

Result MGTT ari tu ok, hehehe flying colors tau, bacaan normal..

nampak tak, bacaan lebih rendah dari first mgtt..:)

Repair Kereta
Then lepas tu, terus bergegas nak cari kedai servis kereta, mula-mula aku gi kedai servis tayar. Uncle tu cek-cek tayar aku, die kata tayar ok..may be brake problem, aku tanya mana kedai servis dekat, die kata selang 4 5 kedai die tu..

Aku pun terus ke workshop tu, and bgtau ape masalahnya..Die tengok2 pas tu die kata brake sub problem.."brake sub????" ape ke bendanya aku pun tak paham, aku bbm hubby, bgtau, then tengah aku bbm tu, bley plak foreman tu melulu keluar naik motor gi mana ntah...Aku tanya ade sorang budak p'puan kat kedai tu (kecik lagi baru darjah 6), aku ingat adik si foreman ni, rupenye anak tokei, bapaknya aka tokei kedai tak de, gi Ipoh, yang tadi foreman tu pekerja je..Budak tu suh mak die call tanya foreman tu pegi mana (tokei dengan family die ni duk kat umah atas workshop ni je), katanya die gi cari sparepart..aduhhh, aku belum cakap ape2 dah melulu cari sparepart..Hati aku dah dup dap dup dap, jenuh la kalau mahai ni mampus aku nak bayar..Dalam purse ade la duit skit, tapi kalau tak cukup macam mana, mampus aku...Aku tengok workshop ni macam tak de je machine swipe credit card tu lagi la aku neves..

WaNY sedang di repair..huhu

Pas tu ada la dalam 30 min, foreman tu sampai, terus die repair, aku terus tanya, kene berapa agak2??die pun bagitau la hargenya, brake pad kena tukar..so aku pun bbm lagi skali hubby aku, then terus die repair kete aku tu..

Dah siap sume, aku dah lapo..huhu terus aku gi kfc, satu jalan tu jugak, niat di hati nak sejukkan badan dengan KRUSHER, tapi tak de plak, aiseh..terus aku order snack plate makan kat situ jugak, menonong makan sensorang, hahaha lapar gilerrr, dah tak heran orang...;p


Now baru sampai office, terus meluahkan perasaan kat blog terkasih...:)

0 Response to "08112012"

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme