alisya, taska & doktor





Sailormoon sesat kat opis mummy..;p


Alisya, taska & doktor..hehe macam dah sinonim dengan Alisya 2 benda tu..

Hari Isnin lepas balik dari taska dia muntah-muntah..
5 kali jugak dari pukul 5 petang sampai lah ke 7 pagi hati Selasa..

Mummy pun pagi tu inform kat opis, nak bawak anak pi klinik..siapkan Alisya, terus bergegas ke klinik..Nampak je doc, bukan main meraung (isunye jadi macam tu lepas kene neb hari tu la, allergic betul die jumpe doc). Doc suspect die ni kene jangkitan pada tekak, tu yang menyebabkan die rasa tak selesa sampai rasa nak temuntah..

Memang die ade batuk 2 3 hari lepas, lepas tu tengok lidah die pun macam kotor sikit..Nak bersihkan lidah die jenuh bergusti la dengan die, daddy pun x larat nak lawan, ape lagi mummy..Tu yang senang kene sakit tekak tu..

Balik dari klinik, kesian pulak nak hantar die ke taska..
Bawak la pi opis, sonok la die..Asalkan mummy tak hantar aku kat skool katenye..hehe 
Melayan die tengok upin ipin, main buku, pen, pensil, stick note sampai lunyai..

Lunch hour balik la umah sat, bagi die tido..Petang datang balik opis, sampai lah ke 5pm..Ok je die pun tak muntah dah, cume nak bagi makan ubat memang bercinta la, jenuh pujuk, macam-macam aksi..

Pagi ni nangis kene hantar ke taska..aiseh die dah mula pandai nangis pulak..Sejak-sejak dah 9 bulan ni makin bijak plak berdrama..

Bertahan je lah sayang..lumrah anak yang mummy daddynye keje, ape nak buat..huhuhu


Published with Blogger-droid v2.0.10

0 Response to "alisya, taska & doktor"

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme