Buat Baik Berpada-pada

Tak lama lagi aku nak cuti panjang (cuti bersalin) and sekarang ni pun aku kerap cuti sebab aku kene gi check up bagai, so ade la masa-masa aku tak de kat office kan..kekadang naik hantu jugak aku, bila aku tak de kat office, orang datang tempat aku sesuka hati je amik bahan-bahan (soalan past years, test, assessments etc) dari file aku...huhuhu diorang ni dah kerja lama lagi dari aku, takkan la korang tak simpan sume bahan-bahan tu..haihhh, aku geram sangat bila dah amik bahan tu tak reti pulak nak simpan balik, main letak je kat 'pigeon hole' aku tu, aku pulak dah terpinga-pinga sape yang amik bahan-bahan aku ni...masa nak amik pandai datang cari, bila dah dapat apsal tak reti nak simpan balik kat tempat asal???? tak malu ke??? korang tu dah pangkat mak-mak orang, esok anak korang buat perangai macam korang tu baru tau...lepas tu jangan la nak merungut anak tak menjadi...

Ntah la aku nak tegur korang dah tua dari aku, aku nak tegur pun tengok korang sume pakai tudung labuh lagi dari aku...
senang cite aku nak sorok sume files aku tu, biar korang tak dapat cari, so aku pun tak sakit hati...hahahahaha 



Masa ni la kita nak guna peribahasa 
"Buat baik berpada-pada.."


1 Response to "Buat Baik Berpada-pada"

  1. mr icham says:

    sama la...nie bila nak cari soalan yang baru-baru lepas, mana entah hilangnya...ada la tue yang pinjam, tak pulangkan langsung...tension la sangat!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme