alisya first day at taska


Semalam hari pertama alisya ke taska, berjaya dari pukul 8 pagi - 4.30 petang..Syabas, mummy sayang Alisya..
Pagi lagi lepas subuh, mummy, Alisya and paman(adik aku-ajak die teman, lagipun nak tolong angkut barang) dah bergerak dari Ipoh, sampai dekat nak pukul 8 pagi, terus hantar Alisya ke taska die..Laju je babysitter ambil (dah inform, since semalam, bgtau ari ni nak cuba hantar die). Alhamdulillah, dalam dukungan babysitter tu die senyap je, mummy kiss die and tunggu kejap, lepas tu tengok diorang letak die atas bouncer, mummy cakap pada babysitter tu nanti pukul 10 saya datang lagi bolehkan, saya nak tengok je die dari jauh..
Haih, masa hantar tu tersenyum lagi, tapi bile jalan nak ke rumah (quarters) terbayang muka die masa kena serah kat babysitter tu, senyap je die tengok je, sebak rasenye...sampai je rumah buat-buat busy kemas bilik yang dah lama tinggal tu..Aiseh terasa lambatnye pukul 10 pagi..huhu
Pukul 10 pagi mummy sampai kat taska, tengok Alisya tengah diam duk atas bouncer sambil main-main tangan die..mummy duk blakang die, die tak nampak..tengok je gelagat baby lain, ade yang dah pandai merangkak, ade yang dah pandai meniarap..sorang-sorang baby babysitter bagi mandi..Alisya merengek, lapar, baby sitter prepare susu and bagi susu pada die..
Lepas dah minum, babysitter bagi mandi, 1st time Alisya mandi air sejuk, huhuhu kesian anak mummy, babysitter tu kata mandi air sejuk badan cepat besar, ntah mane fakta die dapat, tipu je lebih..;p Siap pakaikan baju sume, tengok anak mummy ok, mummy pun balik rumah..
Sampai rumah nangis lagi rindu kat anak, haihhh..tido la, kuatkan hati, penat drive, mengemas tadi, tido 30 minit je, pas tu mummy tak leh tido.. mendobi kain cadar, towel dll, sekali lagi buat-buat busy..
Petang pukul 4.30 cepat-cepat turun nak gi amik Alisya..Gud girl mummy dah siap mandi, kite balik awal pegi pasar malam..mummy tak masak, paman pun ada, budak laki umur tgh muda kan banyak makan, so gi pasar malam je lah, bli makanan.
Hari ni pun Alisya pegi taska lagi..Alhamdulillah okay je, babysitter pun kata die ok je, merengek sikit je bile lapar..hopefully Alisya selamat sentiasa dalam lindungan Allah walau dimana Alisya berada..Aaamiinnn..
Published with Blogger-droid v2.0.10

4 Response to "alisya first day at taska"

  1. mr icham says:

    in shaa Allah...kesian budak kecik tue...takpelah, adat la kot...since mak ayah dia kerja...

    SYANI says:

    Lama2 dia ok la tu... Dia paham mummy daddy cari rezeki... Good girl!

    (^_-)V says:

    Tu lah nak buat macam mana kan..In sha Allah lama-lama ok la tu..

    nanti ok la anak daddy tu...gud girl mmg cam tu kan...hehehe...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme