wallet;a gift from hubby

Last week merupakan weekend yang memanglah tersangat bosan, agaknya sebab cuti lama dari Khamis pegi cek up then masa cek up tu ade demam+flu sket, dah ibu mengandung kan, doc pun senang je la bagi MC, so ari Jumaat tu sambung cuti, bila dah cuti dari Khamis sampai ke Ahad memang jadi bosan la kalau tak dipenuhi dengan aktiviti, hubby pun tak boleh nak berkebun sebab sume die dah buat, dah tak tau ape nak dikebunkan hahaha..

Jumaat tu kami pegi beli persiapan barang baby skit-skit kat AEON lama, beli barang ape yang patutlahkan (ape yang patut konon, ape yang patut pun berabis banyak gak, kui3), tapi lupa pulak nak redeem voucher AEON, masa hubby beli perfume ari tu (siang malam ku berbau dunhill je skrg ni..hik3), voucher RM10 je pun, tapi ye lah dapat jugak la baju baby 1 kalau redeem tu kan (sape nak bagi RM10 free skrg ni).

Ahad tu kami pegi pulak ke AEON Station 18, sebab voucher tu valid until 30sept je..Tapi bila dah sampai AEON tu, mula la teringat wallet kite yang dah rabak ni, means dah koyak sane-sini compang-camping rupenye..kui3, cakap kat hubby "I nak tengok wallet la kot ade yang berkenan.." hubby pun sokong je, die pun ikut sama mencari mane yang berkenan..Wallet bagi I yang penting tahan lama, button tak tertanggal dari kulit wallet tu and kulit die tak mengelupas..Kalau dah dalam AEON tu jenama macam biasa yang dah ikat kontrak dengan AEON la kan, BUM, GIOSARDI, COLORIS, SEMBONIA, ALAIN DELON etc..Tapi memang wallet tengah tak de sale, huhu sume harga standard, memang cecah 200 la...Nak tak nak, tetap nak kene tukar jugak, dah barai dah wallet ni(bak kate budak-budak muda sekarang ni..) 

Akhirnya dapat 1 yang berkenan hasil pencarian hubby, berkenan sebab fully leather and designnye simple..Tapi harganya, mak aih, mahai sebab tak de sale kan..hubby kate ok la tu, so I pun diam je (dalam hati kata, "tak pe la sekali sekala untuk diri sendiri, lagipun backdated kenaikan gaji baru dapat" hahaha macam tak ikhlas je kan nak membayo nye)

Tapi bila sampai kat kaunter nak bayar, hubby hulur duit and kad AEON die..hehehehe senyum lebar la saye, ade orang tolong bayarkan, time kasih encik suamiku..:) (kalau i tau u nak belikan, I masuk butik GUESS je tau hahahaha), anyway thanks hubby, itu tetap wallet termahal saye penah ade (wallet ni I tak kisah sangat brand ape pun, sebab simpan dalam handbag..handbag la kene branded sket, nak  ciwi kat orang, hahaha orang perempuan jangan tipu la kalau tak de perasaan nak menciwi tu, sikit mesti ade punye kan3,mak-mak kite pun kalau pegi jalan/kenduri mesti nak tukar handbag baru tambah-tambah kalau yang branded asyik nak diusung je kan3, hehehehe woman nature biase la tu)

TADAAA..
ni lah wallet termahal ku..








2 Response to "wallet;a gift from hubby"

  1. SYANI says:

    Along pun tak kisah brand wallet tu. Yang penting simple & banyak compartment untuk isi koleksi kad2 yang wajib ada dalam wallet..hehehe

    (^_-)V says:

    betui2 along, lagi 1 yang penting fulus kat dalam tu..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme