Penapis Air

Woaa..lama gila kot aku buat survey pasal penapis air ni dah nak masuk bulan ke 8 duk kat tempat baru, sampai la ke hari ni baru decide mana yang aku nak beli..hahah

Seriously air kat sini sangat kotor dan berkarat. Kalau korang tadah air tu contoh korang tadah air tu dalam baldi nak buat mandi, dalam seminggu memang berkeladak kat bawah baldi tu.

Memandangkan risau jugak kan, ye lah, air tu penting kot nak buat mandi, minum and makan. So terpaksa la fikir pasal penapis air.

Setelah dikaji, jenguk sikit poket kot ada duit lebih, ada 3 brand yang aku shortlisted.
1.coway (banyak jenis & size)
2.tupperware
3.shaklee

Setelah dikaji ditimbang tara, coway and tupperware tu tak berapa membantu..sebab poket tak berapa nak tebal..haha dua2 tu cecah RM2K++.

Banyak lagi belanja lain yang perlu difikirkan memandangkan nak ada anak baru pulak nanti kan..hehe

Yang paling affordable untuk masa sekarang ni, adalah penapis air Shaklee. Harga RM443, size sebesar jag je may be itu faktor kemurahannya.

So tak pa la, buat sementara waktu, yang penting dapat air minum and air masak yang bersih, masuk dalam badan.





posted from Bloggeroid

2 Response to "Penapis Air"

  1. SYANI says:

    Sama la air kat Selangor ni pun.. Tengah mencari penapis air jugak tapi tu la research tak habis2... Sampai la ni tak beli2...hehehehe

    Boleh cuba cuckoo dear...
    klu berminat klik je link👇👇👇
    1cuckoo.com/mamacuckoo

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme