geng RPS

Assalamualaikum wbt, pagi ni keje tinggal sikit je nak settle, hal-hal exam sume dah disiapkan so kite save la sikit keje jangan buat cepat-cepat sangat nanti tak de tujuan pulak datang office, hehehe so kite menulis kejap...
Pagi ni nak cerita pasal kisah terserempak dengan kawan sekolah masa cuti mengundi ari tu..Betullah orang kata, time mengundi and time cuti raya, possibility untuk terjumpa balik kawan sekolah adalah tinggi..:) Aku pun mula-mula tak nampak die, die yang tegur aku, kebetulan sama-sama baru nak makan kat foodcourt AEON tu.
Untuk makluman dulu form 1 -3 aku bersekolah dimana semua pelajarnya perempuan. Kawan yang aku jumpe ni memang kiranya geng la masa kat RPS tu, sebenarnya since sekolah rendah lagi kitorang 1 sekolah tapi kat sekolah menengah baru jadi geng..
Memang dah lama lost contact dengan die, walaupun no phone tu ade je, tapi bese la, facebook je yang selalu merapatkan insan, tapi die ni pulak dah tak main facebook.

sempat juge snap gambar mase terserempak ari tu,
me & Alisya bersama Hani & anaknye Miqdad.. :)


Lepas dah jumpe tu mulelah aku teringat kisah-kisah mase sekolah dulu, and teringat kat kawan-kawan yang lain. Kejap je masa berlalu, sume pun dah kawin and ade yang dah mengendong anak termasuk la aku..hahaha padahal dulu time sekolah tak terfikir yang kita akan jadi macam hari ni..:) 

geng kami, hahaha muke innocent tak bley blah..;p
me, Dayana (cikgu), Nusrah (R&D staff kat kilang MSP), Mastura (lecturer cum phd students), Hani (engineer JKR)

 gambar class masa form 3 di RPS..rindu masa tu, masing-masing dah ada kehidupan sendiri dan kerjaya masing-masing. Ada yang jadi doc, engineer, lecturer, pharmacist, stewardess, cikgu dan macam-macam la, yang dah bermastautin kat oversea pun ade..haihhh rindunye...

gambar zaman-zaman bujang, masa ni sorang lagi tak dapat join, Dayana..Yang dalam gambar tu Mastura, Hani & Nusrah..Bile time cuti panjang, sume balik Ipoh, selalu la lepak dengan diorang ni, tengok muvie, makan-makan, update kisah masing-masing..Sekarang masing-masing pun dah busy..

Mastura ahli geng yang 1st kahwin, pandai minah ni, sekarang tengah sambung phd, memang dari sekolah dulu dah pandai..hehehe kami yang lain ni relaks brader, brade rileks je..kui3.. 
3 anak dara kat gambar bawah tu dah jadi mak orang hahaha 

2 Response to "geng RPS"

  1. semua baru ade sorang jer...tambah la sorang lagi...hehehe...

    (^_-)V says:

    haha amboi daddy ni, suke ye nak tambah anak..sorang daddy jaga, sorang mummy jaga..amacam??hikhik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme