saya insaf...

went to langkawi for btn...hmmmm,sounds interesting kan???hmm...mmg sangat!!!!!!!!!!!!! interesting...
tempat pun not bad x payah mandi kolah, stay di hotel panorama...
but we experienced the condition at the real kem btn tau...
hehehe ni sume salah pak cik tu (~ooopppsss terngiang2 cakap ayah(fasi masa btn) ayah cakap ni la org kita suka salahkan org lain..) ok2 perbetulkan balik...macam ni..kami cakap nak ke kem pelatih btn, then pak cik terus la hantar kami ke kembtn...sampai2 pulak x leh daftar lagi urusetia suh gi masuk bilik dulu...x leh daftar lagi sbb if dah daftar korang x leh kuar...ye la sampai awal beb kul 10..daftar kul 2..gile semangat..kitorang masuk bilik terus chop katil bawah hehehe katil double decker, so sape nak tido atas,x sanggup mak...mandi2 ape yang patut, pantau kolah kot2 ade jentik2 hehehe...iron baju semua..paham2 la btn kang x sempat nye ko nak iron2 baju...so alang2 sampai awal ni iron2 la baju2 tu...
tup2 lebih kurang 30 minutes later, boys yang tolong belikan makanan called...suruh confirm kan balik betul x nama tempat tu kem pelatih penorama...so gi dapatkan confirmation...ha!!! dah kena dah....salah weh....dah kene kemas balik..yang mane dah ironed baju...angkut la dengar hanger2 skali...yang dah kemas baju dalam almari...masuk balik dalam beg...naik la balik kami van ke kem pelatih panoram..macam2 rase macam hangin datang...nak mengamuk x boleh..badan dah penat dr semalam tido x lena...so about 5 minutes..sampai lah kami die kem pelatih penorama...(i've been there before this,mase tu form 4...hehehe so macam mengimbau kenangan la..~aku rase dulu hotel tu x laku then dibuat kem latihan la..sbb macam x terjaga je..swimming pool yang dulu mandi tu pun da x bley buat mandi memang x terjaga lah..)ok sekarang keadaan berbeza...tiada lagi kolah macam di kem btn, di sini yang ada hanya shower yang perlu diputar tombol air panas / sejuk...=) 1 bilik berempat berbanding tadi 1 bilik 20 org...hahaha belagak gile....dan aircond yang nyaman berbanding kipas berkongsi 4 orang..hihihi riak2...ok tu semua dunia semata...so overall keadaan selesa la..x macam org lain ber-btn...hehehe

the most important thing is that, pengisian btn tu..sungguh berkesan...now i realized about social contract...ye social contract semua rakyat jelata...silalah faham social contract...beli la buku perlembagaan tu..~hik2 aku pun x terbeli lagi...sekarang i dah paham,what is really happened in Malaysia...fuhh....semangat gile beb....membuak-buak je rasenye,macam nak tempeleng je semua pengganas baik yang senyap or yang memberontak...(~eceh...macam la tempeleng tu besar sangat, jari pun pendek...gulps...)
ok seriously btn ini sangat berkesan pada diri...and saya sayang semua fasilitator and urusetia...sungguh baik n baik n baik sangatttttttt......sweet je macam nak cari suami pun nak yang sama perangai macam tu...=p mereka semua pak cik tau..tapi semua bersemangat....pak cik bukan sebarangang..semua blaja tinggi2 tu...lelaki muda sila ambil contoh, okaiii...hehehe terngiang2 gaya2 pak osman cakap okay jadi okaiiii....hehehe....
last word for this entry...
SAYA SAYANG MALAYSIA......

0 Response to "saya insaf..."

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme