kuey teow kung fu derhaka


Haha last night I feels like cooking kuey teow kung fu for the dinner, but malas nak beli stok sesayuran banyak-banyak, udang & ayam memang dah ade stok dalam fridge..So I just bought, kuey teow, chilli, a small packet of cabbage flower & 'putik jagung' [maklumla pjj ni, rugi beli stok sayur, nak gunanya nanti minggu depan, sayur pun dah layu]
It is just a simple recipe and easy to prepare, but if kat kedai makan, inilah menu yang agak mahal, sebab banyak bahan, seafood, ayam, sesayuran & telur kan..
I named it kuey teow kung fu derhaka because of some missing ingredients..hehe [selalu kat kedai kan ade sayur hijau, ade sotong, and macam2 lagi..]
For the recipe I just follow from my recipe book (365 resepi-the wedding gift, thanks a lot for this usefull present). You may search the recipe on the internet, lebih kurang je kan :)

Published with Blogger-droid v2.0.10

0 Response to "kuey teow kung fu derhaka"

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme