22 Mac 2017 episode 1

Sampai di Ipoh on 21 Mac 2016 around 4 petang, merehatkan diri sambil-sambil berjaga-jaga kot sakit makin kerap. Sampai ke malam, tido esok paginya bangun masih rasa biasa cuma rasa lenguh-lenguh pinggang..darah kejap-kejap keluar..

Pagi 22 Mac 2017, ajak anak-anak jalan depan umah embah diorang ni..nak bagi jalan bukak cepat la kekdahnya..lepas dah jalan-jalan, ajak mak aku and anak-anak gi beli bekpes..saje nak bagi banyak jalan kan..

Siap-siap mandi, dalam 10 pagi ajak husband gi hospital..sebab tau prosedur kat HRPB tu memang lama, anak dah masuk 3 kan, dah paham sangat..masa doc cek bukaan jalan dah 3cm, ni confirm tak leh balik..so aku pun kata kat en husband, tak pe la dia balik dulu, biar aku bertenang kat wad ni..hahaha mula-mula dia diorang tak dapat nak tempatkan aku kat wad, sebab wad penuh, so aku ditempatkan di wad ABC (wad preparation sebelum masuk labour room) so aku pun ok je, aku dah ade instinct dah, mesti petang aku bersalin ni..


Lunch aku semasa di wad ABC

Mula jam 2 petang aku dah mula rasa contraction yang kerap, dalam 30 min sekali..tapi still boleh tahan..jam 4.30 petang, nurse kata ada wad untuk aku..(dalam hati aku rasa kejap je aku duk kat wad tu..) so diorang pun bawak aku gi masuk wad..dapat la wad 1D (bilik 4 orang) bilik berdua penuh katanya..aku kata ok xpe..

Sampai kat wad, dapat la aku roommates mula sorang (esok dia nak kena czer), tak lama pas tu masuk lagi sorang (uri kat bawah, dalam 5 minggu lagi nak cukup 38wks, kena la dia berkampung kat sepital tu) masa ni aku memang dah tak leh duk kat katil, sakit dah makin kerap, 5 min sekali aku kira..so aku ke kaunter mintak nurse cek bukaan jalan.. dah 5 cm, masa untuk ke LR..tak lama sementara menunggu aku dibawa ke LR, en husband pun sampai (waktu melawat kan, 5pm-6pm) so dia pun iring aku skali ke LR..

Sambung la ade kisah thrill dalam LR...

TO BE CONTINUED...

posted from Bloggeroid

0 Response to "22 Mac 2017 episode 1"

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme