cek up 11102012

"Baby bangun-bangun, pagi ni kite nak cek up.." tu la ayat hubby pagi-pagi tadi,sibuk kejutkan anak die bangun, baby ni,pagi2 memang rutin die tidur,around kul 10 pg baru la aktif,hehehe start minggu ni dah mula kene melawat KKIA ni 2 minggu sekali..
Mula-mula sekali as usual timbang berat,naik 1 kg,normal sebab sebulan kene naik 2 kg kan,so ni baru 2 weeks naik 1 kg..
This week tak payah cucuk amik darah,next 2 weeks baru amik darah lagi,terus proceed buat ujian air kencing je,and hari ni kene buat test FEME,kate nurse tu nak cek samada kencing kotor ke tak..
Lepas dah dapat result,kui3 ade la beberapa bendasing yang detected dalam air kencing,senang cite kencing agak kotor,kui3 sebabnya kurang minun air..Memang diakui,aku ni malas sket minum air masak,so kene tazkirah sket la dengan doc, kene banyak minum air,kalau tak nanti effect kat baby..
Owh lupe plak,ari ni pun dapat 2nd injection of Tetanus,sengal woh tangan ni..sebab doc yang treat ari ni adalah doc seng-al yang aku sakit hati tu,jadi aku malas nak mintak mc kat die,malas nak sakit hati lagi..
Tangan dah sengal, macam mane nak drive balik behrang, dah la ari ni ade audit memang x leh cuti supposely, unless u have mc kan, so ajak hubby gi klinik dekat dgn umah..dah alang-alang kat klinik tu pun ade scan, terus scan tengok condition baby ok ke tak, so far Alhamdulillah baby are doing fine, hehehe gender dah tau, lagipun ramai yang dah leh predict, tapi kesahihannya surprise2 la ye,tunggu die keluar je nanti..:)

Published with Blogger-droid v2.0.9

0 Response to "cek up 11102012"

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme