buat baik dibalas baik, buat jahat dibalas .........

after read this article tetiba terinsaf kejap :
full article here : eramuslim.com

courtesy of google

diakui diri ni bukan lah yang baik sangat, tapi setiap kali nak buat suatu2 perkara tu selalu beringat, paling simple benda jahat yang kita akan buat, buang sampah, selalu terfikir, "kalau aku buang sampah merata-rata ni, nanti mesti dapat balasan.." terus x jadi nak buang sampah tu, so better simpan je sampai la jumpe tong sampah...

banyak je benda jahat yang kadang2 kita rase kecik je benda tu kan, tapi tetap jahat...buang sampah rata2, menipu (tak kisah la tipu main2 ke, tipu betul2 ke), abaikan solat, abes class awal etc...nauzubillahiminzalik, mintak dijauhkan sifat2 tak baik tu...

lagi2 hidup sy ni banyak atas jalan raya, mana la tau kita tau kan, ajal dan maut, kecelakaan ke, accident ke, so sentiasa beringat bila nak buat jahat...kalau boleh biarlah selamat sampai, selamat pergi ke mana2 destinasi, ameen...

kadang2 kalau terluka ke, tersadung ke, mesti terus terpikir, apa la benda jahat aku dah buat ni...

huhuhuhu...bagi yang rasa diri ada buat jahat tu, cepat2 la balik ke pangkal jalan...perkara memang nampak simple, tapi bak kata pepatah "kalau bapak kencing berdiri, anak kencing berlari" one day kite akan ada generasi baru, so kalau kita pun teruk, macam mana generasi kita nanti...hmmmm....

0 Response to "buat baik dibalas baik, buat jahat dibalas ........."

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme