MGTT Test aka minum air gula

Pagi tadi dah selamat jalani ujian MGTT ataupun yang selalu disebut ibu-ibu mengandung sebagai ujian minum air gula..Kalau dulu ujian ni untuk ibu-ibu yang ade family history of kencing manis, ataupun yang berat badan naik mendadak, tapi sekarang semua kena jalani ujian ni...Setelah dihantui oleh cakap-cakap kawan yang kata air gula tu tak sedap la, rasa nak muntah la, rasa nak pengsan la lepas minum...Tapi akhirnya hari ni berjaya juga melalui saat-saat tu..

Rasanya tak lah teruk sangat air gula tu, ok je..glukos yang dibancuh extra pekat, macam tu la rasanye...lepas nurse dah amik darah kali pertama, dia bancuhkan air gula tu and minta kita minum sampai habis... Lepas 2 jam datang balik, untuk amik darah semula..senang je prosedurnya..rasa air gula tu tak seteruk lebam lepas kene cucuk amik darah tu tau...cucuk amik darah tu lagi ngeri, sebab kena cucuk 2 kali so rasa sengal sikit tangan belah kiri ni hari ni..

nurse bancuh air gula tu dalam mug size ni la..hehehe

Lepas je siap sume, nurse pun pesan "dah boleh makan & minum..", ye lah dah dari pukul 10 malam semalam tak makan, sampai la ke pukul 10.30 pagi...mau tak berkeroncong perut..ape lagi, tetibe perut pun teringin makan KFC...hehehe order pun bukan main lagi..bak kata kakak belakang masa tengah beratur order KFC tu die tegur kitorang, die cakap "ni betul-betul makan ni.." senyum je la die cakap macam tu, die tak tau yang kite ni kelaparan...hehehe, dengan krusher, x-meal, cheesy wedges..wahhhh, perut ape pun tak tau, tak penah-penah makan banyak macam tu..

 bekas lebam kena cucuk hari ni..=(

2 Response to "MGTT Test aka minum air gula"

  1. SYANI says:

    Hot & spicy dah ada balik ke kat KFC tu??

    (^_-)V says:

    dah ade balik..acik order yang hot spicy ada smlm..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme