No more SLS please

Setelah dah ada anak ni, minda aku lebih alert dengan bermacam-macam benda. Dapat tau je something yang merbahaya, cuba take action untuk hindari. Sama la kes macam SLS ni. Dulu aku tak tau pun pasal SLS ni, and kalau korang nak tau SLS tu apa benda secara lebih detail boleh google cari artikel yang berkaitan.
Setelah aku tau bahayanya SLS, and produk-produk harian yang mengandungi SLS terutama yang aku gunakan untuk Alisya. Sikit-sikit aku mula bertukar ke produk yang SLS free.
Memang tak dinafikan produk SLS free ni mahal sedikit. Tapi kalau untuk kesihatan & keselamatan apa salahnya melabur sedikit wang.
Tak sangka produk yang dah kita guna sejak dari kita kecik sampai sekarang pun ada kandungan SLS (tak payah la aku nak mention, korang boleh cari sendiri produk-produk ni then baca ingredients die)
Mula-mula dulu aku belikan sabun mandi jenama buds untuk Alisya. Tapi bese la mahalkan brand tu. So usaha mencari dan mensurvey diteruskan (sebab tu orang pompuan shopping lama) aku terjumpa shower gel upin ipin yang juga SLS free. Harga pun murah berbanding buds. So aku pun beli dengan gembiranya :)
Lepas ni nak tukar barangan peribadi pulak. Nak tukar semua, adeh mak tak mampu la nak tereban terus semua tu dalam tong sampah, pelan-pelan kayuh, huhu

Posted via Blogaway

3 Response to "No more SLS please"

  1. saya pun nak kena check juga la lepas ni

    patut la macam cepat jer abis duitnye...hehehe...

    (^_-)V says:

    haha tau x pe..anak..anak..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme