minum susu dulu!!!

Susu is my favorite, tak kisah la susu apa pun mesti boleh telan, low fat ke, full cream ke, fresh milk ke, susu tepung ke, sume boleh bedal..tapi....that's before I'm expecting, and few weeks after that...


Masa awal-awal expected tu, excited sangat, hari-hari dengar kat radio and iklan kat tv pasal Anmum Materna, so terpengaruh la jadinya, tanpa ragu-ragu terus pilih Anmum Materna. =) Sedap susu Anmum Materna ni, sebab die manis-manis vanila tu memang sedap...


Tapi lepas je masuk 8 weeks, 1 pagi tu minum segelas susu, lepas je minum, terus blwekkkkkkkkk....habis baju kurung nak pegi kerja pagi tu, depan2 pintu toilet jugak semua isi perut berjaya dikeluarkan semula, huhuhu...Lepas je dari tu jangankan susu, nak tengok kotak susu tu pun dah kembang tekak..Susu memang terbiar 2 minggu tak disentuh, huhu...


Risau jugak mulanya, kita perlukan susu tu sebagai penyumbang vitamin-vitamin penting yang diperlukan, alih-alih tak boleh nak pandang pun, so macam mana...hmmm...Tapi lepas tu memang paksa diri la,kalau nak minum susu kena bancuh dengan milo ke, supaya tak rasa susu tu..sampai la habis 1st pack of Anmum Materna ni pun, still bancuh campur dengan milo..

Now dah masuk ke 2nd pack, memang tak beli dah la yang original flavor, beli yang choc flavor pulak..nak test macam mana rasanya..hopefully it's yummy!!!


2 Response to "minum susu dulu!!!"

  1. SYANI says:

    Ok la tu.. along dulu 3 bulan pertama masa mengandung aleeya, apa pun tak boleh.. sampai minum glukos sebab takde tenaga..

    (^_-)V says:

    huhu, tu la bila dengar cite org lain, Alhamdulillah la, tak la seteruk orang lain, setakat alah biasa je, harap-harap sampai ke hujung pun ok je..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme