tips rambut sihat

hair dressing on myskills 2011

zaman-zaman duk asrama, main potong2 rambut sendiri (around 2000/2001)
me : nanti potong rambut aku eh? hehehe
teman 1 : meh sini, orang lain tunggu jap, geram aku nak potong rambut hang ni, elok je..hehehe

zaman-zaman univ, orang sebuk rebonding (around year 2003/2004)
teman 3 : sejak2 rebonding ni payah gile nak jaga
me : aku x penah rebonding pun...kui3..
teman 3 : rambut ko da cantik, x payah susah2 nak rebondingkan, bestnye...

zaman-zaman keje (2007 onwards)
teman 4 : selalu tempat rebonding kat mane shad?
me : hahaha, x penah gi pun, x tau kat mane yang ok..

teman 5 : rambut kite dah panjang tau, tapi x leh lawan rambut shad la, cantik..
me : eh? hehhehe



tu la serba sedikit komen-komen membina yang selalu diterima, tapi sebenarnye x de la jaga beriye pun rambut ni, tips penjagaan yang selalu diamalkan :
1. jangan tukar syampu sesuka hati
2. kepala sy sensitive, scalp sangat suka mendekat, jadi bila apply conditioner pada rambut, hanya letak di hujung2 rambut, x ramas dekat dengan kulit kepala, sebab nak elak scalp
3. lepas mandi lap rambut pelan2.
4. jarang sikat rambut.
5. lepas je rambut yang basah tu sampai kering betul, x perlu nak balut2 dengan towel.
6. elak gunakan hairdryer, jarang sangat guna, kecuali lepas mandi sunat hari raya sebab pas tu kan nak gi solat raya, so kene la keringkan rambut..hehehe

ahaha, tu je la yang selalu diamalkan...yang penting rambut kite sihat kan, x kisah la macam mana fizikalnye, sebenarnye saya suke rambut curly, tengok orang yang berambut curly macam hafiz AF tu nampak macam woww!! cool....peace ♥

4 Response to "tips rambut sihat"

  1. Encik H says:

    nak curly yer...nnti sy curlykan baik punya...hehehe...

    (^_-)V says:

    saya nak buat bley x?hehehe

    Encik H says:

    boleh2...sekerinting bulu kaki saya...hehehe...

    (^_-)V says:

    oohhhh tidak!!!!nanti berguguran sekitar rumah..ahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme