mummy & baby's checklist

since kat department ni 2 orang dah bersalin awal..gile ko, bikin neves mak buyung-mak buyunh yang lain ni tau..yang sorang tu 6 bulan (sekarang tengah berkampung kat hospital, nak besarkan babynya nak bagi cukup 2 kg), yang sorang lagi 8 bulan (last 2 weeks bersalinnya)...huhu, tak tahulah pressure kerja ke, ape ke..kerja macam buruh binaan kot lasaknya kami ni, maklumlah all rounder, poli ni pulak dah macam kat batu caves tangganya, hari-hari kalau kira lebih 100 anak tangga dipanjat..kalau lecturer department takyah jalan jejauh, ni kami kene la berjalan tawaf satu poli...naik turun tangga gi kelas, balik umah naik turun tangga lagi, lepas tu travel lagi (dua-dua tu same kes sorang travel wiken, yang sorang travel hari-hari putrajaya-behrang)...memang baby super powerlah kan, ngelejat keluar awal..

Jadinya kita yang tengah menunggu giliran ni, walaupun duenya bukanah dalam masa terdekat ni, tapi dah 2 kes jadi kan, kita ni first time pulak tu, tak de experience lagi, jadi banyak benda nak kena belajar, prepare je lah ape yang patut...sambil-sambil menambah ilmu tadi jenguk-jenguk jugak checklist ape nak kena prepare, ape nak kena bawa bila nak bersalin..hoho Thanks a lot kepada mypermatahati.com, sebab bagi download free je checklist tu..:) 




0 Response to "mummy & baby's checklist"

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme