reasons of feeling down

Mesti orang dok tertanya-tanya sebab apa la yang aku dok depress sangat ni kan..hmm,ape lagi kalau bukan masalah ekonomi yang masih tak stabil-stabil ni,kadang-kadang kita da plan elok dah monthly expenses kita tapi bila jadi something yang diluar jangkaan sesak jugak nak bernafas huhu.antara sebab-seba aku depressed awal tahun ni:

- hal pembelian rumah yang lambat nak settle, memang la boleh dapat fully loan, tapi mesti kena bayar jugak dulu sikit pun, duit downpayment dah keluar,so sesak gak la, nak menunggu tabung simpanan kami penuh balik ni..

- last minute dipanggil berkursus, so semua kenderaan jabatan tak de,kena la gi naik kereta sendiri, kursus 2 hari, penginapan tak de, kene la ulang alik, lebam wallet, memang la boleh claim, tapi bukan dapat la la tu jugak kan,kena dahulukam duit sendiri

- husband pun banyak kena dahulukan duit dia utk thesis, pun claim lambat gak nak dapat, hadoii..

- kena saman huhu duit lagi..benda susah nak elak bila jadi pengguna highway tegar ni..

- servis kete, tetibe semua pun da kene tukar,aiseh,rim bengkok la, tayar kena tukar la, adoi,budget lari la,dari budget ratus2 je, dah jadi ribu..huhu kalau boleh gi keje jalan kaki lain la..

tu la antara sebab-sebabnya.. kadang-kadang kita rasa duit bukan sebab untuk kita happy, tapi sekarang ni semua pun nak pakai duit, moga-moga cepat la urusan kami(claim & hal rumah) tu settle..huhu

Published with Blogger-droid v2.0.4

1 Response to "reasons of feeling down"

  1. mr icham says:

    biasa la tue...semua orang pun rasa yang sama...tambah-tambah hal rumah tue...banyak ooo duit nak habis kalau nak beli rumah...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme